anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro kurier DPD obowiązkowy

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   otrzymałam mail z informacją że w tym miesiącu zostanie włączony w dostawach delivery kurier dpd. Wielokrotnie zgłaszałam,że nie mam możliwości nadawania dpd. Proszę zatem o wprowadzenie rozwiązania sytuacji. Nie zamierzam tracić pakietu allegro delivery wiec bede zmuszona nadawac kolejnym z rzedu kurierem dpd. Kurier dpd odbiera zlecenia w godzinach gdy mam zamkniety sklep. oni zawsze maja "za dużo" pracy i nie mają czasu. Mam obecnie idealny system nadawania, klienci moga kupować produkty z deklaracją wysyłki tego samego dni do południowych godzin i każdy kurier odbiera przesyłki w godzinach otwarcia sklepu. Dpd wszystko to mi zaburza. Nie będę przeciez zmieniac wszystkiego co dobrze funkjconuje pod dpd.

Mam maly sklep wiec paczki tez moga trafiac sie pojedyncze wiec odpadają stałe odbiory bo trzeba nadac minimum 5 na odbiór.

Odpada zamawianie kuriera bo godziny w ktorych mozna skladac zlecenia znacznie odbiegają od godzin kiedy wysylamy paczki.

Zanoszenie do pukntu tez odpada bo po pierwsze nigdy nie chcecie zadeklarowac do jakiej godziny mozna je dostarczyc bo dpd ma 2 DNI na odbior co jest absurdalne, a nawet jesli pytam w punkcie, obsługa mowi ze tez trzeba paczki dostarczyc do 13 co nie wchodzi w gre bo musialabym wyjsc z pracy z paczkami a czekam na 5 innych waszych kurierow..

Skoro zatem zmuszacie do obslugi dpd prosze o rozwiazanie sytuacji. Co mam zrobic aby zlecenia byly odbierane w godzinach otwarcia sklepu ale po godzinie do której klienci mogą je składać z deklaracja wysyłki tego samego dnia lub gdzie mogę je nadac by odebrano je do godziny 15. 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

TechartGSM
#16 Inspirator

Nie możesz zwyczajnie na tę metodę ustawić godziny granicznej na wysyłki na przykład na 8:00? Ja mam tak z DHL, bo odbierają u mnie po 10.00...

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl Tutaj rzeczywiście najlepszym wyjściem byłoby ustawienie wczesnych godzin granicznych dla kuriera DPD - tak, jak już napisał @TechartGSM.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@w_kiwi @TechartGSM Jak już pisałam, nie mogę. Pomijając już to ze odebralabym mozliwosc zamawiania ludziom z dostawa na drugi dzien co obecnie moga robic do długich godzin to przede wszystkim mam sklep otwarty w pozniejszych godzinach wiec nie,nie mogę ustawic wczesnych godzin rannych, paczki nie zostalyby odebrane. A nie bede zmieniac czasu otwarcia sklepu o kilka godzin z powodu jednej paczki dla jednego kuriera kiedy obecnie wszystkim kurierom czas odpowiada i wszystko funkcjonuje dobrze. 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#16 Inspirator

@petinek_pl Nie bardzo rozumiem... W jaki sposób odbierałabyś możliwość zamawiania klientom przesyłek z dostawą na drugi dzień? Godzina wysyłki tego samego dnia w Twoich ofertach jest pokazywana dla wysyłki najpóźniejszej, nie dla tej której godzina graniczna wysyłki jest najwcześniejsza. Nic to nie wnosi dla klienta.

Ponadto - co to za dziwne godziny otwarcia sklepu praktykujesz? To że masz wysyłkę do 8:00 rano nie znaczy że kurier będzie o 8:01, jak znam rejony nadawcze itp to będzie po 12:00 - o tej godzinie też masz zamknięte? 

oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@TechartGSM skracając godziny graniczne wysyłki tego samego dnia, zawężam grono klientów którzy będą chcieli dostawę tym kurierem na jutro a godziny będą późniejsze.  Co do godzin, po 12 byłoby idealnie gdyby można zamówić kuriera tylko właśnie dpd może być tylko albo z rana albo wieczorem.. wszystkie godziny pomiędzy odpadają. I właśnie o tym piszę, niech ktoś udostępni chociaż jeszcze opcję pomiędzy np.12-15.

oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@w_kiwi jak pisałam, nie mogę. Nie mam sklepu czynnego w godzinach z samego rana kiedy dpd jeździ a wieczorem też nie będę siedziec po godzinach. Prosze udostepnic mozliwosc zamowienia kueira dpd w chociaz jednym przedziale czasowym pomiędzy np. 12-15. A wy udostępniacie tylko dwa przedzialy!!! Od 9-13 i od 13-17. W efekcie kurier podjeżdżał tylko albo zaraz o 9 albo o 17 a nie raz był nawet po 18. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl Przedziały godzinowe podjazdów kurierów otrzymujemy od przewoźnika - my ich nie ustalamy. Godziny odbiorów są uzależnione od wolumenu zleceń i możliwości logistycznych. 

Tak jak wspomniała Wiktoria, najlepszym rozwiązaniem będzie ustawienie wczesnych godzin granicznych dla przewoźnika DPD. Zamówienia, które pojawią się po godzinie graniczej możesz wysłać kolejnego dnia. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl

W Allegro Delivery masz darmowy podjazd bez względu na ilość przesyłek. To w DPD i Allegro DPD musisz mieć min 5 przesyłkek. Allegro DPD (AD) to osobny przewoźnik i tu masz darmowy podjazd od 1 paczki. 

oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@pecela nie wiem o którą metodę chodzi, jest ich multum, już się pogubiłam, allegro dpd, allegro punkt dpd, allegro one punkt box dpd, allegro dpd pickup, allegro delivery dpd, sam allegro one ma 5 różnych form a jakby tego bylo mało:

W zależności od tego, z jakiego rodzaju cenników korzystasz i jakie metody udostępniasz obecnie w swoich cennikach, w ramach Allegro Delivery włączymy:

• wszystkie opcje dostawy, których nie można wyłączyć oraz Allegro Kurier DPD i Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup
  • samą metodę Allegro Kurier DPD (tak zwany wariant kurierski)
  • metodę Allegro Kurier DPD i Allegro Kurier DHL (wariant kurierski)
  • samą metodę Allegro Kurier DPD, dla której musisz podać wagę przesyłki wraz z opakowaniem (tak zwany wariant wagowy).

tak jakby znowu mało było rodzajów metod?

chodzi o tę która ma zostać włączona 28 maja cyt.

"Od 28 maja z metod dostawy Allegro DPD skorzystasz tylko w programie Allegro Delivery "

Chodzi mi też o stałe odbiory, będą darmowe przy jednej paczce?

oznacz moderatorów