anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro kurier DHL - nadana paczka nieodebrana z automatu paczkowego przez kuriera

maltor_pl
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

wczoraj nadałem paczkę do Kupującego za pomocą automatu paczkowego DHL (Klient wybrał opcję dostawy Allegro kurier DHL).

Na śledzeniu widzę, że paczka do dzisiaj nie została podjęta przez kuriera. Na infolinii DHL nie rozpoznaje numeru paczki Allegro Delivery. 

Gdzie można się zgłosić po jakieś info kiedy paczka pojedzie w dalszą drogę?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maltor_pl ja ostatni jak nadałem w żabce odebrali na drugi dzień mimo że zaniosłem o 10:00 😞 maja tyle paczek przez dołączenie do Allegro Delivery że się nie wyrabiają z odbiorami i rozwożeniem 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 ale teraz będzie bajka ....będą automatycznie wykluczać jak kurier nie podjedzie , ciekawe , może przyjdzie czas / Święta / będą do klientów dzwonić i przepraszać .😋

oznacz moderatorów

maltor_pl
#9 Pomysłodawca

Nie pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że w dniu nadania paczka nie jest odebrana z automatu. Irytujące. Nie dosyć, że wpływa to na jakość sprzedaży to jeszcze trzeba tłumaczyć się klientom...

Mam nadzieję, że DHL wyleci z Allegro Delivery.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@maltor_pl

W Allegro Delivery gwarantowany termin doręczenia to trzy dni robocze, pod warunkiem nadania do godziny granicznej.

Jeżeli chodzi o odbiór przesyłki przez kuriera z automatu nadawczego w tym samym dniu, to nie jest to gwarantowane. A termin doręczenia liczy się od pozostawia przesyłki w skrytce i ewentualnie jak nastąpiło to po godzinie granicznej dolicza się jeden dzień. Nie ma tu znaczenia, czy i kiedy przesyłka została odebrana.

Jeżeli chodzi o zgłoszenie do DHL eCommerce, to niestety ale nie jest to ich przesyłka. Allegro Kurier DHL oraz Allegro Delivery Kurier DHL to formalnie dwóch różnych przewoźników. Formalnym przewoźnikiem w usłudze Allegro Delivery jest Allegro i nie ma tu znaczenia, komu zalecają wykonanie usługi. 

oznacz moderatorów

maltor_pl
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Dobrze by było, gdyby Kupujący był informowany o owych 3 dniach roboczych, a nie szczuty informacją, że przesyłka na drugi dzień będzie u niego 🙂 

Przesyłka o której wspominam w pierwszym poście była nadana około 13.00 w automacie w centrum miasta, gdzie godzina graniczna odbioru paczek to jak się nie mylę 16.00. 

oznacz moderatorów

Pulse
#11 Animator

Allegro delivery DHL to dno. Allegro pogrąża nas przed Kupującymi wymuszając oferowanie tego. Zeszły tydzień kilkanaście paczek z opóźnieniem 2-3 dni. Niestety to nowy standard Allegro

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Pulse

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Dopiero po upływie tego terminu, przesyłkę uważa się za opóźnioną.

A termin dostawy podany w aukcji, to tylko sugestia. Oficjalnie przewoźnik go nie zna (on ma swój). 

oznacz moderatorów

maltor_pl
#9 Pomysłodawca

Z AD DHL zgadzam się, na szczęście wysyłka w tej opcji u mnie zdarza się rzadko, ale mimo to prawie zawsze jest jakieś opóźnienie albo w odbiorze, albo w doręczeniu. 

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@maltor_pl 

Nie istnieje coś takiego jak opóźnienie w odbiorze (to wymysł Allegro). Formalnie przesyłka jest w transporcie od momentu zamknięcia skrytki.

A zgodnie z prawem opóźnienie to niedoręczenie przesyłki w określonym w regulaminie gwarantowanym terminie (tu ważne, jak w regulaminie mowa jest o terminie deklarowanym, to nie ma wtedy czegoś takiego jak opóźnienie).

oznacz moderatorów

maltor_pl
#9 Pomysłodawca

Przesyłka odebrana przez kuriera. Szkoda, że tak późno.

Jestem małym sprzedawcą i AD DHL to mały procent moich wysyłek, ale szczerze współczuję Sprzedającym którzy mają codziennie takie perypetie 🙂

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@maltor_pl Podaj, proszę, numer tej przesyłki.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

maltor_pl
#9 Pomysłodawca

Przesyłka numer AD013GPG02

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@maltor_pl dziękuję. Nie możemy dziś wykluczyć tej przesyłki z Twoich statystyk, bo termin jej opóźnienia jeszcze nie minął, dlatego poproszę Cię o kontakt z nami jeszcze raz, ale jutro. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów