właśnie sprzedaż spadła nam do zera
allegro stwierdziło, że nasze towary dotrą do kupujących po 9 dniach
jeszcze wczoraj w sobotę tak nie twierdziło
mimo, że w soboty i niedziele nie pracujemy
czary?
czym się różni wolna sobota od wolnej niedzieli?
do tego zachęcają bezczelnie do zakupów u konkurencji
a szczególnie w swoich 2 oficjalnych sklepach
https://allegro.pl/uzytkownik/AllegroRetail
nieładnie się bawicie allegro, pójdą zgłoszenia do uokik
nieuczciwą konkurencję trzeba tępić zawsze
leci nasz wniosek tutaj:
https://uokik.gov.pl/ograniczanie-konkurencji-zglos-naruszenie
uokik zacznie działać jak tych wniosków będzie więcej
jeżeli ktoś się czuje pokrzywdzony działaniami allegro to zapraszamy na w/w link
@RED ja mam poprawnie 🙂 przecież co roku tak jest że jak masz 1 dzień i godzinę graniczną to tylko tym wyświetlają, w zeszłym roku było tak samo dla InPosta gwarancja, reszcie wyłączyli, zamiast się przygotować to teraz wszyscy zdziwieni 😄
A spróbuj zmienić teraz na 1 dzień + godzia graniczna np 12, stwórz cennik dostawy z samym Inpostem Paczkomat i zobacz co się zmieni 😄
Serio @RED ? Taki doświadczony forumowicz gadane i nie wiedziałeś jak to działa żeby mieć dostawę w końcówce przed świętami? Powinni Ci chyba odjąć punkty na forum za to...
Składamy również wniosek. Jest to conajmniej żart. W czwartek mieliśmy rekordową ilość zamówień. Od piątku ani jednego mimo tego, że do wtorku realizujemy wysyłki. Dodatkowo jedno z 5 naszych kont, dostało blokadę i nałożyli ograniczenia na inne ale z możliwością sprzedaży. Teraz każą mi czekać aż klient który wystawił negatywny komentarz bo dostał wgnieciony kartonik, aż go usunie. A klient ma nas w tyłku. To co dzieje się na Allegro to gruba przesada.
Ten nowy rok już na pewno będzie u mnie rokiem bez SMART-a czyli w sumie bez allegro 🙂 Kolejne podejście, ale tym razem definitywne. Nie dość, że koszty Smarta olbrzymie na marży, praca wykonana, dochodzą koszty księgowe zwrotów, opakowań i strata czasu. Stop kombinatorom ze zwrotami! Czas włożony w to wszystko i energię wkładam w tym roku na doszlifowanie SEO i wracam do ADSów, ale sam je zrobię. ADS-y to zawsze inwestycja we własny sklep a nie w allegro.
Wczoraj (sobota), wrzuciłem paczkę z używanym sprzętem sprzedanym na **piiip** do paczkomatu. Dzisiaj została odebrana przez kuriera inpost i już jest w centrum logistycznym. A od piątku mam przy aukcjach dostawa 10 dni. I tak bym nic nie sprzedał (tak myślę) ale ta informacja dla ludzi którzy sprzedają sporo przez cały rok to jakiś wał do kwadratu. Razem z informacją o przewidywanym czasie dostawy powinno być jeszcze bardziej widoczne i w tym samym miejscu informacja o zadeklarowanym przez sprzedawcę czasie wysyłki.
Dlaczego mam **piip** w miejscu wspomnienia o konkurencyjnym portalu? To nie jest przekleństwo. Mowa o "O" druga litera "L" a trzecia "X"!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę o wskazanie punktu regulaminu zakazującego mówienia o innych portalach takich jak
**piiip**, **piiip**, **piiip**, Empik Marketplace,Temu, **piiip**, Kaufland i eMAG ?
No proszę, Aza-mon, O"X"L, eeee"buy" i Vni"ted" wypikane a pozostałe nie. Ciekawe 🙂
Gustaw Herling-Grudziński. Merlin. Berlin.
*Nic ważnego, tylko coś sprawdzam ;).
@RED Czyli mamy pozytywny objaw, Allegro normalnieje, chociaż to normalnienie wydaje się być dziwnym
Ja się zawsze dziwiłem jak serwis który nie posiada własnej logistyki, korzysta z rozmaitych dziwnych dostawców może obiecywać dostawę w ciągu 2 lub 3 dni, a bywało że obiecywano dostawę tego samego dnia! Gruszki na wierzbie !
Przecież ustawowy termin dostarczenia przesyłki to do 30 dni a nie jakieś 9 dni. Termin 30 dni powinien być oficjalnie podawany we wszystkich ofertach. Tylko naprawdę we wszystkich, bez wyjątków.
Wybaczcie, że tak późno odpowiadam ale allegro uniemożliwiło mi wypowiedzi na tydzień za ten wpis.
Oczywiście żaden moderator nie pokusił się przed blokadą nam tutaj konta na polemikę dlaczego możemy pisać nieprawdę.
Jak zwykle miałem rację - paczki zostały wysłane w terminie i dotarły przed świętami.
Cały ambaras polega na tym, że allegro napisało nam wyślij w towar poniedziałek, by kupujący otrzymał go za tydzień co było elementarną nieprawdą i manipulacją.
Zrobiliśmy tak i jest ewidentnie inaczej.
Z tego co widzę część kupujących zasugerowana terminami podawanymi przez serwis nie odebrała przesyłek - kto za to odpowiada?
Obecnie godziny wysyłek wróciły cudownie do normy
Co do godzin granicznych @lewgorzkowski @kostas11 - jak twierdzi allegro w swoich usługach wysyłkowych nie gwarantuje terminowego odbioru przesyłek - tak piszą nam przy każdej reklamacji na działanie ich allegro delivery, nawet gdy kurier przez kilka dni nie zjawia się po paczki
Kurierzy odbierają paczki jak chcą lub mogą, nie będziemy kłamać w swoich deklaracjach czy sugerować nieprawdy.
Jak pisałem w zeszłym roku - nie będziemy stosować czy podawać "godzin granicznych", etka nam na to nie pozwala