Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od wczoraj kilka osób z Czech kupiło u mnie w sklepie produkty. Wszystkie te zakupy maja wybrana jedyna dostepna opcje Allegro Kurier WE|DO lub Allegro Kurier WE|DO-pobranie.
Niestety kiedy kiedy chce nadac przesylke to od razu pokazuje sie komunikat
Błąd przetwarzania
Pole "Dane nadawcy - adres" zawiera błędne dane: Otrzymany kraj nadawcy jest niewspierany dla żądanej metody dostawy
Jak mam zatem nadac te przesyłki?
@doktorwolt_pl podaj proszę numery zamówień, których dotyczy zgłoszenie oraz dodaj zrzut ekranu z widocznym komunikatem o błędzie.
Dzień dobry,
przesyłam numery zamówien
25ea5140-f970-11ed-9389-098f3664e60b
ed81d340-f9a2-11ed-892f-7f52a5d386bf
0a7bdcf0-f946-11ed-94cc-c19d0ff0f70c
2d9e86e0-f92a-11ed-8149-813f54ec8b84
dowiedzialam sie,że miałam złe ustawienia na allegro. Wysylka z CZECH do CZECH. Oczywiscie sama tych ustawien nie zmieniałam tylko było automatycznie tak ustawione. Nie wiem teraz co mam zrobic , klienci z Czech czekaja na przesylki ze swojego kraju, ja nie bede ich wysylac bo musze teraz zapłacić duzo za kuriera do Czech. Czy jedna opcja jest zwócenie pieniedzy klientom?
Piszesz że jedyna dostępna metoda to WE|DO. Ja tego nawet nie umie znaleźć. Zrób proszę screen gdzie to się ustawia? Niesamowite. U mnie dostawy Allegro w cenniku wyglądają tak
Dobra, update. Znalazłem. Wysyłka z Czech do Czech 🙂
Czy mam cos poprawic, czy to klienci zle zaznaczyli ?
No to Ty ustawiłeś że wysyłasz z Czech do Czech. Obejrzyj mój screen i sprawdź swoje cenniki.
Ustawienie z Czech do czech było od razu z automatu na portalu allegro , nigdy go tak nie zmienialam .
Dziekuje za informacje, teraz musze chyba oddac czechom pieniadze za te zamówienia. Bo wszyscy mysleli ze kupili z Czech a nie z Polski, a mnie teraz wysylka np kurierem DPD srednio sie oplaca.
Dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
To może podpowiedz gdzie tego szukać .
Albo może samo allegro odpowie