@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć ile czasu będzie trwać jeszcze blokada mojego konta.
Pisałem już kilka razy do Allegro - w styczniu miałem pewną sytuację osobistą - przez ok. 10 dni nie byłem obecny na Allegro, z osobistych powodów. Miałem opóźnione odpowiedzi i wysyłki - to odbiło się oczywiście na "jakości sprzedaży", zostały nałożone "ograniczenia" na moje konta ELMIXAGD_PL i AGD-SERVICE.
Jestem jedynym właścicielem tych kont, obydwa są zarejestrowane w Allegro na tą samą firmę, z tym samym nr NIP. - to ważne - dla dalszych moich wyjaśnień.
Oczywiście Allegro ma "głęboko w 4-ech literach" problemy sprzedawców - na żadną pomoc ze strony serwisu nie można liczyć.
A jest wręcz odwrotnie - po miesiącu czasu wysyłałem prośby o odblokowanie tych kont.
Moim błędem było to, że ok. 95% sprzedaży i dochodów pochodziło z Allegro - teraz zaczynam to zmieniać. I zaczynam mieć wyniki.
Co Allegro zrobiło - ano kompletnie nic. A nawet więcej niż nic.
Na koncie AGD-SERWICE - została w końcu zdjęta blokada bo poziom "jakości" samoistnie wzrósł do "neutralnego". Piszę "samoistnie" - bo nie miałem żadnej możliwości sprzedaży, musiałem tylko czekać.
Teraz konto ELMIXAGD_PL - ( bezpośrednio powiązane z kontem AGD-SERVICE ) - tego już mi nie chcą odblokować - tam jakość już jest na "super", lecz wymyślili sobie, że to konto jest powiązane z jakimś fikcyjnym kontem PHDH_store - o którym ja nawet nie mam "zielonego pojęcia".
Jak to jakieś dziwne konto jest powiązane z profilem ELMIXAGD_PL, to jednocześnie jest powiązane z profilem AGD-SERVICE. Więc nie rozumiem sytuacji, że konto AGD-SERVICE zostało odblokowane, a ELMIXAGD_PL nie zostało odblokowane. To przecież przeczy logice, zdrowemu rozsądkowi itp.
No, chyba, że chodzi o inne sprawy. Nie wiem jakie, a może wiem.... Konkurencja cenowa dla innych "dużych firm" ? - Ja tak to podejrzewam, gdyż miałem już zatargi z "dużymi firmami", które oszukują kupujących, podając się się za producentów, które zgłaszały moje aukcje, a sami wykorzystywali moje zdjęcia, kradli numery EAN podszywając się za swoje produkty.
Cześć, @ELMIXAGD_pl. Kwestie związane z blokadą konta wyjaśnisz jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Jeśli masz dodatkowe pytania związane z warunkami zdjęcia ogarniczeń, to zadaj je w kontynuacji korespondencji, którą już prowadzisz z naszym działem bezpieczeństwa.
To trwa już ponad miesiąc czasu. Czy wyjaśniliście sobie już sytuację z tym kontem PHDH_store?
Korespondencja prywatna jest bez sensu.
Ja piszę, że nie mam żadnych powiązań z kontem PHDH_store, nikt nie wie co to za konto, a Wy mi cały czas odpisujecie, żebym się zalogował z tego konta, żebym wyjaśnił sytuację na tym koncie.
A to przecież jest niemożliwe.
To wygląda tak, jakby Allegro chciało mi "uwalić konto" - i wymyśliło sobie fikcyjne powiązania.
Nawet nie chcecie mi przesłać danych, na jakie zarejestrowane jest to konto.
Sami nie chcecie wyjaśnić sytuacji, mnie nie chcecie udostępnić danych tego konta - więc jak mam wyjaśnić sytuację?
Moim zdaniem - to ze strony Allegro "złoty środek" na uwalenie konta - wysłać info, że konto sprzedającego jest powiązane z jakimś "fejkowym" kontem - i sprawa załatwiona. Ja nie mogę nic wyjaśnić (bo niby jak?), a Allegro nie udzieli dalej żadnych informacji.
I sprawa "pozamiatana".
NIP tego sprzedawcy: 7922327569. To firma z miejscowości Cieszacin Wielki.
Może macie internet od tego samego dostawcy. Albo gdzieś się kiedyś, nawet nieświadomie spotkaliście.
Witam.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. To jedyna jakaś "konkretna" informacja, jaką otrzymałem.
Jak widać, poruszenie sprawy na forum przynosi jakieś efekty.
Odpowiedzi tzw. "pracowników działu bezpieczeństwa" na prywatne e-maile po prostu nic nie "wnoszą" do sprawy. Mam tylko informację, że jedynie kontakt z konta PHDH_store pomoże rozwiązać sytuację. A jak ja piszę, że nie mam z nim nic wspólnego, to na to nie mam żadnej odpowiedzi. Żenujące jest to, że na "priv" nie otrzymuję żadnych dokładniejszych informacji (bo nie chcą podać), a na AG da się.
