anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ALLEGRO UKRYWA INNE OFERTY PRZED MOIM KONTEM.

termiczne
#8 Zapaleniec

Dziś super proceder Allegro, czyli UKRYWANIE innych ofert, które są powiązane z moim kodem EAN (właściciel GS1). 

Wchodzę na moje konto -> ofertę. W katalogu widzę tylko moje oferty - jest super!

termiczne_1-1742638327584.png

Ale nie. Wchodząc w kartę INCOGNITO na moją ofertę widzę oferty innych sprzedawców pod tym samym numerem EAN. Czyli Allegro świetnie ukrywa, żebym nie zgłaszał ofert, żeby napędzać sprzedaż innym.

termiczne_0-1742638280657.png

Czy ktoś się z tym spotkał jeszcze? Sprawdźcie swoje oferty na incognito, bo może się okazać, że Allegro je przed Wami ukrywa 🙂

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@termiczne podaj proszę numer oferty, o której wspominasz - sprawdzę sytuację w katalogu oraz wyświetlanie. 

Dodatkowo proszę, jeśli załączasz zrzut ekranu to uwzględnij na nim całą stronę przegladarki (z widocznym paskiem adresowym, datą oraz godziną). Ponieważ z takiego wycinka nie jesteśmy w stanie dokładnie zweryfikować sytuacji. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rad33113
#8 Zapaleniec

Czy udało się coś ustalić? Mam podobną sytuację, czy to może wynikać z faktu dodania do nieaktywnych klientów? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rad33113 nie otrzymaliśmy wystarczających informacji, aby wyjaśnić ten problem.
Jeśli u Ciebie jest podobnie, poproszę o numer oferty i więcej informacji.
Możliwe, że jest tak jak pisze @TechartGSM, czyli masz włączony widok biznesowy, dlatego widzisz tylko oferty tych sprzedających, którzy wystawiają faktury VAT.  

Monika
oznacz moderatorów

RMK99
#9 Pomysłodawca

To jest proceder allegro od 2023 roku. Wyszukiwarka podaje np: 5 ofert ale wyswietla 1 ofertę. To jest celowy zabieg a nie błąd czy pomyłka. Najpierw zabieg był w aplikacji później na przeglądarce w tyrybie zalogowanym, aktualnie allegro nie ukrywa ofert tylko jak ktoś przegląda serwis w trybie nie zalogowanym lub Incognito.

Przykład:

4133.jpg

4134.jpg

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@RMK99 liczba przy filtrze wskazuje ile ofert pasuje do użytego hasła. Natomiast wyniki wyszukiwania pokazują konkretny produkt, który często łączy wiele ofert tego samego przedmiotu. 

Basia
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RaBarbar_ka  pokażesz te obrazki🤔

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Tam od razu ukrywa... Wyłącz widok ofert biznesowy, to zobaczysz również oferty od sprzedawców nie wystawiających faktury, ot, tyle.

oznacz moderatorów

RMK99
#9 Pomysłodawca

Jestem prywatnym kupującym a nie firmą. Allegro bezczelnie ukrywa część ofert.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RMK99  Twoich obrazków nie widzimy, bo moderacja ukrywa je przed nami😉

ale myślę, że chodzi Ci o produktyzację , a według Allegro, to nie jest ukrywanie

oznacz moderatorów