Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ od zeszłego tygodnia występuje problem z integracją z apaczka. Otrzymałam informację od serwisu,że jest to wasza zasługa i żeby kontaktować się z wami. Mianowicie nie zaciągają się juz żadne zamówienia z allegro jedynie ze statusem NOWE. Do tej pory tak nie było. Nie rozumiem dlaczego wprowadziliście takie zmiany? Kolejne utrudnienie jedno z dziesiątek. Po otrzymaniu zamówienia klient dostaje informację że jest w realizacji, bo jest. A nie da się go już pobrać. Nie mogę zmieniać ich z powrotem na nowe bo klient otrzyma cofnięcie statusu. Nie będę zmieniać statusu na w realizacji gdy już będę drukować etykietę, bo jest w realizacji dużo wcześniej. Psuje to cały harmonogram ZNOWU. Proszę to naprawić.
@petinek_pl
rozumiem Państwa, jednak zaznaczam, że nastąpiły zmiany w działaniu importu Allegro, które zostały wprowadzone przez Dział IT, z powodów technicznych i systemowych. Przez to do Apaczka (oraz integracji z Apaczka) można zaimportować tylko zamówienia o statusie "Nowe" i które są też "Opłacone", oraz nie starsze niż 30 dni, co jest zgodne z opisem importu.
Są to zmiany wprowadzone przez dział IT APACZKI a nie allegro !
To APACZKA wprowadziła ograniczenie importu do zamówień ze statusem "Nowe" oraz nie starsze niż 30 dni (trudno mi to w tej chwili przetestować bo nie mam takich zamówień w środowisku deweloperskim ale o ile pamiętam można pobierać bez problemu starsze zamówienia).
@serwis-texas przepraszam zawsze mi się wydawało, że trochę ogarniasz temat integracji zewnętrznych dlatego myślałem ... w każdym razie postaram się zapamiętać 😉
Ogarniam, w teorii 🙂 Nigdy się API nie zajmowałem. Po prostu używam programu zewnętrznego i go rozumiem :). Może jest mi łatwiej to wizualizować bo coś tam pisać umiem ale moja domena to bazy danych.
@petinek_pl
1. W momencie dodawania listu przewozowego jest też możliwość zaznaczenia tej opcji. Zweryfikuję z odpowiednim zespołem, skąd się bierze zmiana statusów w Twoich zamówieniach.
2. Cytujesz tu odpowiedź Apaczki, jednak zwróć uwagę, że w pierwotnie cytowana wiadomość brzmiała inaczej. W odpowiedzi Apaczka nie pisze, że chodzi o zmiany wprowadzone przez dział IT Allegro. Sugeruję więc doprecyzowanie z obsługą Apaczki, po której stronie były wprowadzane zmiany, o których pisali w swojej odpowiedzi. Nie zarzucam nikomu kłamstwa, powtarzam jednak, że z naszej stronie nie występują nieprawidłowości oraz że nie mieliśmy innych zgłoszeń w tym temacie.
@petinek_pl wczoraj kontrolnie wyczyściłem sobie całą bazę danych i pozmieniałem statusy z zamówień z zeszłego roku (marzec 2024) ... normalnie wchodzi event zmiany w zamówieniu oraz nie ma problemy z pobraniem jego szczegółów niezależnie od statusu.
@sl-aw-ek Przed chwilą pobrałem import do Poczty Polskiej. Poszły wszystkie. Status nie ma żadnego znaczenia. No jak byk wina Apaczki. Jak uważasz?
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Odpowiedź od apaczki z dzisiaj:
rozumiem Państwa, jednak zaznaczam, że nastąpiły zmiany w działaniu importu Allegro, które zostały wprowadzone przez Dział IT, z powodów technicznych i systemowych. Przez to do Apaczka (oraz integracji z Apaczka) można zaimportować tylko zamówienia o statusie "Nowe" i które są też "Opłacone", oraz nie starsze niż 30 dni, co jest zgodne z opisem importu.
@sl-aw-ek no ale w apaczce potwierdzają,że nie da się pobrać zamówień z innymi statusami więc jak to możliwe że je pobieracie? Oni sami piszą/i mówią że się nie da..
@petinek_pl "Oni sami piszą/i mówią że się nie da.."
Nie jest to prawda, oczywiście da się.
Z tego co pamiętam w ogóle można przeglądać zamówienia dokładnie tak jak ma to miejsce na stornie allegro.
https://developer.allegro.pl/tutorials/jak-obslugiwac-zamowienia-GRaj0qyvwtR#lista-zamowien
"W takiej formie zapytanie zwróci maksymalnie 100 najnowszych zamówień." - tym się nie sugeruj, tam w zapytaniu są odpowiednie pola do tego aby pobrać te dane które się chce ... w sensie można pobrać kolejne setki.