Proszę o pomoc ponieważ 18 czerwca automat nałożył blokadę na nasze konto allegro za to że zwrócił klientowi środki z ochrony kupujących.
Kontakt przez czat, wysłane 4 wiadomości oraz połączenie telefoniczne z konsultantem nic nie daje
Mija 4 dni i nie mamy żadnej odpowiedzi
Pierwszy raz mamy taką sytuację
To nie jest 3 dniowa blokada tylko do odwołania
@ewka_kr_2006 widzę, że przesłałaś kilka zgłoszeń w tym temacie. Sprawami blokad zajmuje się dział bezpieczeństwa z którym kontakt jest tylko mailowy. Twoje zgłoszenia zostały już przekazane do odpowiedniego zespołu, ze swojej strony poprosiłam też o pilne udzielenie Ci odpowiedzi. Na ten moment muszę prosić Cię o cierpliwość, wkrótce otrzymasz informację mailowo.
Dodam też że powielanie zgłoszeń nie przyspiesza rozwiązania sprawy (są one rozpatrywane w kolejności wpłynięcia) a wprowadza chaos w korespondencji, dlatego zachęcam Cię do kontynuowania jednego wątku.
Proszę się nam nie dziwić płacimy ogromne prowizje konto mamy od 20lat
Jakiś automat zablokował konto
4 dni to jeszcze nigdy nie czekaliśmy na odpowiedź
@ewka_kr_2006 jak najbardziej rozumiem, że sytuacja może być frustrująca i chciałabyś ją jak najszybciej wyjaśnić. Czas oczekiwania na odpowiedź jest uzależniony od ilości zgłoszeń w danym momencie, poprosiłam o zajęcie się Twoją sprawą priorytetowo, natomiast trzeba zaczekać teraz na odpowiedź zespołu bezpieczeństwa
Czy mogę prosić o pomoc ponieważ drugie nasze konto ewka_2006_tech jest również zablokowane odblokowanie poprzedniego konta jest powiązane z tym drugim. Czekamy 4 dzień na odpowiedź na zgłoszenie numer 63528035. To jest coś niebywałego że tyle to może trwać
Pozdrawiam
Cześć, @ewka_kr_2006. Poprosiłam o pilną odpowiedź w Twojej sprawie. Przepraszam, że musiałaś dłużej czekać.
Dziękuję za pomoc przynosi to efekty mam jeszcze ostatnią prośbę ponieważ jedno z kont zostało odblokowane
Natomiast odblokowanie 1 konta jest uzależnione od 2
To 2 dzisiaj zostało odblokowane
Niestety znowu zaprzestano odpowiadać mi ze zgłoszenie numer 63439749
od dwóch dni. Jest to ostatni krok do odblokowania konta
Proszę o pomoc
@ewka_kr_2006 Ponagliliśmy sprawę, ale nie jestem w stanie Ci zagwarantować, że sprawa jeszcze dzisiaj zostanie rozwiązana. Muszę poprosić Cię o cierpliwość.