Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu wczorajszym ustawiłem wysyłkę na Ukrainę (umowa własna), do obecnej chwili opcja nie jest widoczna na żadnej aukcji do której została przypisana możliwość wysyłki
@AR_Auto_Czesci Taka informacja nie będzie się wyświetlać systemowo dla przesyłek do Ukrainy. Obecnie jest to widoczne wyłącznie dla krajów Unii Europejskiej
Takie dane możesz dodać w sekcji dodatkowe informacje.
@ko_alka a czemu nie będzie się taka opcja wyświetlać? Czym to jest spowodowane?
Mam dużo zapytań o taki rodzaj wysyłki a skoro mieliście ją udostępnioną w Ustawieniach dostawy to ją uruchomiłem. Jak teraz Kupujący mają wyszukiwać ofert z opcją takiej wysyłki? Nie wszystkie przedmioty jestem w stanie wysłać do Ukrainy, gdzie ograniczają mnie rozmiary i waga paczki. Aby życie sobie uprościć przypisałem ten rodzaj wysyłki do wybranych aukcji korzystając z cennika dostaw.
Nie mogę dodać takiej informacji do pola "dodatkowe informacje" gdyż np silnika samochodowego nie jestem w stanie wysłać do UA a taka informacja będzie automatycznie widnieć przy wszystkich aukcjach.
Czy mogę dostać konkretną odpowiedź czemu opcja wysyłki na Ukrainę nie jest wyświetlana w dostawach?
Jest w PL przewoźnik który takie usługi świadczy, i chciałbym umożliwiać Kupującym taką opcję skoro jest ona do wyboru w ustawieniach dostaw.
Po drugie jeśli taką informację dodam w zakładce informacje dodatkowe to jak niby Kupujący ma wybrać taką opcję i sfinalizować transakcje?
Proszę o konkretne informacje lub wyświetlenie w moich aukcjach możliwości wysyłki na Ukrainę
@AR_Auto_Czesci we wszystkich ofertach na Allegro wyświetlamy informacje o dostawie, do których państw, do których można zrealizować przesyłki metodą Allegro Kurier DPD lub Allegro Kurier DHL (za granicę z Polski). Przykro mi, ale wysyłka do Ukrainy nie jest dostępna w żadnej z tych opcji, stąd jedyna możliwość o umieszczeniu takiej informacji jest w miejscu, które wskazała Ola.
@_HolaOla_ bez sensu, skoro udostępniacie taką możliwość w dostawach 🙄
No dobra, wrzucam info w zakładkę "dodatkowe informacje", klient z Ukrainy zamawia, czy wtedy widzi opcję dostawy na Ukrainę? Jeżeli nie to jak ma sfinalizować transakcję (cena towaru + koszty wysyłki) ?
@AR_Auto_Czesci wygląda to tak, że kupujący nie może jako kraju dostawy wybrać Ukrainy, więc konieczne jest indywidualny kontakt z Tobą, aby ustalić szczegóły wysyłki, ponieważ systemowo Allegro nie udostępnia wysyłki poza Unię Europejską.
No to usuńcie ją z umów własnych bo to bez sensu. @AR_Auto_Czesci ma całkowitą rację.
Zrobiliśmy opcję do check ale nie działa i jest fajnie :). Ja wiem ze to bardzo duża platforma ale to nie zwalania Was z działań chaotycznych a ten przypadek na taki wygląda.
@AR_Auto_Czesci jak wygląda temat cła w przypadku wysylki na ukraine ?
@Client:80340374 mam umowę z Nova Post, który ma w PL kilka swoich oddziałów w PL, w przypadku cła opłaca je odbiorca bezpośrednio w Nova Post
Wszystkie informacje zbędziesz na ich stronie
@la_nika biorąc na spokojnie Twoją odpowiedź to brzmi jak zachęta do sprzedaży po za Allegro i łamania waszego regulaminu
Teoretycznie klient kontaktuję się że mną telefonicznie lub przez centrum wiadomości, dogadujemy się co do wysyłki, muszę klientowi podać wtedy bezpośredni numer konta do siebie gdyż musi mi zrobić przelew za towar + koszty wysyłki. Ja usuwam aukcje i wysyłam klientowi towar...
Ja pewnie po paru dniach dostanę upomnienie lub bana na koncie...
@AR_Auto_Czesci absolutnie nie jest to zachęta do sprzedaży poza Allegro. Transakcja powinna odbyć się w serwisie, jeśli potrzebna będzie dopłata, może to również zrobić przez Allegro Finanse, a Ty możesz udostępnić numer przesyłki w systemie nawet jeśli nie jest to metoda dostawy zintegrowana z Allegro.
@la_nika robi się zbyt skomplikowane dla Kupujących, będzie z tego powodu więcej zamieszania niż jak korzyści...
OK odpuszczę sobie ten temat na Allegro
Dzięki za poświęcony czas