Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tak jak w temacie.Gdybym nie wszedł w rozliczenia z Allegro aby sprawdzić czy nie mam nic do zapłaty, to nawet bym się nie dowiedział że coś sprzedałem.
Błąd czy jakieś nowe działania?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Powiadomienia o zakończeniu i wznowieniu ofert również nie docierają.
Ale że dzisiaj czy od jakiegoś czasu?
Wiem po sobie że ok godziny 14:00 coś mieszali w systemie wiadomości bo miałem błędy ale podobno już przestali.
Jeśli braki masz dużo wcześniej sprawdź opcje powiadomień w allegro, folder spamu w skrzynce albo ustawienia filtrowania jeśli masz jakieś ustawione.
mogę ci wysłać wiadomość na allegro to sprawdzisz czy dochodzą
@mix-mce Do około 13.00 docierały normalnie.Teraz tak jak już dostrzegłem, wszystkie trafiają do spamu.
ciężko powiedzieć, może zmieniali certyfikat hostingu poczty, nie wiem... ale możesz je chyba jakoś oznaczyć jako zaufane, wszystkie z adresu powiadomienia@allegro.pl z tego co pamiętam
Powiadomienia jednak docierają ale wszystkie jako spam.Co zmieniło się od południa że tam trafiają?Możecie to sprawdzić?Ja nic nie zmieniałem w ustawieniach swojej poczty.
@ART_FOTO zweryfikuj proszę, czy maile nie wpadły do folderu SPAM lub Powiadomienia oraz sprawdź Zgody na powiadomienia.
Jeśli żadna z tych opcji nie jest winowajcą problemu, podaj mi proszę numery zamówień, których dotyczy sprawa i skonsultuję temat.
@RaBarbar_ka Wszystkie powiadomienia od Allegro wpadają do SPAM, o czym już wspomniałem wyżej.Do około 13.00 wszystko dochodzilo normalnie.Nic nie zmieniałem w ustawieniach swojej poczty.
Nr zamówienia bb451450-9e0f-11f0-93dd-dfbc58a42e2b
Wszystkie wiadomości odnośnie tego zamówienia prawdopodobnie też trafiły do spam ale u mnie spam jest na bieżąco usuwany, tak że nie jestem w stanie stwierdzić czy tak było.
Wszystkie potrzebne zgody są zaznaczone.
@KOGIEL_T Przynajmniej wiesz co czytasz 😁🤣
@ART_FOTO skonsultuję, czy po naszej stronie były wprowadzane zmiany, które mogły wpłynąć na opisaną przez Ciebie sytuację.
@RaBarbar_ka Najwidoczniej tak, bo w tej chwili wiadomości zaczęły nagle trafiać tam gdzie powinny, czyli do "odebrane".
Niestety powiadomień z danymi zamówienia już nie odzyskam.
@ART_FOTO otrzymałam informację, że nie było wprowadzanych żadnych zmian w systemie przesyłania powiadomień. Taka sytuacja najczęściej spowodowana jest działaniem skrzynki odbiorcy.