@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Prosze o wyjaśnienie co się dzieje. Od wczoraj nie pojawiło się ani jedno zamówienie na allegro, prosze nie pisać że to przypadek. mam konto od wielu lat i nigdy takiej sytuacji nie było, może bywało mniej zamówień ale nigdy całkowity brak. Od ponad 24h nie wpadło nic. czy moje oferty sa zablokowane lub znowu namieszano w algorytmach i moje się nie wyświetlają!?!?!
@petinek_pl nic nowego, mieszają i tyle, ja też mam czasem dzień - dwa bez zamówień a nagle w godzinę wpadają cztery, potem cisza i cisza i nagle bum 😄
@petinek_pl widzę, że masz na swoim koncie 1 841 aktywnych ofert i nie są one zablokowane. Niestety, ale nie mam możliwości, aby ustalić przyczynę spadku sprzedaży - może na to wpływać wiele różnych czynników, w tym decyzje zakupowe kupujących. Żeby móc to jakkolwiek sprawidzć, potrzebowałabym konkretnych informacji.
Sprawdziłam dla przykładu w wyszukiwarce frazę "Tivo TUNEL dla gryzoni" i widzę, że Twoja oferta (17568901307) prawidłowo wyświetla się w wynikach. Więc nie jest to problem z widoczności oferty.
bo wszyscy kupują tutaj
to znaczy jedna osoba 🙂
@RED Na tą chwilę dwie osoby kupiły o połowę drożej i trzy osoby o połowę taniej, czyli średnia cena zakupu od petinka realnie jest niedostrzegalna na Allegro.
@Sa_nova Piszesz że nie jest to problem z widocznością oferty? A ja uważam że jest to głównie ten problem. Dziś naszło mnie na sprawdzenie aukcji wystawionych bezpieczników które od czasu do czasu jednak były sprzedawane a ostatnio od około 3 miesięcy nic, nul, zero. i nie musiałam długo szukać przyczyny braku sprzedaży. A jest nią mieszanie przez Allegro w tytułach aukcji i ich opisach. Przez te kilkanaście lat sprzedaży na Allegro wypracowałam sobie pewne schematy pisania tytułów aukcji i to się sprawdzało.
Przykładowy mój tytuł:
Cześć @cztery_bez_atu, przekazałem Twoje uwagi w tej sprawie do odpowiedniego działu.
Witam, u mnie też czerwiec mega dolina, nie pamiętam tak tragicznego miesiąca na Allegro
@maxzuczek chyba na allegro bo w sklepie internetowym nie wyrabiam z pakowaniem, nawet nie miałem czasu tu zaglądać 😄
Zmiany, ulepszenia, kombinacje wychodzą allegro bokiem 😞 coraz trudniej coś wyszukać, namieszane klienci pytają to takie **piiip**oły gdzie kiedyś mogli to łatwo znaleźć 😞
A to przypadkiem nie tak, że wszyscy poszli na Te.., póki jest bez opłaty celnej i oszczędzają na reszcie. Bo od 1-go dodatkowe 13 zeta do każdego fanta. Sama wczoraj pół dnia zakupy robiłam na przyszły rok szkolny, bo Allegro dalej głupiego Baggy Y2k nie znajdzie, chyba że od chińczyka bez darmowego zwrotu. Przynajmniej tak było z pół roku temu, potem odechciało mi się tracić czas na szukanie tu. Prawie 2 tysie poszło się....xD.
