anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro rozliczenie zwroty prowizji przelewy.

ARTURSSS
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Polityka Allegro dotycząca pobierania prowizji i rozliczeń to jakaś kpina.  

Klient ( firma z Czech ) dokonał zakupu towaru  jako, że firma zarejestrowana jako płatnik VAT zakup z wysyłką do Czech - zwróciliśmy kwotę podatku VAT (23% ) 

Zwróciłem się do Allegro o zwrot prowizji od zwracanej kwoty i otrzymuję odpowiedź : 

"Dzień dobry,

Rabat przyznawany jest w przypadku, gdy klient rezygnuje z zamówienia. W przypadku sfinalizowanej transakcji i częściowego zwrotu środków nie mamy możliwości przyznania rabatu transakcyjnego.

Pozdrawiam
// Jakub [edycja]
Zespół Allegro "

Druga sprawa do otrzymania środków :

Klient płaci w koronach - podałem numer do konta wielowalutowego Revolut, też oczywiście nie mogę wypłacić srodków , bo Allegro musi jeszcze raz zarobić na przewalutowywaniu.  

Mam prawo otrzymać środki na rachunek jaki wskazuje, a nie jaki Allegro sobie wymysliło w psedło-regulaminie. 

Sprawę skierują do UOKIK jeśli takie działania na szkodę przedsiebiorców będą praktykowane.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ARTURSSS rozumiem, że jesteś niezadowolony z decyzji, jednak działania Doradcy były prawidłowe. 
Jeśli chodzi o wypłaty, to wypłaty w koronach czeskich bez przewalutowania można wypłacać tylko na konto z czeskim IBANem. Konto w Revolucie ma opcję wielowalutową, ale i tak, aby wypłacić środki, konieczne jest skorzystanie z konwertera walut. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów