Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Allegro zamyka aukcje lub wystawia upomnienia za miniaturki niezgodne z regulaminem. Sprzedawany produkt jest na białym tle, ale zdjęcie jest zrobione własnoręcznie, niestety nie znam się na fotografii i nie potrafię zrobić zdjęcia tak żeby tło było w bieli RGB 255.255.255. Dodatkowo produkt nie może rzucać cienia !!! Jest to złośliwość ze strony Allegro. Dodatkowo na miniaturce może znajdować się tylko oferowany na aukcji przedmiot.
W związku z czym mam pytanie czy miniaturki w aukcjach oficjalnego sklepu allegro są zgodne z regulaminem? Weźmy pierwszą lepszą aukcję 9238445958 rozumiem że oferowana opona sprzedawana jest razem z felgą, tak wynika z miniaturki. Dlaczego tło nie jest w bieli RGB 255.255.255?
Może jakaś wypowiedź ze strony Allegro?
Pozdrawiam
Coś mi się nie zgadza... Przejrzałem po raz kolejny standardy stosowania miniaturek
i nie znalazłem nic n/t cienia, czy idealnie białego tła. Edit - fakt, jest 255.255.255. Co w sumie jest ciekawe, bo jakieś 90% miniaturek nie spełnia tego wymogu...
Wiadomość jest tylko mailu, jak poniżej
CHŁPOIE WYSTARCZY BIAŁY NAMIOCIK OŚWIETLONY Z TRZECH STRON SZKLANA PODSTAWKA POD PRODUKT I APARAT W SMARFONIE
Przedmiot o wysokości np: 2 metrów ciężko zmieścić w takim namiociku 🙂
Jogi ODPOWIEDNI PROGRAM ...I WYCZYSZCZENIE TŁA PRZESTAJE BYĆ PROBLEMEM
No to ich miniatura wprowadza w błąd, bo nie jest to komplet opona+felga 😉
Może mają własny ukryty regulamin albo nie dotyczy on ich własnego konta 🤣
WALKA Z WIATRAKAMI
@Jogi Na koncie, z którego piszesz nie widzę obecnie żadnych wystawionych ani usuniętych ofert. Nie mogę się również zapoznać z korespondencją, na którą się powołujesz w swoim poście.
Podaj login konta, którego dotyczy ta sprawa.
Ze zrozumiałych względów nie chciałbym podawać loginu konta. Ale chciałbym się dowiedzieć czy Państwa miniaturka jest zgodna z regulaminem?
Pani moderator czy jak za chwilę zakupię u was tą oponę to rozumiem że felga jest gratis?
@Jogi Miniaturka w ofercie, którą wskazałeś, nie narusza zasad.
Zgadzamy się na przedstawienie opony na feldze. Mieści się to w ramach prezentacji produktów na modelu lub przedstawienia kontekstu zastosowania, co dopuszczamy.
Cień, który rzuca przedmiot, może być widoczny na miniaturce.
"Cień, który rzuca przedmiot, może być widoczny na miniaturce."
Ostatnio pytałem o to poprzez czat z pracownikiem Allegro, gdzie otrzymałem informacje negatywną odnośnie tego cienia, raz tak a raz tak 🤣
@nat_not pytanie z gwiazdką:
Co sądzisz o poniższej miniaturce, czy spełnia ona standardy? Produktem jest waflownica 😄
@DarkStoorM Przesłałam to zdjęcie do konsultacji i dostałam odpowiedź, że jeśli ta forma do zwijania rożków jest również częścią sprzedawanego towaru, miniaturka nie nausza zasad.
@nat_not bardziej chodziło mi o to, że obok są owoce, lody, rożki. Foremki są częścią zestawu
No trochę przesadzasz . Tło ma być białe i jakoś wszyscy sobie z tym radzą . Jeśli zrobisz zdjęcie buta na stopie na pewno oferta nie zostanie usunięta chociaż stopa nie podlega sprzedaży .