Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś wie jak anulować przesyłkę allegro international ? Przez przypadek wystawiliśmy dwa listwy przewozowe dla tej samej wysyłki, nie możemy jednej anulować (napis świeci się na szaro)...
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@mdfimage W takim wypadku nie będzie możliwości anulowania tej etykiety, ale nie musisz się martwić. Opłata za nią nie będzie doliczona, a do jakości sprzedaży będzie brana pod uwagę tylko pierwsza nadana przesyłka. 🙂
Dziękuję za odpowiedź, mam 3 pytania:
1. Dlaczego w tym przypadku nie ma możliwości anulacji?
2. Czy w przypadku generowania przesyłki za pomocą "wysyłam z allegro" w przypadku innych przewoźników (np DPD), jeśli nie usunę wysyłki i jej nie wyśle to też nie zostanie naliczona dopłata?
3. Czy w przypadku innych przewoźników (przy użycia narzędzia "wysyłam z allegro") jest możliwość anulacji przesyłki?
Dziękuję.
@mdfimage
1. Z tego co widzę, to udało się anulować etykietę, a w zamówieniu obecnie jest widoczna tylko etykieta o numerze A000DQ9ZD4.
2. Za przesyłki rozliczane metodą standard, opłaty są naliczane dopiero po nadaniu.
3. Jeśli nie został zamówiony podjazd, to powinna działać możliwość anulowania przesyłki. Zawsze warto sprawdzić, czy jest to możliwe z poziomu zakładki "zamówione przesyłki".
1. Usunąłem tylko numer przesyłki przy zamówieniu, jak wejdę w "szczegóły" to nadal wyświetla się cała dodatkowe przesyłka. Ponawiam więc pytanie z punktu 1.
Nie ma takiej możliwośći.
To jest screen z zakładki "zamówione przesyłki"
@mdfimage przesyłek nadanych metodami Allegro One oraz Allegro International nie można anulować, natomiast tak jak pisała Wiktoria, opłaty są naliczane dopiero po nadaniu, więc opłata za tę przesyłkę nie zostanie dodana do rozliczeń.
Dziękuje za rozjaśnienie.