Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mogę nigdzie nadać przesyłki zamówionej przez Allegro Minikurier, a kurier nie odbiera(zamówiony podjazd).
Kiedy zaznaczam że sam nadam , nic to nie daje, nigdzie nie chcą przyjąć paczki, bo nie mają w systemie.
@qtop-pl napisz proszę o jakie zamówienie chodzi.
Chodzi o ogół, dlaczego nie mogę nadać tych paczek w punkcie, skoro jest taka opcja do zaznaczenia?
Na ten moment leży mi paczka 474400356258370317489972.
Dzień dobry @qtop-pl ,
uprzejmie informuję, że przesyłki można nadać tylko zgodnie ze sposobem wybranym podczas generowania etykiety nadawczej. W tym wypadku zostało do niej wybrane nadanie za pośrednictwem odbioru paczki przez Kuriera, więc nie będzie możliwe nadanie jej w PaczkoPunkcie.
W kwestii realizacji zlecenia odbioru proszę o kontakt na adres pomoc@inpost.pl oraz o podanie opisu sytuacji, numeru zlecenia i adresu jego realizacji.
Proszę także o podanie w wiadomości danych kontaktowych.
W imieniu firmy InPost przepraszam za niedogodności.
@InPost ,z WzA nie można nadać paczek Kurier InPost inaczej niż podjazd kuriera.A jak to jest w przypadku Managera InPost.Da się tam wygenerować etykietę zamówienia z allegro,tak żeby przy tej formie dostawy,można było nadać paczkę w paczkopunkcie?,czy też pozostaje tylko zamówienie kuriera po odbiór paczki
Tak, w Managerze Inpost bez problemu możesz nadać przesyłkę kurierską w Paczkomacie.
Nadal nie wiem czy jest możliwość nadania takiej przesyłki bez zamawiania podjazdu.
Przesyłki Allegro miniKurier24 InPost albo Allegro Kurier24 InPost, nadasz przez Wysyłam z Allegro wyłącznie, jeśli zamówisz podjazd kuriera lub zaniesiesz przesyłki do oddziału InPost.
Bzdury piszesz @LEW433 - tutaj ważną kwestią jest, jaka etykieta została wygenerowana. Jeśli 'nadam paczkę w paczkomacie' to nadasz wszędzie, jeśli kurier, to tylko kurier, nie wiem jak wygląda sprawa z paczko punktami, ale przypuszczam, że paczkomatowe przyjmą.
Tak jest w regulaminie Allegro, doczytałam więc?🤔
Musisz wybrać odpowiednią opcję nadania już podczas generowania etykiety. Kurier nie podjedzie po przesyłki, które mają status nadania w paczkomacie. Ja robię tak: na pierwszych przynajmniej 5 przesyłek generuję etykiety dla kuriera i zamawiam podjazd, na kolejne to różnie - jeśli wiem, że się nie wyrobię to paczkomaty. Kurier odbierze WSZYSTKIE przesyłki. Gdybyś miał więcej pytań, pytaj - z impostem jestem dość dobrze zaznajomiony 😉
My nadajemy poprzez menadżera i tam podczas importu możemy wybrać sposób nadania. Tak na marginesie. Nie wiem czy to tylko u nas ale niedaleko mamy epake i tam możemy zostawić paczkę z każdym sposobem nadania (paczkomat, kurier, paczkopunkt)
Nie wiem, jak działa epaka, pewnie mają umowę podpisaną na wszystkie rodzaje paczek. Jeśli korzystasz z managera to tak, jak pisałem wcześniej - musisz mieć etykietę z opcją odbioru przez kuriera a najlepiej 5, żeby podjazd był bezpłatny. W managerze zaznaczasz te paczki po które ma podjechać kurier i go zamawiasz.
Możesz uściślić, co mam zmienić w momencie nadawania paczki.
Przy późniejszym wyborze nadania w paczkomacie, nic nie działa(nigdzie nie mogę jej nadać, i tak muszę zamówić kuriera, taki patent na zarabianiu na podjazdach?)
W momencie generowania etykiety MUSISZ wybrać kuriera. Nie wiem jak bardziej obrazowo Ci to przedstawić...
Ale właśnie mi chodzi żebym mógł je nadać sam... obojętnie, czy w punkcie, czy w paczkomacie, żeby wyszły nie zależnie od kuriera.
Niektórym nie pomożesz...
Żeby pomóc, trzeba najpierw zrozumieć o co chodzi...
W momencie tworzenia wysyłki wybierasz jak chcesz wysłać, proste.
Nadaję przez Allegro, nie ma opcji wyboru jak chcesz nadać, kurier czy Paczkomat lub jakiś punkt, mogę zmienić miejsce odbioru przesyłki przez kuriera i to czy przesyłkę klient dostanie na adres czy odbierze z paczkomatu i tyle.