anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro dziś usunęło mi 9287 ofert bez żadnego maila z informacją

PAKOGROUP
#7 Wielbiciel

Tak właśnie allegro się odwdzięcza za lata współpracy i płaceniu setek tysięcy prowizji miesięcznie usunięciem wszystkich ofert bez żadnej informacji a co najlepsze obsługa klienta nie raczy dopisać od paru godzin !!!

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@PAKOGROUP Twoje zgłoszenie jest już weryfikowane przez naszego doradcę, otrzymasz odpowiedź w wiadomości mailowej. Proszę Cię o nie powielanie zgłoszeń, ponieważ nie przyśpieszy to rozwiązania Twojej sprawy, a utrudni weryfikację oraz wydłuży czas odpowiedzi na zgłoszenie. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PAKOGROUP
#7 Wielbiciel

Minęły 24 i dalej nikt mi nie potrafi pomóc, wysłane kilkadziesiąt maili + rozmowy na infolinii i nic !!! 

Udało mi się ustalić innymi dragami że to wy usunęliście wszystkie moje 9 tyś. ofert tylko nikt mi nie potrafi powiedzieć dlaczego

Usunęliście ponad 9 tyś ofert bez przekazania szczegółowego uzasadnienia z podstawą faktyczną i prawną. Takie działanie narusza m.in. art. 17 DSA (obowiązek „uzasadnienia decyzji”) i art. 20 DSA (skuteczny system skarg).

W związku z tym wnoszę o:

1. niezwłoczne przywrócenie ofert;
  2. przesłanie pisemnego, szczegółowego uzasadnienia wraz z podstawą prawną i wskazaniem konkretnych zapisów Regulaminu oraz materiałów/dowodów;
  3. wskazanie pełnej ścieżki odwoławczej.

Odpowiedzialność odszkodowawcza:
Wskutek bezpodstawnego usunięcia ofert w ciągu 2 dni poniosłem wymierną stratę 40 000 zł tytułem utraconych korzyści (art. 361 §2 k.c.). Wzywam do naprawienia szkody w ww. wysokości (z odsetkami ustawowymi za opóźnienie od dnia doręczenia pisma) lub przedstawienia propozycji ugodowej wraz ze wskazaniem trybu wypłaty. Zastrzegam dochodzenie roszczeń na drodze sądowej, niezależnie od środków przewidzianych w DSA (art. 20–21).

Termin: Oczekuję realizacji powyższego w terminie 48 godzin. W razie braku reakcji skorzystam z procedury z art. 20 DSA, następnie z pozasądowego rozstrzygania sporów (art. 21 DSA) oraz podejmę kroki prawne w celu dochodzenia odszkodowania.

Potwierdzenie że aukcje zostały zakończone przez allegro.png

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A nie jest to związane z nowym regulaminem API

oznacz moderatorów

PAKOGROUP
#7 Wielbiciel

Na pewno nie bo wszystkie API odpięliśmy przed 23 września 2025 r

oznacz moderatorów

w_kiwi

@PAKOGROUP Proszę, zaczekaj na odpowiedź drogą mailową. W ten sposób otrzymasz wiadomość bezpośrednio od doradcy zajmującego się danym obszarem. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PAKOGROUP
#7 Wielbiciel

Czekam od wczoraj od 8:00 i nikt nie potrafi mi pomóc, jest tylko przerzucanie od doradcy do doradcy taka sama sytuacja jest na infolinii  

oznacz moderatorów