Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Klient zgłosił zwrot i odesłał towar, którego nie otrzymałem. Ogólnie przesyłka sobie gdzieś jeździła przez miesiąc, był nawet moment próby dostarczenia - ale tylko w teorii. Ostatecznie wg.historii śledzenia komunikat widnieje "błędny region doręczenia". Niestety konsultant allegro po tygodniowych konsultacjach z oddziałami stwierdził, że jednak została do nas doręczona i uznał roszczenia kupującego. Teraz pytanie do jakiegoś moderatora czy allegro teraz stosuje takie praktyki ? Gdzie mogę się odwołać ? Zostałem przymuszony doliczeniem kary do mojego rachunku, nikt mi już nie chciał udzielić informacji kiedy i kto dostarczył przesyłkę, jak mam się bronić przed takim gigantem ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
od kiedy sprzedawca ma płacić za niedostarczony zwrot?
@chessmasters1 poproszę o numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja.
Numer zamówienia
cb90a4e1-4816-11f0-ae85-bb2e99c0d0fd
@chessmasters1 dziękuję. Konsultowałam Twoją sprawę z zespołem i na tym etapie nie mamy podstaw do działania w kwestii tego wniosku, ale poczekajmy proszę na wyjaśnienie sytuacji w korespondencji 53089032. Jeśli okaże się, że przesyłka została zgubiona, będziesz miał prawo do odszkodowania, natomiast jeśli potwierdzimy, że została doręczona, sprawa będzie rozwiązana.
Z korespondencji tak samo nic nie wynika, kopiuj wklej, paczka została doręczona i już - płacisz i koniec. Równolegle z omawianą przesyłką była jeszcze jedna praktycznie identycznie awizowana ale wróciła do klientki. W tym przypadku sam już wygeneruje etykietę zwrotną bo nie mam siły przepychać się Państwem. Nie chodzi o te drobne kwoty ale o fakt jak cała ta "machina" depta jednostkę, zero możliwości odwołania się tym bardziej zero konstruktywnej odpowiedzi. Skoro zgłaszamy, że nie otrzymaliśmy paczki a z historii jej śledzenia wynika, że coś jest nie tak to może faktycznie ktoś mógłby się nad tym pochylić a nie tylko wklejał gotowe formułki i robił wszystko, żeby zamknąć ticketa do sprawy. Ewidentnie jest problem z kurierem w rejonie gdzie ustawiony jest adres zwrotów, skoro inni kurierzy trafiają bez problemu do nas to może tu tkwi problem ?
@chessmasters1 rozumiem, że z Twojej perspektywy może to tak wyglądać, ale tak nie jest. Pracownicy odpowiadając na Twoje wiadomości bazują na danych, które mamy w systemach, a te wskazują, że paczka jest doręczona. Twoje stanowisko jest dokładnie przeciwne, stąd sprawa i jej wyjaśnienie trwa, bo za każdym razem kontaktujemy się z oddziałem odpowiedzialnym za tę paczkę.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - doskonale to rozumiem. Pozostawione przesyłki w innych punktach/sklepach też przerabialiśmy, obrażonych kurierów również, status pozostawionych przesyłek przez nich widniał jako doręczona. Dlatego pytałem gdzie kiedy i komu została wydana, niestety zostałem totalnie olany i potraktowany z buta.
@_HolaOla_ Wczoraj kurier "dostarczył" nam 4 paczki o godzinie 19:33 mimo tego, że firma pracuje do godziny 17:00. Zadzwoniłem na infolinię przewoźnika z pytaniem gdzie są paczki i dostałem informację, że wczoraj zostały dostarczone 🙂 Dostałem numer do kuriera doręczającego i od niego dostałem informację, że się nie wyrobił z doręczeniami i sam sobie wpisał doręczone, a paczki ma w samochodzie.
To tyle w temacie danych wyciągniętych z systemu...
Przykre, że obciążacie sprzedawców kosztami zanim w prawidłowy sposób nie zweryfikujecie czy przesyłka rzeczywiście została doręczona. Jeden gigant (kurier) nie ponosi odpowiedzialności za powstały problem i drugi gigant (allegro) również jej nie bierze. Płaci zawsze ten na końcu, bo jak ma się bronić przed takim wyzyskiem? Pytanie retoryczne.
@Puzonix rozumiem, że nie jest to sposób i system idealny, ale jak według Ciebie poza danymi z systemu powinniśmy weryfikować poprawność dostarczenia przesyłki?
A jednak przesyłka pierwotnie nie została dostarczona tak jak Pani pisała, dopiero dziś została dostarczona z magazynu paczek zagubionych na dodatek pognieciona a zawartość uszkodzona.
Wystąp o udostępnienie pokwitowania doręczenia.
