Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Wczoraj allegro wysłało maila, że mieli problemy z aplikacją i sprzedający nie otrzymywali informacji o tym, że kupujący chce fakturę vat. Do zamówienia z 8 stycznia wystawiliśmy paragon fiskalny (nie było żadnej informacji o ty, że kupujący chce fv), oczywiście 13 lutego kupujący obudził się, że nie otrzymał faktury a zaznaczał przecież w formularzu. Zgodnie z obowiązującymi przepisami, nie można wystawić faktury do paragonu bez wcześniejszego podania numeru NIP. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak wystawić w sposób legalny Panu fakturę?
Zaproponuj fakturę imienną.
zapomniałem dodać, faktura na spółkę z o.o.
Legalnie to niemożliwe po konsultacji z księgowymi.
Mam ten sam problem
Mamy płacić kolejne podatki od zapłaconych towarów które zostały nabite na kasę za pomyłki allegro
teoretycznie tak, ale po 1, Pan chce fakturę z datą styczniową, tak jak płatność, a po 2 żeby to zrobić w sposób legalny to Pan powinien odesłać zamówienie (zrobić zwrot) a my po prostu zwrócić środki i kupujący powinien ponownie zakupić i zapłacić. Kupujący zamówiony produkt (w tym przypadku opaski) zużył i nie ma mowy o zwrocie. Pytanie dotyczyło sposobu zgodnego z prawem, wiadomo, że można zastosować różne rozwiązania
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Co moderatorzy na to? Również dostałem taką informację - rozumiem, że allegro nakłania teraz sprzedawców do złamania prawa i wystawienia faktur?
No właśnie ja też się zacząłem zastanawiać i po konsultacji z księgową jednoznacznie stwierdziła, że wystawienie takiej faktury będzie złamaniem przepisów skarbowych.
Znam kogoś z kontem prywatnym, używanym praktycznie tylko do wystawiania aukcji charytatywnych na WOŚP, który też dostał takiego maila.
Gubi się to biedne Allegro strasznie
@AGLOPRIMA2 dlaczego biedne? Prędzej łapczywe, nabrało "żarełka" (funkcji, opcji, zmian dostaw itp itd) i się dławi po prostu bo mozliwości przerobowe są mniejsze niż jego apetyt.
to "biedne" był w bardzo dużym cudzysłowie 😏
Przyłączam się do pytania, mam ten sam problem.
a może się pracownik allegro wypowie w tym temacie, bo nadal problem nie został rozwiązany, a ma go myślę, że kilkadziesiąt jak nie kilkaset osób...
Hallo Allegro masz nadal nierozwiązany problem!
Gdzie jest odpowiedz? Czemu przerzucacie problemy na sprzedających które wynikają z Waszych błędów ?
Allegro powinno parcypować w kosztach naprawy tej sytuacji i dobrze o tym wie, dlatego nabrało wody w usta, jak można tak palić frana.
Halllloooo allegro gdzie jesteś ?????
@b-one2016 Moją odpowiedź na ten temat znajdziesz tutaj.