Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przypominamy, że od 15 lutego 2024 będziemy pobierać opłaty i prowizje automatycznie na wszystkich kontach firmowych. Tę formę płatności za nasze usługi uruchomimy dla rozliczeń z Allegro na wszystkich rynkach sprzedaży.
O automatycznym pobieraniu należności za nasze usługi z pieniędzy, które macie ze sprzedaży pisaliśmy na Gadane kilka razy np. w tym poście (znajdziecie w nim również filmik Akademii Allegro). Zachęcam też do przejrzenia artykułu oraz zapoznania się z najczęściej zadawanymi pytaniami dotyczącymi tej opcji.
@AGLOPRIMA2 Już do Ciebie wracam z odpowiedzią. Otrzymałam informację, że nie jest to błąd. Dane z poprzedniego dnia są aktualizowane raz dziennie, właśnie około godziny 6:00.
@w_kiwi ale ja nie zgłaszałam żadnego błędu 🙄
Zadałam takie pytanie:
Gdzie sprawdzę jaki jest koszt sprzedaży na Allegro na daną chwilę, a nie o 5:36 rano?
I to na nie oczekuję odpowiedzi.
Czy coś w tym pytaniu jest niejasne? Coś mam wytłumaczyć?
To tej pory miałam możliwość w każdej chwili uzyskać info jaki jest koszt sprzedaży na Allegro.
@w_kiwi ???
@AGLOPRIMA2 Nie musisz mi niczego tłumaczyć. 🙂 Jak już wspomniałam, dane z zakładki "podsumowanie kosztów", które zawierają ogólny bilans, czyli różnicę między wartością sprzedaży a kosztami, aktualizujemy raz dziennie w godzinach porannych. Jeśli chcesz sprawdzić bieżące naliczenia, to znajdziesz je w "Rozliczeniach z Allegro".
Rozumiem, na to wpadłam, ale cytując poetę: ... "co by tu jeszcze sp...ć Panowie, co by tu jeszcze ..."
Jakie jeszcze drobne upierdliwości da się wprowadzić by zniechęcić sprzedawców
Wszystko fajnie, ale jakbyście gdzieś zrobili jeszcze podsumowania waszych pobrań z danego dnia, teraz nic się nie klei, trzeba liczyć w excelu pobrane prowizje, sprzedaż i zwroty. No chyba, że coś przeoczyłem.
Czemu służy pobieranie opłat prowizji i za wysyłkę z góry a także obowiązek przejścia przez płatników kontrolowanych przez allegro.?
"Firmy" i "Sprzedawcy" z Azji wystawiają swoje tysiące ofert , sprzedają, zabierają kasiorkę od kupującego, i wyparowują jak przysłowiowa kamfora , potem alleksiegowość nie może sie doczekać opłat prowizyjnych, firm w dalekim kraju szukać trudno i się nie chce, albo nie ma komu, więc zanim przekażą wpłatę od kupującego potrącają opłaty. Sprzedawca o statusie czasem nie wiadomo jakm, dostaje ale mniej i wtedy może sobie znikać, a allegro swoją działkę już ma. Und da liegt der Hund begraben.
Jak w przypadku automatycznych płatności rozliczyć VAT?
Normalnie.