anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bierność pracownikow allegro na aukcje łamiące regulamin

MAMY ROZWIĄZANIE!
BENIOHOME
#7 Wielbiciel#

Od miesiąca nieustannie zgłaszam aukcje niezgodne z regulaminem allegro, mimo to - brak jakiejkolwiek reakcji. Wiem, ze allegro na tych aukcjach zarabia ale po co jest opcja zgłaszania aukcji jeśli nikt na to nie reaguje?

Próbowałem wiec zgłosić aukcje na whatsapp, tam odbiłem sie od ściany niechętnych do wsparcia pracownikow.

Prosze udzielic mi odpowiedzi, po co wiec jest opcja zgłaszania aukcji jesli rzeczywiście nic to nie daje?

Uprzedzając odpowiedzi typu '' jako kompletny personel wykazujemy sie rzetelnością, co może prowadzić do konieczności przekazania informacji, która niezależnie od naszych indywidualnych poglądów na sprawie, może byc niezgodna z sugerowanym przez Pana rozwiązaniem '' 

- handluje prawie 5 lat na allegro, znam sie na regulaminie, wiem, co jest dozwolone co nie, jeśli zgłaszam aukcje, dokładnie opisuje sprawę i powołuje sie na konkretne punkty z regulaminu. 

Po kontakcie z pracownikiem na whatsapp oraz bezposrednio na czacie allegro czuje sie poszkodowany, chcialem zglosic aukcje, niezgodne z regulaminem allegro, zeby zadbac o platforme na ktorej koncentruje swoj biznes. W zamian za to, otrzymuje opryskliwe komentarze i czuje sie jakis oszust. Nie rozumiem, dlaczego chcac zglosic proceder szkodliwy dla portalu jego pracownicy mnie zbywaja

oznacz moderatorów
40 ODPOWIEDZI 40
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Dobrze , w dniu jutrzejszym podeślę dokumenty. Proszę też Pana z loginu Beniohome powiadomić aby nie rozpowszechniał na ogólnym forum oszczerstwa pod naszym adresem, żadnego zakupu od tego Pana nie mamy zarejestrowanego, do żadnej naszej licencji nie dokładamy wydrukowanych kartek. 

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@MiMary 

Nawet jak właściciel praw autorskich nie wyraża zgody na dalszą odsprzedaż, to taki zakaz nie ma mocy prawnej na terenie UE.

Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady 2009/24/WE

„Pierwsza sprzedaż na terytorium Wspólnoty kopii programu komputerowego przez uprawnionego lub za jego zgodą wyczerpuje prawo dystrybucji na terytorium Wspólnoty tej kopii, z wyjątkiem prawa do kontroli dalszych wypożyczeń programu lub jego kopii.”

Decyzja Trybunału Sprawiedliwości, sprawa C-128/11 UsedSoft GmbH przeciwko Oracle International Corp.

„Autor oprogramowania nie może sprzeciwić się odsprzedaży swych „używanych” licencji umożliwiających korzystanie z jego programów pobranych z Internetu”

„Wyłączne prawo do rozpowszechniania kopii programu komputerowego objętej taką licencją zostaje wyczerpane wraz z jej pierwszą sprzedażą”

„Ponadto wyczerpanie prawa do rozpowszechniania obejmuje swym zakresem również kopię programu komputerowego, która została sprzedana już po uaktualnieniu jej przez podmiot praw autorskich i wprowadzeniu przezeń poprawek.”.

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry ponownie . Pan z Beniohome nic u nas nie kupił. Adres jego działalności jest w tej samej niewielkiej gminie - wsi [edycja] co adres naszej konkurencji która sprzedaje te same licencje pod kilkoma loginami, między innymi : [edycja], [edycja], [edycja], dziwnym trafem ofert z tych loginów nie zgłosił jako nielegalne,  ?? Przypadek? Bardzo proszę o weryfikację ofert z podanych powyżej kont i wyciągnięcie takich samych konsekwencji, oraz pouczenie Pana z Beniohome że to co robi to działanie podlegające pod nieuczciwą konkurencję . My ze swojej strony zgłaszamy całość do naszego prawnika . 

