anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpodstawna blokada konta - fikcja Allero

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć ile czasu będzie trwać jeszcze blokada mojego konta.

Pisałem już kilka razy do Allegro - w styczniu miałem pewną sytuację osobistą - przez ok. 10 dni nie byłem obecny na Allegro, z osobistych powodów. Miałem opóźnione odpowiedzi i wysyłki - to odbiło się oczywiście na "jakości sprzedaży", zostały nałożone "ograniczenia" na moje konta ELMIXAGD_PL i AGD-SERVICE.

Jestem jedynym właścicielem tych kont, obydwa są zarejestrowane w Allegro na tą samą firmę, z tym samym nr NIP. - to ważne - dla dalszych moich wyjaśnień.

Oczywiście Allegro ma "głęboko w 4-ech literach" problemy sprzedawców - na żadną pomoc ze strony serwisu nie można liczyć.

A jest wręcz odwrotnie - po miesiącu czasu wysyłałem prośby o odblokowanie tych kont.

Moim błędem było to, że ok. 95% sprzedaży i dochodów pochodziło z Allegro - teraz zaczynam to zmieniać. I zaczynam mieć wyniki.

Co Allegro zrobiło - ano kompletnie nic. A nawet więcej niż nic.

Na koncie AGD-SERWICE - została w końcu zdjęta blokada bo poziom "jakości" samoistnie wzrósł do "neutralnego". Piszę "samoistnie" - bo nie miałem żadnej możliwości sprzedaży, musiałem tylko czekać.

Teraz konto ELMIXAGD_PL - ( bezpośrednio powiązane z kontem AGD-SERVICE ) - tego już mi nie chcą odblokować - tam jakość już jest na "super", lecz wymyślili sobie, że to konto jest powiązane z jakimś fikcyjnym kontem PHDH_store - o którym ja nawet nie mam "zielonego pojęcia".

Jak to jakieś dziwne konto jest powiązane z profilem ELMIXAGD_PL, to jednocześnie jest powiązane z profilem AGD-SERVICE. Więc nie rozumiem sytuacji, że konto AGD-SERVICE zostało odblokowane, a ELMIXAGD_PL nie zostało odblokowane. To przecież przeczy logice, zdrowemu rozsądkowi itp.

No, chyba, że chodzi o inne sprawy. Nie wiem jakie, a może wiem.... Konkurencja cenowa dla innych "dużych firm" ? - Ja tak to podejrzewam, gdyż miałem już zatargi z "dużymi firmami", które oszukują kupujących, podając się się za producentów, które zgłaszały moje aukcje, a sami wykorzystywali moje zdjęcia, kradli numery EAN podszywając się za swoje produkty.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @ELMIXAGD_pl. Kwestie związane z blokadą konta wyjaśnisz jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Jeśli masz dodatkowe pytania związane z warunkami zdjęcia ogarniczeń, to zadaj je w kontynuacji korespondencji, którą już prowadzisz z naszym działem bezpieczeństwa. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów