anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produkty z bateriami,skąd brać numer EPR, nie jestem producentem tylko resellerem

RAEKWON2
#7 Wielbiciel

Witam

Sprzedaję dużo produktów z bateriami, nie jestem producentem tylko resellerem, sprzedaję firmowe produkty

znanych firm,nie wprowadzam ich na rynek po raz pierwszy,po prostu kupuję produkty z jakiejś hurtowni w EU

Jeśli np. sprzedaję golarkę Philips to skąd wziąć numer EPR dla Philips?

-z bazy BDO.PL?

- napisać do Philips?

-napisać do mojego dystrybutora/hurtowni od której kupuję?

-czy w każdym kraju EU ten numer będzie taki sam czy w PL inny a np. w Czechach inny?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

TechartGSM
#14 Krzewiciel

No to z tego co napisałeś jesteś producentem w świetle prawa 🙂

oznacz moderatorów

RAEKWON2
#7 Wielbiciel

Dziekuję za odpowiedź

spróbujmy jeszcze raz, kupuję golarki Philips w hurtowni w Holandii i chcę sprzedawać np.w Polsce to skąd biorę numer EPR dla Philips?

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

Allegro twoje problemy nie interesują. Oni stosują zasadę dostosuj się lub przestań sprzedawać. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Mido GPSR to rozporządzenie Unii Europejskiej, do którego musimy się dostosować tak, jak każda platforma sprzedażowa. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RAEKWON2
#7 Wielbiciel

Witam

czy mam szansę na odpowiedź, która mi pomoże?

Kupuję golarki Philips np.w hurtowni w Holandii,chcę je sprzedawać np. w Polsce,

to skąd biorę nr EPR dla Philips?

oznacz moderatorów

Respivent24
#7 Wielbiciel

W Polsce odpowiednikiem RPO jest baza BDO (Baza danych o odpadach) i jeżeli sprowadzasz do Polski jakikolwiek towar: np. sprzęt elektroniczny i elektryczny (telefony, komputery, AGD), baterie i akumulatory itd musisz być zarejestrowany w tej bazie - po rejestracji automatycznie otrzymujesz numer. Rejestracja wiąże się z koniecznością raportowania wprowadzonych ilości. 

oznacz moderatorów