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@sanmarket_pl, przekazałam oferty do weryfikacji.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Dziękuję  

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@sanmarket_pl, przekazałam kolejne oferty do sprawdzenia.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Dziękuję 🙂

oznacz moderatorów
BENIOHOME
#7 Wielbiciel#

Tak tak kupiłem od Pana i to co otrzymałem jest dalekie od historii o legalnym oprogramowaniu, zastępcze plastikowe pudełka i wydrukowaną kartką z drukarki. Proszę nie kłamać a administrację proszę o weryfikację tych aukcji.

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Na prośbę allegro wysyłam komplet dokumentacji potwierdzającej legalność źródła zakupu a Pana przekazuję do naszego prawnika za zniesławienie na publicznym forum co działa na szkodę naszej firmy. Na szczęście nie jest Pan tutaj anonimowy, więc proszę czekać na korespondencję . Żadnego zakupu Pan u nas nie dokonał. Ponadto my nie dołączamy żadnych wydrukowanych kartek. Pomylił Pan widocznie sprzedawców

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

A ja proszę allegro o sprawdzenie u kogo Beniohome dokonywał zakupu bo napewno nie u nas , dlatego zachodzi podejrzenie ze działa na zlecenie konkurencji, bo dziwnym trafem uwziął się na naszej firmie, a takich samych ofert na allegro są setki jak nie tysiące, z tymi samymi licencjami . Pytanie tylko czy inni sprzedawcy mają tak jak my dokumentację potwierdzającą źródło legalnego zakupu. Być może Beniohome ma zaresjetrowane inne loginy pod którymi sprzedaje te same licencje , stąd uwzięcie się na konkurencję. Ale to tylko domysły, na szczęście Allegro może to zweryfikować i ustalić celowość działań wymierzonych głównie w naszą firmę . 

oznacz moderatorów
BENIOHOME
#7 Wielbiciel#

Podsumowywujac dziekuje administracji za sprawdzenie aukcji, aukcje łamały regulamin dlatego zostały usunięte. Wiem ze Panu sanmarket jest przykro ale Pana aukcje zostały usunięte bo łamały regulamin tyle w temacie. 

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Mam nadzieję że Pana aukcje też będą zamknięte - Pan wie które , te z firmy z tej samej wsi co Pan. Poza tym sam Pan sprzedawał te same licencje, łatwo to sprawdzić w archiwum

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Dziękuję również . Aukcje Pana kolegi również usunięte, też łamały widocznie regulamin. 

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Czy znany jest Panu z Beniohome kolega z tej samej gminy wiejskiej [edycja]? Czy to przypadek że sprzedaje dokładnie takie same licencje jak my z loginu: [edycja], [edycja], [edycja]?? Bardzo proszę Allegro o sprawdzenie tych trzech loginów i porównanie adresów prowadzenia działalności z Beniohome , przypadek że to ta sama wieś ? Czyli już wiadomo na czyje zlecenie Pan działa 😂😂😂. Prośba Allegro w takim razie o usunięcie też tych aukcji z podanych powyżej loginów , albo proszę zażądać również dokumentacji z legalności pochodzenia licencji z kont podanych powyżej 

oznacz moderatorów
Equinoxity
#7 Wielbiciel#

Skoro prowadzisz działalność od tak dawna, i tak dobrze znasz regulamin, powinieneś znać również takie coś jak Archiwum Allegro. Któż by pomyślał. 

Screenshot.jpg

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ i wszystko jasne . Pan Z Beniohome sam sprzedawał tego typu programy, a teraz robi to przez inną firmę (wysłałem do Allegro takie zgłoszenie) stąd myślał że będzie teraz anonimowy. No tak mi przykro ale w takim razie ja też wszystkie aukcje z Pana kont zgłaszam jako nielegalne. Pan wie z jakich, z firmy z tej samej wsi co Pan. 

oznacz moderatorów
BENIOHOME
#7 Wielbiciel#

Niech Pan nadal snuje domysły, proszę dowolnie zgłaszać moje konto, temat nadal dotyczy łamania przez Pana regulaminu.

oznacz moderatorów
sanmarket_pl
#7 Wielbiciel#

Pana Kolega z tej samej wsi również łamie? 

oznacz moderatorów