Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupy zrobione w moim sklepie do godziny 13 są wysyłane w tym samym dniu.
Allegro informuje też o tym Klienta .
Wrzucając paczkę do paczkomatu allegro one box o godzinie 13.05 kurier odbiera ją dopiero w następnym dniu , co oznacza ,że paczka nie dotrze na czas.
Jaka jest godzina graniczna podjazdu kuriera do paczkomatów allegro one box ?
Zaznaczę ,że chodzi o paczkomat one box w Gliwicach na dworcowej koło biedronki.
Zrobiłem też test i wczoraj wrzuciłem paczkę do tego paczkomatu o godzinie 11.31 i oczywiście kurier jej nie odebrał . Odebrał ją dopiero dzisiaj.
Jeśli to ma tak działać to trzeba będzie zrezygnować z tej metody wysyłek.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dlaczego w Auchan Krasne/Rzeszów kurier odbiera przesyłki o godz 9 skoro graniczna godzina to 15?
Jak widać problem jest globalny. Prosimy o kompleksowe wyjaśnienia. Dlaczego kurier UPS, z którym macie podpisaną umowę nie wywiązuje się z niej. Czemu płacimy za paczki, które nie są odbierane zgodnie z deklaracjami?
@meduza @mazuronline24 Ponownie sugeruję złożenie reklamacji przez formularz, który wskazała wcześniej Monika.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ale to jest standard a nie jednorazowa przesyłka
Ponownie sugeruje zajęcie się sprawą kompleksowo a nie zrzucanie odpowiedzialności na sprzedających aby reklamowali to, że umowa nie działa w całym kraju. Wyciągnij rejestr od UPS i zobacz z których paczkomatów przesyłki są odbierane wcześniej niż deklaruje UPS. Zapewne skala jest ogromna. Może warto renegocjować umowę z UPS, skoro się nie wywiązują. To wasza umowa na usługi kurierskie a nie nasza sprzedających... @nat_not jaki masz problem aby tak to rozwiązać?
@mazuronline24 ponieważ problem z paczkami mają tylko sprzedawcy więc niech rozwiązują swoje problemy sami, na prawdę ktoś spodziewa się, że allegro się tym zajmie? xD
Ja ze swojej strony od dawna proponuje robić zlecenia odbioru OSOBNO DLA KAŻDEJ PRZESYŁKI a godzinę graniczną w przypadku wysyłki tego samego dnia ustawić na 0:30 - przynajmniej statystyki będą ok.
Co do "Wyciągnij rejestr od UPS i zobacz z których paczkomatów przesyłki są odbierane wcześniej niż deklaruje UPS. Zapewne skala jest ogromna."
Proponuje wyciągnąć statystyki z punktów a nie automatów tam czasami paczki leżą kilka dni.
@sl-aw-ekmoże warto by zebrać sprzedający którym jeszcze "zależy" i zrobić w końcu jakąś zmianę na + dla nas. W sumie bez sprzedających nie ma allegro. No chyba, że mocno poszerzą asortyment własnego sklepu :).
W całej sytuacji nieodbierania przesyłek z paczkomatów allegro one przez kuriera w zadeklarowanym czasie najbardziej rozzłościło mnie to, że jeden kupujący napisał bezpośredni do Allegro, że nie ma przesyłki a miał być i Allegro odpisało mu, że sprzedający nie nadał w terminie. SZOK!
@mazuronline24 nie wiem czy wiesz, ale gdyby odebrał w terminie i później gdzieś ta paczka krążyła tydzień po oddziałach i w końcu kupujący skontaktowałby się z allegro z pytaniem co z jego przesyłką to allegro odpisałoby "nie wiemy, za przesyłkę do momentu doręczenia odpowiada SPRZEDAWCA!"
@sl-aw-ek To w sumie nie było by kłamstwo. A stwierdzenie, że nie została nadana w terminie jest kłamstwem.
