anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd w przewidywanym czasie dostawy w dniach 30-31.12.

MAMY ROZWIĄZANIE!
siesio
#10 Popularyzator

Dzień dobry!

Proszę o informację jak klienci będą informowani o terminie wysyłki przy zamówieniach 31 grudnia.

Jak co roku zamykają się niektóre lub wszystkie sortownie w ten dzień aby przeprowadzić inwentaryzacje.

Dzisiaj kurier DPD poinformował nas, że w ten dzień (31.12) nie będą odbierać przesyłek i pracują do godz. 11:00. Przesyłki z 31 grudnia odbiorą dopiero 2 stycznia. Czy klienci będą odpowiednio informowani w ten dzień (jak np. przed Wigilią), że nie nadajemy 31 przesyłek z odbiorem 2 stycznia czy musimy RĘCZNIE sobie zmienić np. przedłużając wysyłkę do 2dni... co by było głupie bo taka sytuacja jest co roku i jak co roku mamy problem z pieniaczami.

Pytanie raczej do adminów Allegro, ale zamieszczam tutaj aby reszta wiedziała.

oznacz moderatorów
77 ODPOWIEDZI 77
accadia
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Co tu się odpier#@$$#@!!?

Wlasnie sie dowiedzialem od kuriera, ze jutro nie realizujac odbiorow ze zlecen oraz nie wyjmuja przesylek z boxow. Dlaczego my jako sprzedawcy nie mamy takiej informacji?

Kto bedzie odpowiadal za paczki nienadane w terminie (jakos sprzedazy) oraz za pretensje od kupujacych?

TO SA JAKIES JAJA!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@accadia Informowaliśmy o tym już 9.12. Wszystkie te informacje znajdziesz w pliku, który jest do pobrania w tym artykule

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
accadia
#13 Ambasador

W takim razie dlaczego Allegro pokazuje, ze mam czas na nadanie paczki do jutra? I dlaczego klienci widza, ze paczka dotrze juz do nich 2 stycznia?

@w_kiwi 

oznacz moderatorów
fox4pet
#8 Zapaleniec

Właśnie odbyłem rozmowę w tej sprawie z Konsultantem Allegro i najpierw oczywiście odp z szablonu, a potem jak troszkę porozmawialiśmy okazało się że błędnie mechanizm predykcji wyświetla informację o dostawach Allegro One w piątek 2 i dział tech pracuje nad rozwiązaniem. Jak zwykle Allegro bohatersko gasi pożar który samo wywołało. Wiedząc od 9 XII bo wtedy było info że Allegro One nie realizuje odbiorów 31 XII nie zdążyli prawidłowo skonfigurować algorytmów....ręce opadają

oznacz moderatorów
Megacars_outlet
#8 Zapaleniec

racja, ja już miałem kilkanaście telefonów - że na allegro jest dostawa w piątek - no cóż - znów będzie walka z ocenami i tłumaczenie.

oznacz moderatorów
w_kiwi

@accadia @Health___Beauty Takie zamówienia zostaną wykluczone przez nas automatycznie. O tym również informowaliśmy w artykule

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@w_kiwi  ja nie pytam o wykluczenie tylko o to dlaczego wprowadzacie kupujących w błąd. Ktoś widzi dostawa 2.01 i będzie oczekiwał dostawy w tym dniu. Kupujących nie interesuje, że wy wykluczycie sprzedawcy zamówienie z jakości sprzedaży. Może jakby ktoś widział poprawną datę przewidywanej dostawy to by wybrał innego przewoźnika. 

oznacz moderatorów
Megacars_outlet
#8 Zapaleniec

Kupującego to nie interesuje - jakie "fikołki" musi wykonać sprzedawca z allegro - kupującego interesuje cena i dostawa - a dostawa wskazywana jest na piątek. Dzisiaj bujałem się z kilkunastoma przesyłkami opóźnionymi przed świętami - kupujący nie rozumieją też, że ten czas to deklarowany a nie gwarantowany

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@w_kiwi Negatywne komentarze wystawione z tego powodu też będziecie usuwać?

oznacz moderatorów
foto-hurtownia
#13 Ambasador

@ART_FOTO Tak, ale tylko wtedy, gdy będzie tam brzydkie słowo, w każdym innym wypadku jest to "subiektywna opinia Klienta w którą nie możemy ingerować" 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@ART_FOTO @foto-hurtownia  klient ma prawo być niezadowolony, że Allegro wprowadziło go w błąd. Klient ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie w ocenie sprzedawcy.

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@w_kiwi  To dlaczego system pokazuje takie predykcje dostawy? 

IMG_8213.jpeg

oznacz moderatorów
Megacars_outlet
#8 Zapaleniec

U mnie dalej takie coś ...U mnie dalej takie coś ...

oznacz moderatorów
mediagaz
#9 Pomysłodawca

w artykule który pani podaje jest informacja o 23 - 24 grudnia , żadnej innej proszę nie wprowadzać w błąd

oznacz moderatorów
Megacars_outlet
#8 Zapaleniec

jest - tylko że w załączniku (link na samym dole artykułu) - w arkuszu - ot taki kolejny "fikołek" z allegro

oznacz moderatorów
w_kiwi

@mediagaz Nie wprowadzam w błąd. W artykule znajdziesz plik do pobrania z informacjami o pracy firm kurierskij. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AreoSe
#9 Pomysłodawca

W pliku Excel brakuje kolumny z datą 2 stycznia.
Dodatkowo powinniście wysłać komunikację do klientów oczekujących dostawy w piątek, informując ich, że opóźnienie wynika z błędu systemowego po naszej stronie.

oznacz moderatorów
mediagaz
#9 Pomysłodawca

Jest rzeczywiście, zwracam honor i przepraszam , emocje biorą górę w tym zamieszaniu 

oznacz moderatorów
w_kiwi

@mediagaz Rozumiem, najważniejsze, że udało się wyjaśnić tę kwestię. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Jak to wytłumaczycie kupującemu, że nie otrzyma przesyłki w piątek 2 stycznia?

Zakup z godziny 22:00.Czas na nadanie do jutra do 23:59 (odbiorów nie będzie).Rozumiem, że ewentualny komentarz negatywny usuniecie bez problemu?

Zrzut ekranu (118).png

oznacz moderatorów