anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak powiadomień (wiadomości mail) o sprzedanym przedmiocie, dokonanej wpłacie i wyborze wysyłki.

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Tak jak w temacie.Gdybym nie wszedł w rozliczenia z Allegro aby sprawdzić czy nie mam nic do zapłaty, to nawet bym się nie dowiedział że coś sprzedałem.

Błąd czy jakieś nowe działania?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Powiadomienia o zakończeniu i wznowieniu ofert również nie docierają.

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

Ale że dzisiaj czy od jakiegoś czasu?

Wiem po sobie że ok godziny 14:00 coś mieszali w systemie wiadomości bo miałem błędy ale podobno już przestali.

Jeśli braki masz dużo wcześniej sprawdź opcje powiadomień w allegro, folder spamu w skrzynce albo ustawienia filtrowania jeśli masz jakieś ustawione.

mogę ci wysłać wiadomość na allegro to sprawdzisz czy dochodzą

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@mix-mce Do około 13.00 docierały normalnie.Teraz tak jak już dostrzegłem, wszystkie trafiają do spamu.

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

ciężko powiedzieć, może zmieniali certyfikat hostingu poczty, nie wiem...  ale możesz je chyba jakoś oznaczyć jako zaufane, wszystkie z adresu powiadomienia@allegro.pl z tego co pamiętam

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

Powiadomienia jednak docierają ale wszystkie jako spam.Co zmieniło się od południa że tam trafiają?Możecie to sprawdzić?Ja nic nie zmieniałem w ustawieniach swojej poczty.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO zweryfikuj proszę, czy maile nie wpadły do folderu SPAM lub Powiadomienia oraz sprawdź Zgody na powiadomienia
Jeśli żadna z tych opcji nie jest winowajcą problemu, podaj mi proszę numery zamówień, których dotyczy sprawa i skonsultuję temat. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@RaBarbar_ka  przecież @ART_FOTO  pół  godziny temu napisał, że wszystko ląduje w SPAMIE😁

KOGIEL_T_0-1759253581319.png

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@RaBarbar_ka Wszystkie powiadomienia od Allegro wpadają do SPAM, o czym już wspomniałem wyżej.Do około 13.00 wszystko dochodzilo normalnie.Nic nie zmieniałem w ustawieniach swojej poczty.

Nr zamówienia bb451450-9e0f-11f0-93dd-dfbc58a42e2b

Wszystkie wiadomości odnośnie tego zamówienia prawdopodobnie też trafiły do spam ale u mnie spam jest na bieżąco usuwany, tak że nie jestem w stanie stwierdzić czy tak było.

Wszystkie potrzebne zgody są zaznaczone.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@ART_FOTO  nie przejmuj się ja dostaje wiadomości od siebie😉

KOGIEL_T_0-1759253696634.png

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T Przynajmniej wiesz co czytasz 😁🤣

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO skonsultuję, czy po naszej stronie były wprowadzane zmiany, które mogły wpłynąć na opisaną przez Ciebie sytuację. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@RaBarbar_ka Najwidoczniej tak, bo w tej chwili wiadomości zaczęły nagle trafiać tam gdzie powinny, czyli do "odebrane".

Niestety powiadomień z danymi zamówienia już nie odzyskam.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO otrzymałam informację, że nie było wprowadzanych żadnych zmian w systemie przesyłania powiadomień. Taka sytuacja najczęściej spowodowana jest działaniem skrzynki odbiorcy. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów