Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Allegro od czasu do czasu zajmuje się bezprawnym blokowaniem ofert.
Aktualnie zablokowali nam ofertę produktu Producenta Martinelia.
Podali powód:
https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10092653
Niestety nie idzie im wyjaśnić, że nigdy nie posiadaliśmy tej partii produktu.
Poza tym zgodnie z informacją w tym alercie, to producent wycofuje produkt z rynku.
Korespondencja z BOTAMI Allegro jest bezsensowna i nic się nie idzie dowiedzieć poza tym że działają niezgodnie z obowiązującymi przepisami, ale mają to w ciemnym miejscu.
Nie chcą odblokować oferty pomimo iż wielokrotnie pisałem że nie posiadamy tej partii produktu.
Miał ktoś może podobne doświadczenia?
pozdrawiam serdecznie
Wojciech
@AzymutNaZdrowie W korespondencji nr 50520928 otrzymałeś informację, że konieczne jest przesłanie oświadczenia, by rozwiązać ten problem. Jedynym, co mogę zalecić, jest stosowanie się do próśb i zaleceń konsultantów.
@nat_not Prosiłem o podanie podstawy prawnej żądania oświadczenia.
Nie otrzymałem takiej.
Brak podstawy prawnej skutkuje tym, że Państwa żądanie jest bezpodstawne i śmieszne.
Poza tym przypominam po raz kolejny, że nie posiadamy produktu który został wskazany w alercie.
Więc niby co mamy w oświadczeniu napisać?
Oświadczam, że Allegro bezprawnie żąda od nas oświadczenia, ale sami nie wiedzą właściwie jakiego bo wzoru nam nie przesłali. Oświadczam także że produkt wymieniony w alercie powyżej, nigdy nie był na naszym magazynie.
A w związku z wycofaniem produktu przez producenta, nigdy też nie będzie już nawet w przyszłości.
pozdrawiam serdecznie
Wojciech Protasewicz
@AzymutNaZdrowie Jedynie stosując się do przedstawionych w korespondencji wymagań możesz rozwiązać ten problem.
Nadal nie podała Pani podstawy prawnej. @nat_not
Czy mam rozumieć że Allegro ignoruje Polskie Prawo?
@AzymutNaZdrowie Działania wobec Twojej oferty zostały podjęte na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2023/988 z dnia 10 maja 2023 r. w sprawie ogólnego bezpieczeństwa produktów, Product Safety Pledge, Ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów.
Nie zgadzasz się z tą decyzją, a nasze procedury wymagają przesłania oświadczenia, o które zostałeś poproszony. Jeśli zależy Ci na rozwiązaniu problemu, konieczne jest stosowanie się do wymagań, które przedstawiają konsultanci w prowadzonej z Tobą korespondencji.
@nat_not to nie jest podstawa prawna.
Ponieważ nie mamy produktu z tego zgłoszenia.
...a Allegro chce podkładkę. Nie rozumiem oporu w tej materii. Skoro to może pomóc, czemu nie chcecie wystawić oświadczenia, skoro piszesz o tym na forum?