@AnnaG-Antyki nie potrzebna panika, i tak sporo już wysyłają z magazynów z europy a ten towar jest już po cle i vacie 😄
7 dni dostawa, a wysyłka po kilkunastu godzinach to chyba nie jest magazyn Europy,. Pal licho nie żałuje, jeszcze nigdy tak szybko zakupów nie ogarnęłam. Mają dosłownie wszystko. Co najwyżej jeszcze dokupię w sklepie Adid... lepsze buty i nic więcej nie potrzeba. A mam wyjątkowo upierdliwą nastolatkę, gdzie potrafi przejść całą galerię handlową i nie znaleźć ani butów ani kurtki to i tak jestem happy. Tylko portfel boli xD
Możecie się ze mnie śmiać i nadal nie wierzyć jednak ja nadal twierdzę nadal, że wszyscy poszli na chińskie platformy xD . Wystarczy popatrzeć na grupach, każdy chciał zdążyć przed cłem. Ludzie panikują co będzie jak paczka dotrze po 1-wszym. Robili zakupy po 2 tysie na zaś xD. I teraz uwaga ŚREDNIE WARTOŚCI KOSZYKÓW NA CHIŃSKICH PLATFORMACH WZROSŁY 3-krotnie (nie mówię o większej ilości dodanych produktów to PODWYŻKI CEN). To nie jest samo cło, oni tam mają taki ruch, że podbijają ceny, by wiecej zarobić. Co chwilę wpisy, że dostawy trwają dłużej niż normalnie. Ja zdążyłam przed podwyżką cen i nawet już wyrzutów sumienia nie mam. Co ja się w ostatnie lata stresów najadłam, próbując tu zakupy zrobić. Pół dnia, które poswięciłam na całościowe obkupienie 2-óch osobników lat prawie 14 i 17 (+ buty dla siebie i męża) to ostatnie lata poświęcałam na znalezienie samych skarpetek i gaci i wymiękałam na Allegro... Gdzieś tu są moje sfrustrowane tematy z tamtych czasów, więc ludziom się nie dziwię. Coś czuję, że ryżowi bracia wywiną się z tych zmian na plus. Czerwiec będą mieli ze 3-krotnie lepszy niż normalnie, magazyny w Europie już częściowo mają, resztę szykują, a cło jest tylko od kategorii. Czyli jak ceny się uspokoją to ludzie zamiast brać spodnie, bluzkę, skarpetki, będą brać hurtowo po kilka sztuk, zamówią razem z sąsiadką, siostrą etc. etc i nadal czarno Allegro widzę. Przynajmniej dopóki nie wpadnie na pomysł powrotu do łatwych, szybkich i przyjemnych zakupów, a i to ciężko, bo sami wygnali ludzi do konkurencji, praktycznie nie dali im wyboru...
Może to nie na temat... (off-topic?) i nie chcę tu nikogo winić, bo nie ma to sensu, ale wolny rynek zawsze szybko zweryfikuje jakość: albo Ty zadbasz o użytkownika, albo zrobi to konkurencja.
Chińszczyzna kojarzy mi się z niską jakością i zmorą wymiarów ubrań i obuwia, ale najwyraźniej jest sporo produktów, które warto stamtąd zamawiać. Zresztą wystarczy przejść się po sklepach i spojrzeć na kraj produkcji sporej ilości dóbr - często jest to właśnie PRC (Chiny). Często także nazwa sklepu na to nie wskazuje, a się okazuje, że w praktyce jest to po prostu chiński market w np. 90%.
Po prostu zamiast winić kogoś, trzeba szukać zrozumienia problemów użytkowników i usprawniać systemy, z których korzystają, czyli coś, czym zajmują się analitycy systemów informatycznych.
Najgorsza sytuacja, jak to ktoś gdzieś wspomniał, to kilku kierowników na jednego pracownika, gdzie żadna z tych osób tak na prawdę nie ma pojęcia w czym leży problem (bo nie ma kontaktu z użytkownikiem), ani jak się za niego zabrać (bo nie ma pojęcia o procesach zachodzących w firmie).
zgadzam się jestem sprzedawcą ale szukanie jako kupujący to koszmar
To jest nawracający temat
Jednego dnia skok zamówień, drugiego nic sie nie dzieje
Jakośc bez zmian, szybkie odpowiedzi na wiadomości, wysyłki, zwroty kosztów, nic nie ma znaczenia. Po prostu zaczynasz pracę rano i nie masz co robic , bo dzisiaj loteria allegro wylosowała, ze dzisiaj nie zarobisz.