Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, .. Tydzień temu dostalismy blokade konta zakaz wystawiania poprawilismy co się da i ciagle mało ale jak mamy poprawic wiecej sprzedaz mała przez wirusa do tego aukcje nam potnieja bo nie mozemy wystawiać co mozemy zrobic dalej nasza srednia jest cały czas 97.7 to 98.5 od lat sprzedajemy uzywane czesci samochodowe i wiadomo ciezko kazdemu dogodzic towar ma srednia 20 lat staramy sie jak mozemy . przy braku wystawiania aukcji nic nie porawimy wiecej i pytanie czy mamy zamykac sklep po 14 latach pracy z Allegro?
"-NIE ODPOWIADAM ZA USZKODZENIA POWSTAŁE PODCZAS TRANSPORTU! -W RAZIE USZKODZENIA PRZESYŁKI REKLAMACJĘ SKŁADA KUPUJĄCY U PRZEWOŹNIKA!!!"
To chyba za to przedłużająca się blokada. Zgodnie z prawem odpowiadasz za uszkodzenia w transporcie, a kupujący reklamację składa u Ciebie - wszystkie aukcje nieregulaminowe.
oki wyskasuje to i proszę allegro by mi odpowiedzili co konkretnie poprawic bo juz nie wiemy
wykasowane i zobaczymy co bedzie , bo juz nie wiemy co dalej robić
co znaczy aukcje nieregulaminowe?
@robertrutkowski to aukcje niezgodne z regulaminem allegro, a często niezgodne z przepisami prawa.
Dopytaj dokładnie jakie mają zastrzeżenia, podejrzewam, że wcześniej musiałeś dostać jakieś ostrzeżenie, żeby poprawić treść, dopiero brak Twojej reakcji spowodował blokadę.
pytam cały czas i nie dostaje konkretnej odpowiedzi mam usunac komentarze nie polecam zrobiłem ile mogłem a naprawde tych komentarzy jest mało i sprzedaje 20 letnie czesci i wiadomo nie kazdy bedzie zadowlony ale to tylko odsetek nie polecam a i miałem zakonczyc dyskusje jednej nie moge klient nie pisze nie odbiera tel teraz mam srednia 97.9 procent czy to nadal az tak zle?
a jeszcze ,ze drogie wysyłki widze z tym mam problem ale sprzedaje duze gabaryty maski ,drzwi ,zderzaki a to wszystko wysylka cena kosmos i zaden kurier nie opusci ceny z gabarytów i jeszcze mega problem by zabrali
wlasnie nie dostałem zadnego ostrzezenia przedtem a mam tu sklep 14 lat i wiem jak to działa
@robertrutkowski akurat kwestia kosztów wysyłki przy gabarytach nie powinna interesować allegro, niestety wiem z autopsji, że te ceny są bardzo wysokie i na to nic nie poradzimy, bo kurierzy drą ile wlezie za przesyłki niestandardowe 😞
@robertrutkowski widzę, że Twoje konto działa, bo właśnie przeglądam aukcje, odblokowali ?
działa ale mam blokade wystawiania tu jest problem
https://allegro.pl/oferta/maska-bez-rdzy-rover-45-kolor-hff-9200636830 wysyłka 100 zlotych to naprawe juz jest po kosztach dpd, dhl, itp nawet tego nie wezme mi do przewozu. Tylko Pocztex a bez umowy koszt wysyłki takiej maski około 200 złoty my mamy za 100 złotych
https://allegro.pl/oferta/silnik-mg-rover-25-45-1-6-16v-przebieg-71-tkm-9213259447 wysyłka silnika 200 złoty z kosztem palety gdzie paleta kosztuje około 30-40 złoty a nikt mi jej nie zwróci nawet kazda firma bierze kaucje za palety nawet..
https://allegro.pl/oferta/chlodnica-silnika-peugeot-206-2-0-16v-9141820629 chłodnica silnika czy 25 złoty to duza cena za taki element do paczkomatu nie pojdzie itp wszystko za duze pakowane w standart
@robertrutkowski przy gabarytach nic nie zrobisz, ale te mniejsze rzeczy masz trochę wyśrubowane - pocztex kurier48 w cenie 35zł to lekka przesada, bo ja mam taką samą paczkę w cenie 12zł.
Jakbyś zrobił np. 20zł przedpłata to myślę, że byłoby ok, a i tak jeszcze na tym zarabiasz. Z drugiej strony masz cenę 25zl za paczkę priorytetową, a pocztex kurier 48 to praktycznie taka sama paczka, a nawet wolniejsza, więc ja bym ją obniżył. System sumowania też masz do bani, bo jak ktoś kupi u Ciebie 2-3 mniejsze rzeczy, to koszt wysyłki mu się sumuje i płaci 70-80zł, to już jest przegięcie. Nie mówię tu oczywiście o gabarytach, ale np. lusterka samochodowe, jakieś częsci elektryczne itd.
powinieneś zrobić niższe ceny dostawy dla tych drobniejszych przedmiotów.
tak a jak kupi błotnik i maske wyjdzie jedna paczka i jak to wysłac i awantura z klienem allegro pokazało jedna paczke my nie chcemy nadac a bierze ktos pod uwage ze my musimy sami kupic karton itp.. mamy stacje demontazu pojazdów i nei mamy towaru z China zapakowanego.. A cena wysyłek zalezy od ilosci nadawanych paczek łatwoo sie mówi mamy towar który sami pakujemy nie gotowy juz zapakowany
drobnijszych klient kupuje chłodnice do auta plus głowice gabaryt mniejszy ale znowu waga przekracza 30 kg i jak to ustawić po prostu nie da sie .. Na dodatek mielismy cyrki brak odszkodowania w przypadku łaczenia paczek tak nam odpisali wszystko nie jest takie proste jak sie wydaje
przy wysylce nawet 25 złoty nie wiem czy wychodzimy na zero karton . folia , człowiek do pakowania ciezko tu mówic o zarobku nawet 1 złotówki za wysyłke plus do tego trzeba zawiesc towar do przewoznika gdzie tu zysk? 25 złotych to jest brutto jestesmy vatowcami