@meduza @mazuronline24 @sl-aw-ek
Monitorujemy jakość usług świadczonych przez przewoźników, z którymi współpracujemy. Wasze opinie również mają dla nas znaczenie. Niemniej na tym etapie konieczne jest zgłaszanie każdego przypadku nieprawidłowej realizacji usługi przez formularz reklamacyjny. Tylko w ten sposób przewoźnik może się odnieść do Waszych skarg, analizując konkretne sytuacje.
Szczególnie, że Allegro chce teraz na siłę zmuszać Sprzedawców (wykorzystując pozycję rynkową) do udostępniania tej badziewnej metody, z której większość nie chce korzystać bo boją się negatywów. Allegro zmusza do udostępniania metody, która ze wszystkich dostępnych ma najwięcej negatywnych opinii w sieci i doprowadza firmy do katastrofy sprzedażowej. Negatywy sypią się co chwilę z tego powodu ale Allegro nie widzi problemu, bo to przecież "subiektywna ocena kupującego". A może by tak wprowadzić "ocenę serwisu allegro"...a no tak. Jakby posypały się same 1/5 od kupujących to by się okazało, że wartość spółki spadnie na łeb na szyje i te nieroby wylecą na bruk.
@nat_not Dlaczego allegro ogranicza Sprzedawcom możliwość złożenia reklamacji?
Sprzedawca powinien mieć możliwość złożenia reklamacji do całości usługi, nie do pojedyncznej przesyłki
odpowiedzi na te reklamacje są żenujące. zień dobry,
dziękuję za cierpliwość.
Zgodnie z systemem zlecenie ******** zostało anulowane - stąd brak odbioru paczki. Prawdopodobnie doszło tu do utrudnień technicznych w systemie i stąd wynikła anulacja. Bardzo przepraszamy za utrudnienia, dopilnujemy, by taka sytuacja więcej się nie powtórzyła.
Gdyby miał Pan do mnie dodatkowe pytania, proszę dać mi znać — chętnie Panu pomogę. Proszę pamiętać, że nie pozostawię Pana bez wsparcia.
@mazuronline24 po ludzku to brzmi tak:
Nie chciało nam się więc nie odebraliśmy, jak następnym razem się nam nie będzie chciało to też nie podjedziemy i najwyżej znowu bardzo przeprosimy.
Złożyłem reklamację przez formularz (nawet napisałem, że poprosiła mnie o to pracownica Allegro One) jakieś kilka miesięcy temu. Od tamtej pory przestałem składać reklamacje dotyczące opóźnień Allegro One (UPS).
Czemu?
Ano temu, że zawsze te reklamacje są odrzucane z adnotacją:
Przesyłka została dostarczona w terminie.
Co oznacza owy termin? Ano ustawowe 7 dni. 🙂
U mnie jest lepiej. 3 paczki nadane w tym samym automacie paczkowym:
#1 nadana godz. 12:58
Allegro One Box
do: Allegro One Box, zielony automat AL010LUB Bełżyce
#2 nadana godz. 12:58
Allegro One Punkt
do: Allegro One Punkt, Auchan A004970 Opole
#3 nadana godz. 14:50
Allegro One Box, One Kurier
do Allegro One Box, zielony automat AL091PO1 Poznań
====
Godzina 15:26 kurier zabiera tylko paczkę #3 🙂 Czy to był UPS czy nie? NIE MAM POJĘCIA JAK MAM TO SPRAWDZIĆ PO TYCH DZIWACZNYCH NAZWACH typu "One Box, One Kurier" - to jest MEGA NIECZYTELNE!
Rozumiem, że to te przesyłki obsługiwane przez UPS nie zostały zabrane, bo kurierowi już się nie chce wybierać z automatów, mimo, że dla naszego kodu pocztowego graniczna godzina podjazdu kuriera to 16:30. Zapewne był zajęty odbiorami... a nie mogę zamówić, bo nie było 4 paczek minimu. Tak więc BRYNDZA STRASZNA! Wyłączyłem właśnie opcję obsługiwaną przez UPS!
Jest już godzina 21:00 i paczki #1 i #2 nadal leżą w automacie.
Fajna ta usługa Allegro One Socks 😄
Już kapuję! TRZEBA WYŁĄCZYĆ dostawę przez UPS!
Wtedy nie będzie klient miał dwóch NIEZROZUMIAŁYCH OPCJI do wyboru:
1. "Allegro One Box, One Kurier"
2. "Allegro One Box"
Ktoś, kto widzi coś takiego jak wyżej na pewno rozumie różnicę! PRAWDA?!
A różnica jest taka, że opcja nr 1 to kurierzy Allegro, opcja numer 2 to kurierzy UPS (tfu!).
Na stronie POMOCY ALLEGRO znalazłem plik PDF od UPS (Allegro One Box), że jeżeli włożę paczkę do godziny 16:30 do automatu, zostanie ona zabrana tego dnia. Jak widać paczki włożone o 12:58 NIE ZOSTAŁY ZABRANE.
Jednocześnie mam napisane, że paczki obsługiwane przez Allegro (Allegro One Box, One Kurier), dla mojego kodu pocztowego mogą być nadawane do 12:00 w automatach paczkowych. W rzeczywistości jedna paczka nadana o godzinie 14:50, została zabrana po godzinie 15:00.
WNIOSEK!?
WYPAD MI Z TYM UPS, czyli "Allegro One Box". Syf jakich mało! Zapewne oni też dowozili, gdy kiedyś zamówiłem jako konsument? Zamówiłem u kilku sprzedawców - wszystkie InPosty przyjechały w ciągu 24h, a ten jeden Allegro One Box przyjechał po 3 dniach! 😄
U mnie kurier UPS odbiera paczki jak zrobimy zlecenie nawet o 12.00. Wpada zazwyczaj około 14.00. Nie narzekamy.
Niestety Allegro BOXy to porażka, tu potwierdzam, ruletka totalna. Niezależnie od tego o której godzinie wrzucimy to nie możemy być pewni odbioru w gwarantowanej godzinie podanej w zestawieniu. Testowane 3 różne paczkomaty (Wrocław).
PS. Czy wy myślicie, że my nie mamy co robić i tylko sprawdzać każdą z paczek z osobna i za każdym razem reklamować? Tak jak pisał ktoś wcześniej, to jest globalna porażka, nie pojedyncze przypadki.
To w końcu jak to jest? Da się wybrać z tych wszystkich przymuszonych opcji chociaż jedną, która działa i ktoś to odbiera? Czy chociaż jedna z tych wszystkich nie poskutkuje negatywami? Jakieś propozycje? Bo nie wiem co robić, czy rezygnować od września ze SMART i poobniżać po prostu koszty wysyłki czy dalej oferować Smart ale wybrać jeden z tych badziewi wysyłkowych Allegro? Ratujcie. Mam jeden zielony paczkomat Allegro w okolicy. Jeśli mogę wybrać coś co będzie odbierane na czas (przez kuriera allegro a nie UPS z którym dawno zerwaliśmy współprace i nigdy więcej nie chcę z nimi jakiejkolwiek współpracy) to chętnie to wybiorę jeśli to pozwoli zachować Smart i nie ryzykować negatywów.
@AQUAFISH1 - jeżeli wyłączyć to co widać na obrazku niżej, to nie utracisz Smart, bo zostawiasz to co jest następne, czyli Allegro One Kurier.
Minusem wyłączenia Allegro One Box (UPS) jest fakt, że ograniczasz nieco liczbę kupujących, gdyż UPS obsługuje zielone BOX-y w całej Polsce oprócz kilku dużych miast. Duże miasta (lista chyba będzie się wydłużać z czasem?) jest obsługiwana przez kurierów Allegro i w nazwie, na końcu, widać "One Kurier". Jest to dość myląca nazwa, bo człowiek myśli sobie, że dostawa jest kurierem do drzwi, ale nie... jest to dostawa zarówno do drzwi, jak i do OneBoxów.