anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chyba mnie coś weźmie!

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Mam pytanie. Kiedy Allegro przestanie wcinać się " pomiędzy wódkę a zakąskę " wprowadzając w błąd kupujących i robić koło pióra sprzedającym?

Stan sprawy .

W dniu 11-03, o godzinie 1.33 klient dokonał zakupu. Czas na nadanie przesyłki mam asekuracyjnie ustawiony na 2 dni aby wyrobić się w razie " W ". Ale kupujący otrzymuje informację że przesyłka powinna być wysłana w dniu 12-03 do godziny 23,59. Jak by nie patrzeć " całe dwa dni " tylko jak by trochę skrócone do 24 godzin i dając kurierowi 24 godziny na dostarczenie do odbiorcy, kiedy większość przewoźników zastrzega sobie 48 godzin, chociaż na ogół dostarczają w 24.. Ale przesyłka została nadana bo po co trzymać ją w magazynie jeżeli jest gotowa do wysłania. Dekadówkę wyłączam na bieżąco. Ale poza wprowadzeniem w błąd co do terminu wysłania, kupujący prawdopodobnie otrzymał jeszcze informację że przesyłka będzie opóźniona a z tego co mi powiedział w rozmowie to czeka na zawartość jak ryba na wodę. No i rozpoczął dyskusję że od 2 dni czeka na paczkę i jeżeli jutro jej nie otrzyma to nie odbierze.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

maxr01
#17 Koryfeusz#

- Sprawdź sobie terminy wysyłek na poszczególnych aukcjach i terminy "szybkich" wysyłek.

- Przed chwilą czytałem odpowiedź moderatora, w innym wątku, że "czas na wysyłkę towaru widzi tylko sprzedawca".

- No to musisz mu odpisać w dyskusji, koniecznie i jak najszybciej, że masz czas wysyłki 2 dni robocze ustawione w cenniku dostawy - widoczne przed zakupem (czyli do 13.03.2025) i że Allegro podaje niewłaściwy czas wysyłki. Dodatkowo - termin dostawy jest podawany przez Allegro, a nie przez kupującego i jest on orientacyjny - a jak kupujący ma z tym problem - to niech zgłasza do Allegro.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów