anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

blokada konta

RWMTRS
#2 Obserwator#

Od pół roku prowadze dg i sprzedaje na allegro - nagle dostaje blokade na 2 konta . Powód - nie do końca jasny - okazuje się, że mój ojciec który prowadził firme i również sprzedawał na allegro zamknął konto i dg gdy trwała jakaś dyskusja z kupującym i sprawa nie została do końca wyjaśniona ( dowiedziałem się o tym po 4 dniach wymieniania emaili, dostaje odpowiedź na 1 dziennie ). 

1 - nie rozumiem dla czego allegro blokuje mi sprzedaż, inna działalność, inna osoba 

2.  Wedlug osoby ktora zajmuje sie moja sprawa nie jestem w stanie nic zrobić, żeby odblokować sprzedaż

3. Pracownik twierdzi ze ojciec ma sie zalogować na konto i wyjaśnić sprawe w dyskusji ( konto nie istnieje od pół roku i nie da sie na nie zalogować bo po prostu go nie ma )

Finalnie wygląda to tak, że jestem bez możliwości sprzedaży od paru ładnych dni, a na email dostaje odpowiedz raz dziennie od całkowicie nowej osoby która nie czyta poprzednich emaili. Sprawe napewno można sprawnie wyjaśnić ale mam wrażenie, że pracownicy celowo rzucają kłody pod nogi. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Vryko
#18 Luminarz#

Zapewne, jak zwykle zaraz przyjdzie jedna z moderatorek, i napisze, że masz postępować tak, jak Ci napisano w mailu. Ponieważ istnieje obawa, że doszło do naruszenia zasad bezpieczeństwa. Ot, taki stały tutaj motyw. 

RWMTRS
#2 Obserwator#

No tą procedurę już poznałem bo odbijam się od niej od kilku dni - szukam możliwych rozwiązań, żeby rowiązać sprawę jak najszybciej 

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

Przykro mi, ale nie wiem, jak Ci pomóc. Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to - jednak - wypełnianie zaleceń Allegro. Miejmy nadzieję, że skończy się to dobrze. Próbuj mooże gadać na czacie Allegro, niech konsultant wytłumaczy, jak twój ojciec ma się zalogowac na zamknięte konto. 

xyz96
#21 Demiurg#

@Vryko Dlaczego ojciec, a może dziadek? Czy przewinienia na Allegro są dziedziczne? I do którego pokolenia? 🙂

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

A pytaj macherów z Allegro. Sam widzisz, co tu odstawiają 😉

RWMTRS
#2 Obserwator#

mowisz o  czacie na msg czy jakimś innym ? 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Na Allegro tak jest, że jeśli ktoś coś narozrabia, nakładają blokady na całą rodzinę i nawet sąsiadów. To taka forma szantażu.

oznacz moderatorów