anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezustanny brak odbiórów i problem z Allegro Delivery DHL i zero reakcji allegro

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Przez cały październik i listopad zgłaszałam że kurier nie przyjeżdża po paczki. Wielokrotnie składane zlecenia odbioru, kurier nigdy nie pojawiał się w godzinach zlecenia, kilkukrotnie siedziałam kilka godzin po pracy(!) i nawet wtedy też się nie pojawiał.Po prostu nie przyjeżdżał w ogóle. Zgłaszałam to do was nagminnie i nic z tym nie zrobiliście. Ciągle tylko info że przekazaliście sprawe do dhl i do działu reklamacji i cisza. Do dziś nawet nie otrzymałam wyjaśnień czemu nikt nie odbiera zleceń choć i tak mnie nie interesują a co dopiero zmian. W tym roku w styczniu pojawił się inny,nowy kurier i przez kilka tygodni odbierał paczki. Teraz od zeszłego tygodnia znowu go nie ma i wszystko po staremu. Składałam kilka zleceń odbioru, od tygodnia nikt się nie pojawił. Znowu siedziałam po godzinach,nikt się nie pojawił. Wczoraj sama poszłam nadać paczki do automatu specjalnie wyszłam wcześniej z pracy żeby nadac je długo przed godziną graniczną i nikt nie odebrał. Dopiero dzisiaj zostały odebrane a klient już oskarża mnie znowu o oszustwo i zgłosił zwrot bo nie wysłane na czas.. dzisiaj znowu złożyłam zlecenie, znowu kurier nie przyjechał. Nie odbierał oczywiście telefonu i odrzucał połączenia. Paczka duża i bardzo ciężka, sama na piechotę musiałam ją zanieść, ledwo dałam radę i znowu w statusie nie została odebrana!! Do diabła!! Przesyłkę tę zamówił klient który poprzedniej paczki nie otrzymał bo wasz kurier jej nie dostarczył a teraz znowu to samo!! Dlaczego nikt nie reaguje na zgłoszenia od pazdziernika, zero reakcji,wyjasnien i dzialan!! Co to ma być zgłaszam problemy z DHL od października!!!!!!!!!Jak mam do diabła wysyłac paczki waszym delivery skoro nikt nie pojawia się po odbiory ani nie odbiera ich z automatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@petinek_pl mówimy o odbiorach kuriera DPD czy DHL? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@_HolaOla_ a dlaczego post który utworzyłam został przeniesiony do tego posta który jest w ogole na inny temat? Jakim prawem nowo utworzony post dotyczący podjazdów dhl został wrzucony tu do tematu DPD??? To juz chyba przesada!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@petinek_pl ponieważ założyłam, że problem z podjazdami dotyczy DPD, a w tym wpisie piszesz natomiast o DHL. Jeśli z nimi również występują problemy, poproszę o numery konkretnych zgłoszeń, żebym mogła odnaleźć historię Twoich zgłoszeń. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@_HolaOla_ a dlaczego nie czytacie postów jak zawsze? Przeciez pisze w poście że chodzi o DHL.. nie mam już siły podawać tych zgłoszęn robię to od października i nic i po co mam je znowu podawać skoro nic z tym nie robicie? Był cały osobny post na ten temat gdzie ciągle wklejałam nieodebrane zlecenia, teraz gdzieś  zniknął. Mam tez mase reklamacji złożonych na allegro delivery w związku z brakami odbiorów dhl i wszystkie odrzucone albo w trakcie..reklamacje zlozone w pazdzierniku cały czas są "w trakcie"!!!.  Przykładowe zgłoszenia 54795146,54837430,54795146,55551258,58685064. I reklamacje na kuriera dhl wszystkie odrzucone a niektore od pazdziernika dalej w trakcie!!! 145558/2025,150266/2025,150267/2025,150265/2025,150268/2025,173329/2025,173327/2025,173330/2025,173326/2025,200102/2025,34476/2026,34477/2026,34479/2026,34481/2026,34683/2026... to dalej jest malo???

oznacz moderatorów

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@_HolaOla_ odnośnie jeszcze tematu dpd- czy od 1 lutego wchodzi ta metoda obowiązkowo rzeczywiscie do metod dostawy delivery oraz czy oprocz problemu z nadawaniem przesylek dpd i odbiorami kuriera to jeszcze za zlecenie podjazdu ponizej paczek trzeba jeszcze będzie dopłacić 4,99zł? Dobrze doczytałam? I czy przesylki bedzie mozna nadac tez w automatach paczkowych jesli tak to do ktorej godziny, na stronie z godzinami granicznymi znowu brak informacji tylko dla dpd..

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@petinek_pl nie, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, Allegro DPD będzie działać poza Allegro Delivery jeszcze przez kilka najbliższych miesięcych. Informacje o włączeniu na stałe wyślemy do Was w osobnej wiadomości z miesięcznym wyprzedzeniem.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_

@petinek_pl poprosiłam już zespół o sprawdzenie zgłoszeń, które tutaj wymieniłaś. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_

@petinek_pl jeśli chodzi o regulamin Allegro Delivery i wszystkie reklamacje dotyczące podjazdów we wskazanym terminie, to niestety nie mam dobrych wieści. Zgodnie z regulaminem: 

"1. Reklamację można wnieść:a. z tytułu ubytku lub uszkodzenia Przesyłki:i. bezpośrednio przy przyjęciu Przesyłki uszkodzonej lub z ubytkiem zawartości, jeżeli został sporządzony Protokół szkody;,ii. po przyjęciu Przesyłki, jeżeli bezpośrednio przy przyjęciu zostało złożone pisemne oświadczenie o stwierdzeniu ubytków lub uszkodzeń Przesyłki albo został sporządzony Protokół szkody;iii. w terminie, o którym mowa w § 14 ust. 8 niniejszego Regulaminu - w przypadku uszkodzeń i ubytków nie dających się zauważyć z zewnątrz, stwierdzonych po przyjęciu Przesyłki;b. z tytułu utraty Przesyłki - w dniu następnym po upływie terminu wskazanego w § 9 ust. 18 niniejszego Regulaminu;c. z tytułu opóźnienia w doręczeniu Przesyłki w stosunku do gwarantowanego terminu doręczenia - po upływie tego terminu." 

Podjazdów tutaj nie ma, więc owszem, reklamację wnieść możesz, ale wszystkie będą prawdopodobnie odrzucone na podstawie ww. zapisu. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl jak widzisz serwis wprost twierdzi, że tego tu reklamacje na niewykonanie usługi pocztowej będą rozpatrywane  wg stałego klucza - czyli z automatu odrzucane

Ciekawi mnie jak to się ma do prawa pocztowego, serwis twierdzi, że niewykonanie usługi np
: w podanych terminach

jest tylko

z tytułu opóźnienia w doręczeniu Przesyłki w stosunku do gwarantowanego terminu doręczenia - po upływie tego terminu."

oznacz moderatorów