Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Zgodnie z zapowiedzią, od 1 lipca 2024 wymagamy aby 100% ofert było połączonych z Katalogiem. Wprowadzenie zmian jest obligatoryjne, jeśli znajdziemy oferty niepołączone z produktem dłużej niż 7 dni – automatycznie je zakończymy.
Taki regulamin został wprowadzony , czyli rozumiem że nie mogę sprzedać nic w ofercie która nie jest połączona z katalogiem Czy tak?
A jednak nie - moge sprzedać oto przykład aukcji 4007192596164 , 3351475401616. I teraz muszę sprzedac coś za bezcen ? Zakładając te oferty wystawiłem je zgodnie z regulaminem na okres 7 dni , czyli ,mam sprzedać kupującemu który na zakończenie licytacji czyli PO 7 DNIACH da największą cenę a nie temu który da największą cenę po 1 dniu.
Jest to działania niezgodne z regulaminem.
Jeśli przedmiot nie jest połączony z katalogiem powinien być usunięty i oferty RÓWNIEŻ.
Temat jest już wałowany od kilkunastu dni, sprawa została skierowana do niby odpowiedniego działu i CI
I NIC.
Proszę o konkretną odpowiedź w tej sprawie , jeśli nie będzie to załatwione to sprawa podpisana przez kilkunastu sprzedających zostanie skierowana do Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
I jeszcze jedna sprawa. Załóżmy że oderta statuje dziś od godz 17.00. W zaplanowanych mam że oferta jest połączona z katalogiem, potem staruje o 17:00. Wy sprawdzacie okazuje się że jest brak połączenia (nie wiem co się zmieniło ale to nic) , za godz ktoś złoży ofertę, potem ja zobaczę że oferta wymaga połaczenia , zatem chcę to zrobić ale NIE MOGĘ JUŻ POŁĄCZYC ponieważ ktoś już zalicytował . I co mogę zrobić NIC - czekać aż wy następnego dnia o godz 13 zakończycie tą licytację a mnie zmuszacie tym samym do sprzedaży te przedmiotu za cenę startową .
@pawelsko oferty o podanych przez Ciebie numerach nie istnieją.
Odpowiedź otrzymałeś w sprawie nr 46325684. Oferty nie połączone z katalogiem produktów są usuwane.
Nie istnieją bo je usunąłem. Czyżby są usunięte ?
Albo ta 16715801861, sytuacja podobna. Kupujący może teraz kupić w aukcji zakończonej po kilkunastu godzinach.
Pytanie : czumu w zaplanowanych oferta w szkicu wymaga połączenia z katalogiem robię to jest ok by poźniej gdy już jest aktywna , znów wyskakuje że nie ma połączenia z katalogiem?
8.2.
W przypadku, gdy Oferta narusza lub istnieje uzasadnione podejrzenie, że może naruszać przepisy prawa powszechnie obowiązującego, postanowienia Regulaminu lub dobre obyczaje, Spółka może w szczególności:
……
…….
@pawelsko napisałeś: "moge sprzedać oto przykład aukcji 4007192596164 , 3351475401616" to nie są numery ofert.
Oferty nr 16729318618, 16729274245, 16848629737 zakończyły się.
Jeśli oferta nie jest połączona z katalogiem nie jest kończona, jest usuwana z portalu.
Jeśli chodzi o tę opisaną sytuację, to potrzebuję konkretny przykład w którym tak się stało.
16715801861 ta oferta został zakończona następnego dnia po jej rozpoczęciu o godz 13.11 , napewno nie przezemnie.
@pawelsko nie przez Ciebie, została zakończona ponieważ nie była połączona z Katalogiem.
Nie jest to błąd techniczny, jest to prawidłowe działanie serwisu podparte regulaminem.
Licytacje w tej kwestii rządzą się innymi prawami niż zwykłe oferty:
- 6.5 Oferty złożone przez Licytantów wiążą uczestników Licytacji, chyba że Sprzedający dokona ich odrzucenia.
- 6.7 Zakończenie Oferty następuje z upływem czasu, określonego w jej warunkach przez Sprzedającego lub gdy sprzedane zostaną wszystkie sztuki Towaru w Ofertach z opcją Kup Teraz. Wcześniejsze zakończenie Oferty może nastąpić:
a. na podstawie decyzji Sprzedającego, o której mowa w art. 6.8.
b. na podstawie decyzji Spółki, w sytuacjach opisanych w art. 8.2 pkt b.
- 7.2 Umowa zostaje zawarta ze zwycięzcą Licytacji. Zwycięzcą Licytacji jest Użytkownik, który w chwili jej zakończenia zaoferował najwyższą cenę za Towar i jego oferta była co najmniej równa cenie minimalnej, jeśli cena ta została określona przez Sprzedającego (przybicie). Jeżeli kilku Licytantów złożyło oferty z taką samą najwyższą ceną – zwycięzcą jest Licytant, który pierwszy przystąpił do Licytacji poprzez wskazanie najwyższej ceny.
W tym wypadku, zgodnie z prawem, w momencie zakończenia oferty, czy to z inicjatywy sprzedającego czy Allegro, licytację wygrywa kupujący, który złożył najwyższą ofertę w momencie zakończenia.
To jak to sie ma to tego co napisałaś wcześniej?
"Jeśli oferta nie jest połączona z katalogiem nie jest kończona, jest usuwana z portalu. "
I druga sprawa dlaczego tak się dzieje że mam w szkicach do poprawy - wszystko poprawie a gdy licytacja się zacznie znów pokazuje się "brak połączenia z katalogiem" .
Czy mam pewność że jak w tej chwili mam wszystkie zaplanowane licytacje połączone z katalogiem to w momencie ich aktywacji nie wyskoczy znów komunikat "połącz z katalogiem"? Teraz zrobię sobie screeny zaplanowanych