W art 3 ustawy prawo pocztowe mamy:
Użyte w ustawie określenia oznaczają:
19) przesyłka kurierska - przesyłkę listową będącą przesyłką rejestrowaną lub paczkę pocztową, przyjmowaną, sortowaną, przemieszczaną i doręczaną w sposób łącznie zapewniający:
a) rejestrację dnia i godziny nadania przesyłki pocztowej,
b) śledzenie przesyłki pocztowej od momentu nadania do momentu doręczenia,
c) doręczenie przesyłki pocztowej w gwarantowanym terminie określonym w regulaminie świadczenia usług pocztowych lub w umowach o świadczenie usług pocztowych,
d) doręczenie przesyłki pocztowej adresatowi lub osobie uprawnionej do odbioru w miejscu określonym przez nadawcę lub uzgodnionym z adresatem, w sposób zapewniający rejestrację dnia i godziny doręczenia przesyłki pocztowej;
Jest tam wyraźnie napisane, że przesyłka kurierska jest przesyłką rejestrowaną lub paczką pocztową. I teraz:
14) paczka pocztowa - przesyłkę rejestrowaną, niebędącą przesyłką listową, o masie do 20 000 g i sumie wymiarów (długość, szerokość, wysokość) nieprzekraczającej 3000 mm, przy czym najdłuższy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm;
Czyli paczka pocztowa też jest przesyłką rejestrowaną.
23) przesyłka rejestrowana - przesyłkę pocztową przyjętą za pokwitowaniem przyjęcia i doręczaną za pokwitowaniem odbioru;
I tu mamy kluczowe "doręczaną za pokwitowaniem odbioru". Większość kurierów olewa jednak ten obowiązek. Oficjalnie firmy kurierskie powołują się na art 37 ust 4b ustawy (W stanach nadzwyczajnych lub w przypadku wystąpienia stanu epidemii lub stanu zagrożenia epidemicznego, zawiesza się wykonywanie przez operatora pocztowego obowiązku uzyskania pokwitowania odbioru przesyłki kurierskiej wynikającego z art. 3 pkt 19 lit. e.)
art 3 pkt 19 lit. e. - uzyskanie pokwitowania odbioru przesyłki pocztowej w formie pisemnej
lub elektronicznej (został usunięty w 2022 roku, bo dublował się z pkt 23).
@pecela dokładnie prawo transportowe i prawo pocztowe jasno określa takie sytuacje
allegro zachowuje się jakby te w/w ustawy nie istniały
@_HolaOla_ jak widzę w tym przypadku allegro weryfikuje dostawy przesyłek po protestach sprzedawcy, któremu naliczono allegro protect.
@pecela dokładnie - nie ma pokwitowania z podpisem odbiorcy = paczka niedoręczona
coś tu się komuś ostro pomyliło @chessmasters1 nie ma obowiązku udowadniania, że nie otrzymał przesyłki, to wy macie udowodnić, że otrzymał on osobiście przesyłkę, a nie "żul" siedzący u niego pod sklepem
Typowo. Allegro to Państwo w Państwie i taka jest prawda. Mam nadzieję, że wkrótce dobiorą im się do 4 liter bo zaczyna się robić dyktatura.
Jak moją paczkę rozwalili w sortowni InPost a wartość przesyłki to był koszt 120 zł to dostałem 40% zwrotu lub możliwość odwołania się na drogę sądową i Allegro nic nie mogło na to poradzić, przepraszam nic nie chciało na to poradzić 🙂
Dobrze, że konkurencja zaczyna rosnąć dla tej dyktarutry więc mam nadzieję, że jeszcze trochę i Dyktatleggro będzie bliskie upadkowi...
@KL0CKOVE oczywiście jeśli nie zgadzasz się z decyzją przewoźnika miałeś lub masz prawo się od niej odwołać. My zawsze staramy się przedstawić maksymalną ilość rozwiązań, żeby pomóc.
Prawnie przesyłka kurierska ma taki sam status, tak list polecony. Zasady doręczenia i wydawania są takie same.
Od decyzji przewoźnika masz prawo się odwołać w ciągu 14 dni od dnia doręczenia decyzji (§11 ust 1 rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej). Pytanie tylko czy przewoźnik udzielił ci odpowiedzi na reklamację w terminie (co ma zawierać odpowiedź określa §10 rozporządzenia).
Warto pamiętać, że przesyłki standardowe są przez firmy kurierskie rozwożone zwykle w godzinach 8:00-20:00 i w tym czasie ktoś powinien być w firmie i przesyłki odebrać, kurier nie ma obowiązku przyjechać w godzinach pracy Twojej firmy bo ich nawet pewnie nie zna. Jak wypadasz u jakiegoś kuriera na koniec rejonu to często będzie po 17:00, a klienci nie będą Ci wysyłać zwrotów z dopłatą za doręczenie do godziny.
Kurier wbił doręczenie, bo kurierzy (chyba nawet bardziej niż sprzedawcy Allegro 😉 ) są oceniani przez statystyki terminowych doręczeń i nikogo w jego firmie nie będzie interesować, że nikogo nie zastał jak podjechał pod adres. Gdy doręczalność mu spadnie to znacznie mniej zarobi.
Dobrym rozwiązaniem tego typu problemów jest wrzutnia na przesyłki. Kurier przyjeżdża, wkłada paczki a Ty następnego dnia masz je już rano.