Szczerze powiedziawszy widziałem wiele opinii że Allegro mimo zapewnień które mówią o tym, że ich zamiarem nie jest blokowanie celowe sprzedaży i tak jak sprzedający pragną aby mogli to robić. Ostatnio przekonałem się że to faktycznie kłamstwo na rysorach.
Na moim koncie na Allegro posiadam 19 opinii pozytywnych oraz 2 opinie negatywne, pierwsza z nich wystawiona 4 listopada i była to pierwsza na moim koncie, pierwsza w listopadzie i jedyna w ostatnich 30 dniach. Druga opinia negatywna została wystawiona zaś 10 grudnia, jest to jedyne opinia negatywna w grudniu i pierwsza w ostatnich 30 dniach.
Regulamin allegro mówi jasno ,, Pierwsza negatywna ocena z ostatnich 30 dni nie wpływa na jakość Twojej sprzedaży ,,
Niestety jest to kłamstwo około 2 tygodni temu otrzymałem wiadomość że moje konto zostaje zawieszone na czas nieokreślony ponieważ doszło do spadku poziomu jakości mojej sprzedaży. I że wpływ na to miały właśnie opinie. W tamtej sytuacji mialem jedną dodatkową negatywną opinie czyli 3 ale ostatnio udało mi się dogadać została zmieniona nawet na pozytywną i teraz na moim koncie zostały opinie ktore rzekomo nie wliczają się do jakości mojej sprzedaży, a mimo wszystko za to otrzymałem blokadę i mimo chęci z mojej strony próby wyjaśnienia uzyskania odpowiedzi takowej nie otrzymałem zero odpowiedzi allegro mimo że nie mam żadnej negatywnej opinii która według regulaminu ma wpływać na jakość mojej sprzedaży za którą zostałem zablokowany to nadal blokadę posiadam w tym momencie już bez żadnego uzasadnienia. Nie wiem może ktoś z moderacji mi to sensownie wytłumaczy ale sensu w tym nie widzę. Albo wymyślicie kolejną rzecz która jest nie tak bo to też już zaobserwowałem aby jak najbardziej opóźnić odblokowanie konta..... @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@MagenShop Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacją. Napisz proszę do nas przez formularz kontaktowy. Kwestię blokady konta możemy wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej.