anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

BLOKDA KONTA ALLEGRO

Apparel
#2 Obserwator

Witam czy ktoś z państwa miał przypadek blokady swojego konta ponieważ  allegro stwierdziło ze moje konto jest powiązane z jakimiś innymi na które  zostały nałożone sankcje. Oczywiście żądnego powiązania nie ma ale allegro zablokowało mi konto  a moje tłumaczenia w ogóle nie pomagają złożyłam reklamacje od decyzji  Nie bardzo wiem co robić dalej w takiej sytuacji. Czy ktoś może miał podobny problem działam na allegro od ponad 5 lat Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Apparel Jeśli odwołałeś się od decyzji, pozostaje czekać na kolejną odpowiedź. Nie blokujemy kont bez powodu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Apparel
#2 Obserwator

Niestety mój przypadek pokazuje ze blokujecie od 5 lat pracuje sama nigdy nie miałam nic wspólnego z blokowanymi kontami a teraz nagle blokada bo niby mam powiązania z kontami które sa obięte sankcjami ale dowodu na to nikt mi nie przesłał  jedynie wyjaśnienie ze wykryli powiązanie W ogóle nie rozumiem sensu moje konto jest prowadzone bez naruszeń zgodnie z regulaminem i nigdy nie miałam problemu z niczym ani z nikim tu nagle taka wiadomość o blokadzie bez sensowne działanie 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Apparel 

Rozumiem, że sytuacja jest dla Ciebie trudna. Widzę, że złożyłeś już reklamację i nie zgadzasz się z naszą decyzją. Czas rozpatrzenia reklamacji jest określony w regulaminie i musimy się go trzymać. Zgłoszenie zostało już przekazane do odpowiedniego zespołu i otrzymasz odpowiedź mailowo, gdy tylko zapadnie decyzja.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Apparel
#2 Obserwator

Proszę wybaczyć ale  nie mogę czekać 14 bo do tego czasu juz mi wszystkie aukcje usuną normalny człowiek by to zrozumiał ale allegro bez podstawne blokowanie przecież wiele firm informatycznych ma dostęp do kont allegro swoich klientów i co wszystkich będziecie blokować jak sie trafi jakaś firma z sankcjami to co wszystkich klientów tej firmy informatycznej zablokujecie ??? przecież to jest bez sensu 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Apparel wystarczy  ,że logowałaś się na tym samym urządzeniu czy w tej samej sieci Wi-Fi co użytkownik objęty sankcjami  ,algorytmy allegro są ułomne , cierpią na tym użytkownicy 

Tu już się nie da normalnie funkcjonować .

oznacz moderatorów

Apparel
#2 Obserwator

Mam informatyka bo sama nie ogarnę wszystkiego jak sa jakieś problemy to pomaga i pewno on miał dostęp do kont z którymi współpracuje  a sa obięte sankcjami i w ten sposób mnie w to wmieszał niestety tak jak mówisz pewno po ip mnie powiązali gdzie  ja nigdy nie miała styczności tymi kontami  to w ogóle jest jakieś chore podejście szkoda gadać 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Apparel bardzo prawdopodobne  , zakup urządzenia używanego czy powystawowego wiąże się również z tym ryzykiem , ale allegro jest ślepe .

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Apparel  zazwyczaj ci państwo którzy mieli blokadę, już nie piszą na forum, bo dożywotnio opuścili społeczność Allegro😉, ale jak poszukasz w tematach, to znajdziesz dziesiątki postów z takim problemem jak Twój

oznacz moderatorów

Apparel
#2 Obserwator

No ja nie mam zamiaru odpuszczać i będę walczyć o swoje prawa i bez podstawne blokowanie 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

przypominam, że regulamin allegro nic nie mówi o takich powiązaniach, ani o karach za takie działanie - są tam tylko podane jakieś ogólne ostrzeżenia

nie ma też informacji jakie dane zbiera, de facto bez twojej zgody, serwis by uzyskać wiedzę, która stanowiła istotę blokady

@mdrogeria opisał hipotetyczną sytuację - zauważ, że nawet polskie sądy w takich sytuacjach nie przesądzają o winie - a allegro tak

oznacz moderatorów

Apparel
#2 Obserwator

Dziś mam zamiar skonsultować sprawę z kancelarią prawną nie dam sie tak zniszczyć 

oznacz moderatorów