anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ONE BOX - Dodatkowe opłaty

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

Hej,

Ostatnio zauważyłam że naliczyli mi dodatkowo 204,55 zł za przesyłkę 12szt wkładów ( 450g tyle waży jedna sztuka). Dodatkowa opłata za paczke gabarytową i wage ponad 31.5kg

Paczka na logike z kartonem waży maksymalnie 7kg, Złożyłam reklamacje i odrzucili ją twierdząc że paczka ważyła 40kg. Zadzwoniłam do klienta i potwierdził że dostał 12 szt wkładów i podał nawet wymiary paczki na oko.

Czy ktoś miał taki problem ? Gdzie najlepiej uzyskać rekompensatę / odszkodowanie za stracony czas za próbę wyłudzenia dodatkowej opłaty ?

Uważnie sprawdźcie rozliczenia Allegro bo opłat jest dużo i łatwo przeoczyć takie coś

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

A jakie były (dokładne) wymiary paczki?

oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

20x30x15

szer x dł x wys

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

Wysłane przez Wysyłam z Allegro? Czy takie wymiary też były wpisane na liście przewozowym?

oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

wysyłam przez allegro , wymiary na liście troche inne sory o takie : 

paczka
Wymiary i waga
30 x 30 x 15cm, waga 7.0kg
oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

A to ciekawe 😮

Zawołajmy moderatorki  @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Przygotuj nr zamówienia, może coś wykopią

oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

Wszystko mam gotowe, tu chodzi też o to że dla mnie to próba wyłudzenia jest bo klient potwierdza również co dostał i ile ważyło , jest także fv 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@PSORBIX gabarytowa wychodzi 2,7 kg i co im zrobisz 😄  Proponuje zmienić przewoźnika !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

No bez karni nie mogą być, może ktoś miał też taki problem, albo zna się na takich próbach wyłudzenia

oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

Akurat wyłaczam tą forme dostawy i tak jest to 1% moich paczek

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@PSORBIX @DarkStoorM myślę że i UPS i DPD rekompensują se dopłatami niską stawkę jaką dali allegro za przesyłki 😞 a nuż jeden z drugim się nie dopatrzą i siup są do przodu 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

No też tak myśle ale takie próby wyłudzenia są karalne, i dlatego też pytam gdzie najlepiej i do kogo się udać po odszkodowanie, rekompensatę za wyrządzone krzywdy i stracony czas, teraz dokładnie codziennie sprawdzam rozliczenia 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@PSORBIX zgłoś to oficjalnie do UOKiK 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@PSORBIX szkoda czasu, lepiej zgłoś do UOKiK i zmień przewoźnika, przecież ta dostawa nie jest obowiązkowa 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

@kostas11 Ja tylko czekam aż zmuszą nas do dodania tego przewoźnika, aby utrzymać Smart! Oby nie 😞

@PSORBIX Szkoda, że nie masz zdjęcia tej paczki, możliwe, że byłoby bardzo przydatne w tej sytuacji

oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

No szkoda, już trochę czasu zmarnowane, nie odzyskam go ale lubie doprowadzać sprawę do końca

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@PSORBIX Godzinę temu złożyłaś odwołanie od decyzji reklamacyjnej, więc poczekaj proszę na jej rozpatrzenie. Zgodnie z zasadami odpowiedź od nas w tej sprawie otrzymasz do 14 dni od daty złożenia odwołania. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

Tak, ale próbuje zasięgnąć informacji bo dla mnie to wygląda na próbę wyłudzenia, co dalej z czymś takim robić 

oznacz moderatorów

PSORBIX
#9 Pomysłodawca#

@_HolaOla_ Pierwsza decyzja reklamacyjna też ma duży wpływ na niekompetencje pracowników Waszej flagowej metody dostawy i według mnie świadczy o tym, że po prostu została wydana ot tak bez żadnego potwierdzenia moich dowodów 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@PSORBIX Dlatego też jeśli się z nią nie zgadzasz, masz prawo złożyć od niej odwołanie, co zresztą już zrobiłaś. Sprawa zostanie przeanalizowana ponownie przez inną osobę odpowiedzialną za reklamacje. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów