Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro gdzie jest opcja szukaj w aukcji ????
właśnie mi zniknęła opcja szukaj w aukcji - jak mam teraz znaleźć potrzebne produkty?
sorry ale po typie eanie czy nazwie lub głupawych podpowiedziach systemu nie tego nie znajdę
tak jak nie znajdą tego Kupujący, którzy chcą kupować towar u mnie
może by tak @_HolaOla_ @cloudcloud allegro napisało wcześniej, że planuje tą opcje wyłączyć
Masz, tylko o tym nie wiesz.
klikasz wyszukiwanie (ikonka lupy na dole)
wpisujesz szukaną frazę, ewentualnie wybierasz kategorię,
klikasz prostokąt "tytuły ofert"
pojawia się wybór "tytuły ofert" lub "tytuły i opisy". Klikasz to drugie.
Jest to zakopane, ale jest.
nie używam apki w telefonie
tylko firefoxa
ale beton
jak telefon w pionie to tej opcji nie ma
jak w poziomie to jest
A to już nie mój problem.
Brak "szukaj też w opisach ofert"
w kompie są założone dwa konta Allegro od około 20 lat - na moim brak "szukaj też w opisach ofert" a na koncie żony jest opcja "szukaj też w opisach ofert". Ponadto historia wyszukiwanych ofert i podpowiedzi wyświetlają się na obu kontach ale na moim jest brak "szukaj też w opisach ofert".
Resetowanie ciasteczek i rożnych ustawień nic nie pomaga...
Dlaczego tak jest ?
@bogdan_se są testy na wybranej grupie, allegro dąży do tego żebyś kupił co im się podoba i według nich najlepiej pasuje do tego co szukasz 🙂
Dlatego masz na jednym koncie brak szukania 😞
OK dzięki, słyszałem o tych testach ale te problemy byly poruszane w 2020 roku a nadal tak jest. jedyne rozwiązanie to chyba wylogować się, znaleźć co trzeba i dopiero wtedy kupić 🙂
Od kilku dni na większości komputerów zniknęła mi opcja "szukaj też w opisach ofert" zaznaczana ptaszkiem w przeglądarce głównej Allegro.
Teraz nie dość że sam nie mogę znaleźć niektórych swoich przedmiotów to klienci nie mogą znaleźć produktów o " wspólnym mianowniku" w moich ofertach. Po to jest opis chyba żeby zawierał cechy produktu, jeżeli więc nie da się szukać po słowach w opisie to w ogóle traci to sens. Nie wszystkie przedmioty mają cechy pasujące do Waszych parametrów...
Co ciekawe w jednej sieci w tych samych przeglądarkach ta opcja jeszcze jest, na innych już nie ma... co się dzieje?
@brat_chemik Opcję usunięto testowo dla części użytkowników na dwa tygodnie. Po tym czasie ma wrócić.
A jaki ma sens taki test i to jeszcze dla części użytkowników. Też nie mogę wyszukiwać i to mnie strasznie denerwuje i uniemożliwia odnalezienia tego czego szukam. Moja odpowiedź na test - to chore coś ograniczać zamiast rozszerzać.
@sylbow Allegro chce tą opcję zlikwidować i obserwuje czy ludzie będą się burzyć..
Moderatorka napisała że docelowo chcą tą opcję wyłączyć....
@Jeans-net @pinsplash @Knowhere Wiem już w czym problem. Tę opcję wyłączyliśmy testowo (na okres 2 tygodni) u połowy użytkowników, bo docelowo planujemy z niej zrezygnować.
Ponieważ jednak zgłaszacie, że wyniki standardowego wyszukiwania (nawet po zmianach, o których pisała @_HolaOla_) nie spełniają Waszych oczekiwań, przekazałam Wasze opinie do zespołu odpowiedzialnego za optymalizację pracy wyszukiwarki.
Po prostu ręce się załamują takimi działaniami allegro, szukam czegoś konkretnego i bez tej opcji szkoda tylko czasu, więc odpuszczam, więc nie kupię, będę szukac gdzie indziej, allegro nie zarobi, ja nie kupie i powoli będę opuszczać allegro - ciekawa polityka. Bardzo delikatnie tutaj to napisałem ale oczywiście cisną się na usta ciężkie słowa i takie też wirtualnie przesyłam allegro pisane z coraz to mniejszej litery.
Usuwanie opcji "Szukaj też w opisach ofert" jest bez sensu. Miałoby to sens jeśli byłoby rozszerzone znacznie menu parametrów wyszukiwania po prawej stronie ekranu.
Może allegro zakłada, że skoro są wymagane parametry, takie jak model, marka, kod producenta, to wyszukiwanie w opisie już nie będzie potrzebne 😄
Było jakieś info dlaczego to usuwają? Pewnie dostanę odpowiedź typu: "badania allegro wykazują, że tylko 1% użytkowników korzysta z tej funkcji". Nikomu ta opcja nie przeszkadza, dla jednych jest potrzebna, inni nie zwracają uwagi.
Pamiętajcie, że nie tylko parametry określają produkt. To, że wprowadzicie ogromną liczbę parametrów wymaganych nie zawsze sprawi, że ktoś odnajdzie ten konkretny przedmiot.
Przykład:
Wiem, że oferta ma opcjonalne pole "Cechy Dodatkowe", lecz nie można tego edytować jeżeli pierwsza osoba doda produkt do bazy, a nie każdemu chce się zgłaszać błędów w produktach, bo cała baza ma błędne dane...
To jest tylko jeden przykład. Kupujący są różni i na pewno znajdują się frazy spoza listy parametrów...
Jako następny rewolucyjny krok proponuję aby allegro w ogóle usunęło wyszukiwarkę przedmiotów oraz również kategorie- wtedy będzie to dopiero rewolucja na skalę globalną i allegro wzniesie się tym samym na wyżyny swojego ......
@Allegro to taki dyktator "coś to przypomina" My będziemy inni ,my będziemy słuchać ludzi no będziemy ale tylko jak nam będzie pasowało
@brat_chemik @LEW433 @DarkStoorM @pinsplash @sylbow @xyz96
znalazłem odpowiedź
przeczytajcie ten temat - przed chwilą dodałem jak to rozwiązać
na końcu tematu:
Zamykasz okno z otwartym allegro.
Usuwasz cookies.
Po ponownym otwarciu allegro w wyskakującym oknie nie wyrażasz zgody na ciasteczka.
I działa. Logowanie nie wpływa na brak opcji.
Tak, ale jest drobne maluteńkie ale ...
Bardzo dużo ludzi nie zna się na kompach - sorki, ale to jest fakt 😞
dlatego trzeba powklejać jakieś prnscrny lub łopatologicznie wyjaśnić,
na wszelki wypadek w tamtym poście to zrobiłem 🙂
Zainstalować
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/cookie-autodelete/
https://chrome.google.com/webstore/detail/cookie-autodelete/fhcgjolkccmbidfldomjliifgaodjagh
skonfigurować (chociaż to za mocne słowo w przypadku tego dodatku, bo aż tak wiele opcji nie ma) i po bólu.
Ewentualnie to
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/redirector/
https://chrome.google.com/webstore/detail/redirector/ocgpenflpmgnfapjedencafcfakcekcd
i ustawić przekierowanie linków tak, żeby zawsze dodawał do URL-a parametr &description=1 (dopóki allegro nie wycofa tej opcji całkowicie, będzie działać).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