Mam przynajmniej jakiś punkt "zaczepienia".
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Chyba nie mam wspólnego internetu z tą firmą. Generalnie to województwo to samo, podkarpackie, lecz ja jestem z okolic Krosna, gdzie działa mój lokalny dostawca, a tamta firma to z okolic Jarosławia - ja tam tylko na wczasy jeżdżę, do Radawy - polecam.
Ale być może kiedyś coś sprzedawałem dla tej firmy, muszę sprawdzić w kompie.
Myślę, że to może być tak: oni z tego konta PHDH_store nie mogą ściągnąć zaległości, mają jakieś podejrzenia, że możesz tego człowieka znać i chcą Cię zmusić do tego, abyś chcąc odblokować swoje konta, sprawił że ten człowiek zapłaci zaległe opłaty.
Cześć @ELMIXAGD_pl, widzę, że pracownik Działu Bezpieczeństwa odpowiedział w zgłoszeniu o numerze 59236680 dziś tj. 03.03.2026 o godzinie 09:29.
Tak jak napisała wcześniej @MiMary, sprawę można wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej, takiej jak wspomniane zgłoszenie. Jako moderacja Allegro Gadane nie mamy możliwości udzielenia Tobie pomocy w tej sprawie.
Witam.
Tak, pracownik działu bezpieczeństwa po raz kolejny (nie wiem już który raz) mi odpowiedział i nie udzielił żadnej konkretnej informacji. Podobnie tak jak i Ty mi odpisujesz - "standardowy gotowiec" i sprawa załatwiona.
Niestety - nie piszecie prawdy - w prywatnej korespondencji nic konkretnie (wielokrotnie) nie piszecie. Dlaczego?
Piszecie jedynie, że sprawę trzeba wyjaśnić z poziomu konta PHDH_store, do którego nie mam oczywiście żadnego dostępu, gdyż nie wiem czyje jest to konto. Ja wysyłam cały czas te informacje i otrzymuję cały czas takie same odpowiedzi. Nie chcecie mi nawet na "priv" udzielić żadnych informacji odnośnie tego konta, bo "nie".
A na Allegro Gadane jakoś dało się... Bo po prostu trafiłem na jakiegoś uczciwego i profesjonalnego pracownika pecela który/a udzielił/a mi jakichkolwiek konkretnych informacji.
Dla pozostałych pracowników Allegro typu "automatyczni odpowiadacze" i dla pracowników "działu bezpieczeństwa" - należy się oooogromny minus.
Wobec dalszej bezpodstawnej blokadzie wnoszę o podanie danych, które mogą wiązać mnie z kontem PHDH_store
- Wobec podanego numeru NIP tej firmy - nic się nie zgadza
- "Może macie internet od tego samego dostawcy" - raczej chyba nie - to zbyt duża odległość
- "Albo gdzieś się kiedyś, nawet nieświadomie spotkaliście. " - a to jest możliwe, jak jestem na wczasach to nie pytam się skąd jest gościu, który siedzi na drugim pniaku i pije ze mną wódkę.
- Ale taki "argument" jest co najmniej "chory" w założeniu. Czy Allegro monitoruje spotkania, nawet nieświadome, pomiędzy stronami transakcji? Jak ma do tego "nieświadome spotkanie" - przecież to są totalne bzdury.
Teraz proszę o informację, w jaki sposób konto PHDH_store (chodzi o dane) jest powiązane z kontem ELMIXAGD_PL:
To chyba nie jest trudne, znaczy nawet, że nie wymaga podawania żadnych danych- wystarczy wskazać numery 1-12, bez podawania danych.
Wszystkie dane tej firmy o numerze NIP już sobie zapisałem, będę się z nimi kontaktował, bo Wy tego od dwóch miesięcy nie potraficie zrobić.
Tylko dzięki profesjonalnemu i uczciwemu podejściu do tematu moderatora pecela mogę nadal pisać w tej sprawie.
@ELMIXAGD_pl nie za wiele ale tutaj masz dane adresowe
https://www.biznes.gov.pl/pl/wyszukiwarka-firm/wpis/ceidg/59C4CA5B-7B42-431E-934E-19A400B1BE94
@ELMIXAGD_pl przykro mi, ale tak jak już wspomnieliśmy - na forum nie mamy możliwości pomóc Ci w sprawie blokady konta. Tą kwestię możesz wyjaśniać jedynie drogą mailową.
Widzę, że dzisiaj otrzymałeś od nas wiadomość w zgłoszeniu o numerze 59236680, jeżeli coś wymaga doprecyzowania lub masz dodatkowe pytania - to kieruj je w odpowiedzi na naszą wiadomość mailową.
Sprostuję również, że @pecela nie jest moderacją, a naszym wieloletnim członkiem społeczności.