anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędy Allegro Gadane

Vryko
#18 Luminarz

I jak sama nazwa wskazuje, wrzucamy w tym wątku wszelkie zaobserwowane bugi i niedoróbki. Powtarzam - błędy. Nie żalimy się tu, jakie to Allegro jest be, podajemy prostą i jasną informację, co nie bangla. 

glenmoranghie
#14 Krzewiciel

@_HolaOla_, jak pisał @Knowhere "

. Przed chwilą miałem kombo - najpierw post nie wskoczył do wątku, więc musiałem pisać go drugi raz, a chwilę później edycja, bo nick się nie podświetlił. Zamiast poświęcić 15-20 sekund na wrzucenie posta, zmarnowałem dobrą minutę (bo teraz jeszcze dochodzi obowiązkowe Ctrl+A/Ctrl+C przed kliknięciem w "publikuj")."

Potwierdzam. Wpisany w okienko tekst po kliknięciu "publikuj" częściej znika w niebycie niż się dodaje do wątku.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Knowhere @glenmoranghie Tak, też zaobserwowaliśmy problem ze znikającym i nieopublikowanymi wypowiedzami. Wszystkie obserwacje od Was dotyczące błędów przekazałyśmy do właściwych osób, ale niestety prace techniczne wciąż trwają. Najmocniej przepraszam Was za te utrudnienia. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ Ale ponad 2 tygodnie, Ola? Serio? Skoro "właściwe osoby" nie ogarniają konfiguracji Khorosa, to niech po prostu odptaszkują opcje, które narobiły tego bajzlu i szukają właściwej konfiguracji (nie powodującej ww. problemów) na serwerze testowym, a gdy już ją znajdą, to niech dopiero wtedy wrzucają ją na tzw. produkcję - problem solved.

PS Pytanie poza konkursem: dlaczego od tych rzeczonych dwóch tygodni forum między godz. 0:00 a 2:00 jest niedostępne (nie działa przycisk "odpowiedz", można tylko założyć nowy temat)?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

były forumowicz
Nie dotyczy

@Knowhere, aż mi się papier z kasy wysunął z wrażenia 😮

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_  potwierdzam to co napisał @Knowhere  po północy nie fukcjonuje przycisk "odpowiedź"

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_@nat_not   Dear Ladies - ten problem z nickami po @ jest dosyć irytujacy. Raz działają , raz nie..

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dzisiaj też nie dzwoni dzwoneczek ani na maila nie przychodzą powiadomienia o aktywności w obserwowanych wątkach .

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pinsplash Zdajemy sobie sprawę i nie jest to komfortowe również dla nas, ale prace nad naprawą tego problemu już trwają. Przepraszamy i prosimy jeszcze o cierpliwość. A ze swojej strony wierzę w Ciebie i jestem pewna, że dasz radę jeszcze trochę poczekać 😉 

@Kaliope_Brzeg Takich problemów dzisiaj nie odnotowaliśmy, więc zaobserwuj proszę czy kwestia braku powiadomień będzie u Ciebie nadal aktualna w kolejnych dniach. Jeśli tak, będę wdzięczna za info, będziemy to sprawdzać. 

Ola
oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz

@_HolaOla_ przyuważyłem, że jedynie wspomnienie kogoś wywoła dzwoneczek, sama odpowiedź już nie. Zauważyłem również, że odpowiedzi moderatorów zawsze wysyłają powiadomienie (przynajmniej u mnie).

Jeżeli chodzi o @wspominanie kogoś, to nie działa jeżeli od razu wpisze się @ wraz z nickiem. Działa jedynie kiedy odczeka się momencik i dopiero zacznie pisać nick. Czasami też te okienko nie chce zniknąć 😞

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DarkStoorM Super, bardzo Ci dziękuję za te informacje. Przekazałam Twoje obserwacje dalej i mam nadzieję, że to może w przyspieszeniu rozwiązania tego problemu. 

Ola
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Od wielu dni Gadane jest zepsute, działa znacznie gorzej niż dawniej. Zgłoszenia nie przynoszą skutku, a samo się raczej nie popsuło. Nikt nad tym nie panuje, nikt nie udziela konkretnych odpowiedzi, nie ma podanych terminów przywrócenia sprawności - amatorszczyzna. Nie działa dzwonek, brak powiadomień, problemy z adresowaniem postów, problemy z zamieszczaniem postów, brak kursora, wstawienie spacji pomiędzy login adresata a treść odpowiedzi skutkuje pojawieniem się okna z nazwami uczestników dyskusji, które zasłania treść pisanego posta i którego nie da się usunąć. Tragedia. Nie dziwię się sprzedawcom, którzy ciągle zgłaszają tu inne błędy systemu, poza Gadane. Obsługa techniczna działa wyjątkowo nieprofesjonalnie.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@xyz96 I jeszcze taki drobiazg , emotikonek zostało pięć na krzyż 🙂

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Knowhere O masz ci los ! Zabrali 😞

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kaliope_Brzeg No tak, to może być problem dla wrażliwych kobiet 🙂

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@xyz96 Działanie dzwonka jest związane z oznaczaniem poszczególnych użytkowników i powiadomieniami o tym fakcie, więc tak jak już pisałam, pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu. Poproszę Cię o więcej szczegółów dot. problemów z zamieszczaniem postów oraz brakiem kursora. Okno, które pojawia się podczas oznaczania to podpowiedzi i ono działa poprawnie. Jeśli chcesz je skasować, wystarczy usunąć @ i wówczas ono znika. 

Ola
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ No nie, nie wystarczy, bo rzeczone okno robi tak:

okno.png

A czasem nagle potrafi się uaktywnić podczas pisania drugiej czy trzeciej linii posta i zasłaniać wpisywany tekst.

Po co pracować nad rozwiązaniem problemu? Wystarczyło go nie tworzyć (protip: wyłączyć w configu forum opcje, które spowodowały ten - za przeproszeniem - burdel).

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Knowhere Śliczne dzięki, przekazałam to do poprawienia. 

Ola
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ Klikam „odpowiedz” i nie mogę pisać. Muszę najechać na pole przeznaczone do odpowiedzi i tam postawić kursor lewym klawiszem myszy – wcześniej nie było takiej potrzeby, można było pisać bezpośrednio po kliknięciu „odpowiedz”.

Jeśli już uda mi się zacząć odpisywać i wcisnę @ a potem zaznaczę z okna login i zaczynam wpisywać treść, ale zapomnę zrobić odstęp pomiędzy loginem a pierwszą literą wpisywanej treści i chcę w związku z tym zrobić ten odstęp później, czyli dodać spację po loginie, znowu pojawia się okno z nazwami uczestników dyskusji lub z informacją "brak dopasowań", które przysłania pole odpowiedzi i nie da się tego okna usunąć. Wcześniej nie było tego utrudnienia.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Bardzo dziękuję @xyz96 za dokładny opis. Konieczność dodatkowego kliknięcia kursorem w edytor tekstu to nie jest błąd, a jedynie zmiana zasady funkcjonowania tej opcji i tak ona teraz działa. Natomiast problem z oznaczeniami i brak możliwości skasowania okna odpowiedzi to ta sama uwaga, którą wcześniej zgłosił już @Knowhere, więc ten błąd przekazałam już do naprawy. Nie mniej jednak dziękuję za oba te zgłoszenia. 

Ola
oznacz moderatorów