Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Wczoraj po zgłoszeniu mailowym na brak podjazdu kuriera i prośbę o wykluczenie przesyłek nie otrzymaliśmy żadnego potwierdzenia o przyjęciu takowego zgłoszenia i co gorsza nie otrzymaliśmy żadnych informacji o tej sprawie. Niestety nie zrobiliśmy zrzutu ekranu z nr tej sprawy więc nie mamy nawet nr zgłoszenia. Proszę o pilne zajęcie się w tej sprawie, Pozdrawiam @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie przychodzą potwierdzenia. Na odpowiedzi też czeka się po kilka dni.
@Firma-Polmer jeśli wyświetliliśmy numer zgłoszenia na formularzu kontaktowym, to oznacza, że Twoja wiadomość została do nas przekazana. Zgłoszenia obsługujemy w kolejności ich zgłoszeń - sprawdziłam i numer Twojego zgłoszenia to: 175557836816802377.
Możesz podać też tutaj numer zlecenia lub numery przesyłek, dla których nie został zrealizowany podjazd.
AD00UBH8O8
AD00UBH7E1
AD00UBH76
AD00UAOGJ40
AD00UAOGT3
AD00UB1JL8
AD00UAOG74
AD00UAOFQ1
AD00UAOFE7
AD00UAOAA6
AD00UAO9X9
AD00UAO9M2
@Firma-Polmer Sprawdź, proszę, czy te numery są poprawne: AD00UBH76, AD00UAOGJ40.
Przepraszam w pośpiechu kopiowane
Poprawne:
AD00UAOGJ4
AD00UBH760
@Firma-Polmer Dziękuję. Poprosiłam o wykluczenie zamówień ze statystyk Jakości sprzedaży.
I znowu to samo. W piątek ten sam przewoźnik znowu nie odebrał od nas 13 przesyłek. To już nawet nie jest śmieszne co się dzieje. My ze swojej strony robimy wszystko, przesyłki są spakowane w terminie, podjazd zamówiony a kurier ma delikatnie mówiąc w nosie. Klienci się skarżą my się musimy za nie naszą winę tłumaczyć i to My dostajemy po głowie.
nr przesyłek do wyłączenia:
AD00V84RU1
AD00V5ZN46
AD00V5ZMF3
AD00V5ZM21
AD00V5ZLA6
AD00V5ZL22
AD00V5ZJN3
Naprawdę zróbcie coś w tym kierunku bo to robi się nudne.....
@Firma-Polmer Skierowałam zamówienia do wykluczenia. Zostaną uwzględnione po nocnym przeliczeniu jakości sprzedaży.