Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego allegro automatycznie uzupełnia nieprawidłową wagę i wydłuża pracę ? Jak wyłączyć proponowaną wagę ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@WArrior221 Podaj proszę numer zamówienia. Zweryfikuję tę sprawę.
@N_Nitka28 to może ja się dołączę do tematu
np zamówienie 1f25ee20-5bf5-11f0-b7e5-239e2b3e1b63 algorytm wyliczył wagę na 3 kg a rzeczywista waga brutto paczki to 0,20 kg bardzo duży rozstrzał
nawet po wadze gabarytowej nie wychodzi 3 kg
Dziś jak robiłem przesyłkę do paczki o rzeczywistej wadze około 5kg algorytm wyliczył 21kg.
waga podstawowa – maksymalna waga paczki, za którą nie naliczymy dodatkowych opłat – 10 kg
Ciekawe ile osób się nie kapnie i zatwierdzi taką wagę, a później cyk i dopłata do paczki. Przypadek ? Nie sądzę.
🤣 zawsze będą mogli zrzucić na algorytm blednie nazywany sztuczną inteligencją
nie udało się z pickupami to może tu się uda dorobić 🤑
@AutoEra_pl Konsultuję sprawę
Otrzymałam informację, że nie ma możliwości wyłączenia podpowiedzi.
Obserwujemy jednak wszystkie zgłoszenia i będziemy poprawiać algorytmy na podstawie informacji, jakie otrzymujemy.
@N_Nitka28 no to mamy kolejny bubel , ciekawi mnie ile ,,Grzejstołek - pomysłowy-Dobromir,, dostał premii na ten wynalazek ...🙄
Najlepiej to wyłączcie , niejeden łyknie dopłatę jak przegapi .
Nie po to zarzuca się wędkę, żeby wyciągnąć pusty haczyk 😉
Mądre to wasze "ej aj" trzeba przyznać.
W ofertach (w parametrach), mam podaną wagę wraz z opakowaniem , ale to wasze AI wg. nie bierze tego pod uwagę tylko zmyśla swoją wagę .
A wystarczy aby podczas generowania etykiety waga była brana z parametrów oferty, ale nie, AI wie lepiej 🙂
Tak jest teraz modnie i przy okazji ktoś wykonał kawał porządnej, nikomu niepotrzebnej roboty.
Ale to wcale nie działa, nagle paczki które ważą mniej niż kilogram AI wpiosuje kilkanaście kg przecież przez to zaburzacie prace sklepów i całej logistyki
Dla formy dostawy Allegro Mini Przesyłka jest limit wagi do 0,5kg. Przed wprowadzeniem AI podstawiały się maksymalne wymiary przesyłki i maksymalna dopuszczalna waga wystarczyło zatwierdzić. Teraz AI podstawia wagę 1kg czyli taką która w ogóle nie jest dopuszczalna dla tej formy wysyłki i trzeba ją ręcznie za każdym razem zmieniać...
Przy kilkunastu przesyłkach dziennie to strata czasu.
Jak coś to w tym poście macie opisane jak można sobie z tym poradzić.