Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Inpost uznał moją reklamację IPR11954904 dla paczki 632406318237610139184979 za "Przesyłka ponadgabarytowa przekraczająca wymiar ponad 50x50x80 cm lub wagę powyżej 30 kg". Wartość zamówienia 4120cec1-fc38-11ec-a2d9-8935787e281d 173,86zł.
Zapłaciłem 246zł opłaty dodatkowej do inpost. Zgłosiłem reklamacje za niesłusznie doliczoną opłatę dodatkową. 07.09.2022 Inpost odpowiedział, że uznaje moją reklamację i zwróci środki do allegro. Do dziś nie otrzymałem zwrotu. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
i jeszcze ile czasu i nerwów to kosztuje, ale allegro nie dba o swój wizerunek już od dawna, więc nie ma się co dziwić.
A od wszystkich wymagają przestrzegania terminów 🙂
Niesłuszna doplata, uznana reklamacja i czekanie miesiącami na zwrot niesłusznie pobranej kwoty.
Ciekawe kiedy temat bedzie miał swój finisz 🙂
Dzwoniłem znowu do inpost kazali znowu napisać email z informacją tylko teraz do innej osoby. Wcześniej, od października pisałem niejednokrotnie do inpost i do allegro przez formularze zgłoszeniowe. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Allegro nic nie zrobiło. Sam muszę pisać emaile i wszystkiego się domagać. Mogę prosić allegro o pomoc ? Wczoraj był 15 grudnia. Korektę Inpost wystawił korektę 31 dni temu. Kiedy otrzymam zwrot na konto ?
@ALCkow Tak jak pisałam wcześniej, problem niestety polega na tym, że korekty, które otrzymaliśmy od Inpost zawierają błędy i my też nadal czekamy na ich poprawkę. Nie musisz tego już dalej zgłaszać, działam w Twojej sprawie i jak tylko zdobędę dla Ciebie informacje (najpewniej dopiero po weekendzie), wrócę tutaj. Niemniej jednak bardzo przepraszam, że nadal musisz czekać.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy coś wiadomo w mojej sprawie ? Dostałem tylko taką krótką odpowiedź od inpost.
jak tak dalej pójdzie to wylądujesz w sprawie dla reportera, może tam znajdą sposób jak Ci pomóc.
Może kiedyś 🙂 Dlaczego mam odpuścić 246zł. Czytając forum InPost ma więcej takich spraw.
@ALCkow Dzięki za ten zrzut, dalej działam, aby zdobyć informacje co się dzieje w Twojej sprawie.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy coś już wiadomo w mojej sprawie ?
To jest niewiarygodne
@ALCkow Niestety nie, dlatego po raz kolejny skontaktujemy się z InPost w Twojej sprawie.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
20 grudnia napisałem znowu do inpost i do allegro. 21 grudnia dostałem odpowiedzi
INPOST
Od allegro korespondencja 29716766
Dziś znowu napisałem do allegro, kontynuacja powyższej korespondencji
Wychodzi na to, że
Inpost wyjaśnia sprawę pomiędzy IT obu firm
Allegro realizuje zwrot, weryfikuję sprawę i kontaktuję się z inpost w tej sprawie.
Efektów nie widać od września.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy allegro już w końcu zdecydowało czy dalej się zastanawiacie ?
@ALCkow Działam cały czas, ale nowych wieści dla Ciebie, wciąż niestety nie mam.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dla niektórych 246zł to jest "dniówka". Czekam na zwrot od września. Ile mam jeszcze czekać ? Mam to gdzieś opisać ? W opiniach allegro ? na googlach ? Iść z tym do interii, do WP, do Onetu ? Bez przesady wszystkie oświadczenia z allegro i inpost wklejam tutaj w tym temacie. Mam oficjalne pismo od Inpost o uznaniu reklamacji 7 września, więc dlaczego nie otrzymałem jeszcze zwrotu na rozliczeniach z allegro ? Mamy teraz styczeń.
Sprawa rozwiązana. Po 4 miesiącach pieniądze pojawiły się w moich rozliczeniach z allegro.
@ALCkow Chciałam jako pierwsza przekazać Ci te radosne i przełomowe wieści, ale niestety czekałam jeszcze na ostateczne potwierdzenie, że widzisz już tę korektę w swoich rozliczeniach. Niemniej jednak potwierdzam, po długich bojach i wielu staraniach, rozliczyliśmy tę reklamację. Ze swojej strony chciałabym Cię serdecznie przeprosić, że trwało to tak długo.