Czy gdzieś można zgłosić bezczelne zachowanie konsultantów?
Usunęliście mi aukcję za "nieprawidłowe powiązanie", bo jakaś pseudo firma ukradła zdjęcia producenta, usunęła logo z opakowania i wystawiła przedmiot jako własna marka. Dostałam ujemne punkty za łamanie regulaminu a podczas rozmowy z konsultantem [edytowano] na czacie nie dostałam odpowiedzi na żadne z moich pytań, między innymi:
- dlaczego nic nie zrobili z aukcjami, na których są kradzione zdjęcia
- czy ja też mogę ukraść zdjęcia dowolnej marki, usunąć logo i wstawić jako swoje
Konsultant kilka razy wkleił tę samą regułkę kopiuj-wklej, po czym stwierdził, że się powtarzam i zakończył czat.
@eszpe03 Jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia, co do obsługi, możesz wskazać swoje uwagi oraz roszczenia w wiadomości mailowej, korzystając z formularza kontaktowego.
A jeśli mam zastrzeżenia co do tego, że pewne firmy mogą robić co chcą i nie obowiązuje ich regulamin, to gdzie mam zgłosić?
@eszpe03 Ta kwestia wykracza poza zakres moich obowiązków, ponieważ nie dotyczy Allegro. Wskazałam Ci już, gdzie i w jaki sposób możesz złożyć reklamację do nas.
A czego dotyczy, jeśli nie Allegro?
Dotyczy aukcji na allegro i ostrzeżenia na allegro.
Ktoś ukradł zdjęcia produktu danej marki, wymazał z nich logo i wystawił jako produkt swojej marki pod fałszywym EANem. Czy ja mogę zrobić to samo? Czy może ja wtedy będę mieć zawieszone konto za łamanie regulaminu? Proszę o jednoznaczną odpowiedź 🙂
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Proszę nie zmieniać treści moich postów.
@eszpe03 Już Ci wskazałam, że reklamacje dotyczące serwisu Allegro możesz kierować przez formularz kontaktowy. Jakich jeszcze informacji ode mnie oczekujesz w tym temacie?
Napisałam, jakich informacji oczekuję.
Ktoś ukradł zdjęcia produktu danej marki, wymazał z nich logo i wystawił jako produkt swojej marki pod fałszywym EANem. Czy ja mogę zrobić to samo? Czy może ja wtedy będę mieć zawieszone konto za łamanie regulaminu? Proszę o jednoznaczną odpowiedź
Reklamację na działanie konsultanta mam skierować do niego? Łamanie regulaminu już zgłosiłam kilka dni temu i NIKT się tym nie zajął. Wobec tego, może ja się nie znam i tak działania są zgodne z regulaminem?
@eszpe03 Zapewniam Cię że reklamację obsłuży inny doradca.
Gdzie skierowałeś zgłoszenie odnośnie kradzieży zdjęć? Nie widzę takiego zgłoszenia na koncie, z którego piszesz. Będę wdzięczna za wskazanie numeru sprawy.
Dlaczego miałoby być takie zgłoszenie powiązane z jakimkolwiek kontem, skoro rzekomo doradcy takich zgłoszeń nie przyjmują? W tej sprawie mnie też okłamał?
Zgłoszenie zostało wysłane na program.wop@allegro.pl