Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Chciałbym prosić o poradę....
Kupująca zgłosiła reklamację kupionego elementu z powodu pęknięcia w trakcie użytkowania. Zdarza się bo jest to tylko wyrób z plastiku. Nie neguję reklamacji.
Jednak zdjęcie ilustrujące defekt przedstawia zupełnie inny element niż ten, który kupująca kupiła u mnie. Na dodatek przedmiot ze zdjęcia nie jest moim wyrobem.
Kupująca nie odpowiada na wiadomości z prośbą o wyjaśnienie sytuacji oraz podania ilości reklamowanych sztuk.
Pytania :
- czy w takiej sytuacji mogę odrzucić reklamację na podstawie zdjęcia przedmiotu który został uszkodzony a nie był kupiony u mnie?
- uznać reklamację i przesłać przedmioty kupione u mnie ?
- co jeśli wyślę właściwe przedmioty a kupująca będzie żądała przedmiotu ze zdjęcia, którego nie kupiła u mnie ?
@kakabe_2007 odrzuć reklamację z uzasadnieniem oraz dodatkową informacją o możliwości odwołania .
@mdrogeria Tak zrobię ale jeszcze poczekam kilka dni bo może jednak kupująca sprostuje błędnie dołączone zdjęcie.
@kakabe_2007 zaczekaj do ostatniego dnia , spróbuj może zadzwonić do klientki , raczej po południu .
@mdrogeria Chyba coś z przesyłaniem wiadomości przez Allegro szwankuje .......🤔
Ostatnio wysyłałem kilka wiadomości do klientów którzy nie odebrali przesyłek i zero reakcji tak jak by moje wiadomości do nich nie docierały ........
@kakabe_2007 nie , to raczej klienci nie zaglądają do CW , najlepiej wyślij SMS-a z prośbą o odpowiedź w dyskusji
@kakabe_2007 zero reakcji bo sobie klienci wyścigi kurierów sobie robią zamawiają to samo x razy i co pierwsze dojdzie to biere, a reszty nie odbieram potem krzyk w dyskusji i straszenie negatywem bo za co mi pomniejszyli kwotę zwrotu że ja paczki nie odbieram mi się należy całość ja was pozgłaszam a allegro sru kapuchą w kupującego z protect i patola szczęśliwa
@kakabe_2007 co się cyrtolisz? W dyskusji wklej co kupiła oraz odrzuć reklamacje z powodu sprzedawca nie odpowiada zgodnie z zasadami ustawy konsumenckiej za towar nie nabyty w wyniku umowy kupna sprzedaży na odległość nie z jego asortymentu. Reklamacja skladana do niewlaściwego podmiotu gospodarczego uznana zostaje za bezzasadną.
@az1rael Reklamacja zgłoszona została do przedmiotu kupionego u mnie i tego nie neguję. Problemem jest zamieszczone zdjęcie uszkodzonego elementu, który to element nie był kupiony w moim sklepie. Dziękuję za podpowiedz - cenna wskazówka 👍
skoro uszkodzony element nie pochodzi od ciebie to odrzucasz z powód odrzucenia wskazany na zdjęciu element nie pochodzi z transakcji zakupowej do której zgłoszono reklamację oznacza to że uszkodzeniu nie uległ towar zakupiony w naszym sklepie i nie ponosimy ustawowej odpowiedzialności związanej z uszkodzonym elementem, reklamacja uznana za odrzuconą z racji bezzasadności roszczenia reklamacyjnego - uszkodzenie nie dotyczy elementu zakupionego produktu
@az1rael Dziękuję za podpowiedzi