Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W poniedziałek, 6 września 2021, uruchomimy promocję na przesyłki metodą Allegro Punkty Kolporter. Kupujący i sprzedający zyskają darmowe dostawy do końca roku.
Jeśli sprzedajesz
Udostępnij Allegro Punkty Kolporter w swoich ofertach, żeby:
6 września w Twoich ofertach automatycznie zmienimy cenę dostawy do Saloników Kolporter na 0,00 złotych. W cennikach utworzonych i edytowanych przed 6 września będziesz nadal widzieć ustawioną wcześniej cenę – ale kupujący zobaczą 0,00 zł. Jeśli edytujesz taki cennik, zapiszesz go tylko, gdy ustawisz cenę 0,00 zł.
Jeśli kupujesz
Od 6 września przesyłki metodą Allegro Punkty Kolporter będą dla Ciebie darmowe, nawet jeśli nie masz aktywnej usługi Allegro Smart!
Czas trwania promocji
Z tych atrakcyjnych warunków będziecie mogli korzystać do 31 grudnia 2021 r. Tutaj znajdziecie regulamin.
Ciekawe skad takie rozbieznosci w informacjach.
Napisalem dzisiaj na maila dedykowanego to zawarcia umowy z UPSem z pytaniem, czy po podpisaniu umowy na stale zlecenie odbioru przesylek ponosi sie jakies koszty, jesli jest ich mniej niz 4. Odpowiedz: jedyna sankcja to mozliwosci rozwiazania umowy o podjazd.
Czy i gdzie jest jakaś mapka, na której można znaleźć punkty, w których mogę nadać paczkę? Strona kolportera wygląda jakby stworzył ją uczeń pierwszej klasy licealnej na zajęciach z informatyki
Mapka saloników wydaje się być nieaktualna 😕
Dziękuję, wolałbym jednak poznać możliwe punkty nadania (prawdziwe) zanim jeszcze włączę taką opcję na koncie, a nie dopiero gdy spłyną pierwsze zamówienia z daną formą wysyłki:)
Plik PDF przeglądałem, stąd moje pytanie... gdyż lista wydaje się być nieaktualna.
W moim mieście, Wejherowo, jest co najmniej 1 punkt Epaka, a na liście go nie ma:)
Epaka Pomorska 3A, 84-200 Wejherowo
@DrapexPL czy nadawałeś przesyłki z punku, o którym napisałeś? Pytam, ponieważ otrzymałam odpowiedź z konsultacji, że obsługujemy tylko i wyłącznie te punkty, które są na liście. Oczywiście będziemy ją stopniowo aktualizować.
Lista saloników Kolporter - lista ze strony Allegro
Zamówią do kolportera a poźniej nadać nie ma gdzie trzeba latać 2 dni a statystyki lecą, tak samo jak do żabki u mnie w okolicy i na orlena. Sąsiadka 30 minut w żabce czekała na odbiór paczki i wzrokiem chcieli zabić. Ja dziękuję, jednak allegro paczkomaty inpost najlepsze.
Dzień dobry, wczoraj próbowałem nadać pierwszą przesyłkę w tym formacie w wybranym punkcie kolportera - "nie wiem, mnie to nie wchodzi Pan sobie pójdzie na pocztę". Ok może jakaś awaria - dziś już poszedłem z dwiema przesyłkami - ta sama śpiewka - nie wchodzi nie działa. Poszedłem do innego salonu kolportera - sprzedawczyni już przejawiała jakiś oznaki inteligencji i chęci pomocy, ale jej też kod nie wszedł. Już tę wspaniałą usługę usunąłem z cenników dostawy - ale pytanie: co z tymi dwiema przesyłkami?
Idź do punku UPS Access Point jeśli jest w twojej miejscowości jakiś punkt i po porostu nadaj.
Lisa znajduję się tu Znajdź punkt UPS Access Point w swoim sąsiedztwie
No jest, tylko do kolportera mam 2 minuty a do pointu przez pół miasta. Jak coś wyjaśnię to dam znać, może innym też się przyda.
W Access Poincie przyjęli bez problemów - czyli znowu allegro swoje, życie swoje.
@wierietiew tak jak pisałam, w takim punkcie nikt nie robi problemów i nie ma wymówki że coś nie działa, nie znam się, zarobieni jesteśmy, itd. a najlepiej to myślą idź Pani/Pan stąd 🤣.
@la_nika widać że jednak można nadawać w UPS Access Point.
@wierietiew cieszę się, że udało się nadać przesyłkę!
@anitaw40 przekazałam, że w niektórych punktach UPS można nadawać przesyłki zespołowi, który zajmuje się tym sposobem nadawania paczek. Jednak nie jest to reguła. Oficjalnie przesyłki można nadawać w salonikach Kolportera i punktach Epaka.
Kontaktowałem się bezpośrednio z moim punktem Epaka (nie ma go na Waszej rozpisce). Faktycznie, nie można u nich wysyłać (oficjalnie) paczek Allegro Kolporter Epaka. Z "przyczyn różnych" nie podpisali z Wami (Allegro) umowy na świadczenie tych usług. Zapewne chodzi o $$$ 😉
Pozostaje kwestia nadawania na dziko takich paczek za pomocą UPS, który to już obsługują ale sobie daruję... Trudno.
Czy istnieje możliwość odblokowania przeterminowanej paczki i wygenerowania nowego kodu odbioru (paczka "przeterminowana, ale nadal znajduje się w punkcie)?
@_pankowalski_ Skonsultuję tę kwestię i wrócę do CIebie z odpowiedzią, gdy tylko uzyskam informacje na ten temat.
Kolejny kwiatek - klient wybrał przesyłkę i podał dane punktu odbioru (zakup już opłacony). Wchodzę w wysyłam z allegro - a tam punktu nie ma, pole na czerwono.
Dzień dobry,
chcę kupić książkę u Sprzedawcy, który przy ofercie na tę konkretną książkę ma opcję Allegro One Punkt, Kolporter i Allegro One Punkt, epaka za 0zł. Natomiast po dodaniu produktu do koszyka i przejściu do wyboru płatności i wysyłki dostępne są wszystkie rodzaje wysyłki poza tymi dwoma. O co chodzi? Numer oferty: 11451151858
@VintagePearl Do jakiej miejscowości chcesz zamówić tę przesyłkę?
Do Warszawy