Witam. Od kilku dni cały czas mam odejmowane punkty z jakości sprzedaży za szybką wysyłkę. Niestety nie jestem w stanie nadać paczki, jeżelu klient zamawia coś w sobotę, niedzielę, czy dzień roboczy po godzinie 18:00. Specjalnie wskazuję, godziny do której można zamówić. Nie ogarniam już tego algorytmy, który wciąż odejmuje mi punkty. Już widzę, że sprzedaż przez to drastycznie spadła. Za chwilę stracę supersprzedawcę. 😞
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zacznij korzystać z Allegro Fullfilment, bo o to w tym wszystkim chodzi. Jak to mawiają, skoro nie wiesz o co chodzi, to chodzi o wiesz co 🙂
Za mały jestem na Allegro Fullfilment.
@ClearLife podaj mi proszę jakieś przykładowe zamówienie, będzie mi wtedy łatwej zweryfikować sprawę.
@Syrena_zT Wydaje mi się że każde zamówienie, nawet dzisiaj dostałem kolejne -6 pkt za zamówienie, na które miałem czas wysyłki do dzisiaj. Plusowych nie dostaję żadnych mimo, że wszystkie pozostałe wysłane tego samego dnia. Już nic nie rozumiem z tego, w tym tempie zlecą zaraz poniżej 300 pkt. Algorytm też już chyba mnie nie lubi, bo przez to wszystko sprzedaż praktycznie padła. Pozdrawiam
@ClearLife Sprawdź tutaj jak przyznawane są punkty w mierze "Szybkość wysyłki". Wystarczy, że spełniony będzie jeden z tych warunków:
Dodatkowo pamiętaj, że bierzemy pod uwagę tylko zamówienia z deklaracją wysyłki natychmiast lub 1 dzień.
W takim razie mam pytanie, czy dla równowagi powinienem dostawać dodatnie punkty jeżeli wyślę paczki w ten sam dzień. Obecnie od dwóch tygodni dostaję tylko ujemne, mimo że większość paczek wychodzi tego samego dnia. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@ClearLife tak za przesyłki wysłane w dniu złożenia zamówienia otrzymasz punkty w mierze Szybka wysyłka. Tutaj trzeba zwrócić uwagę na to, że przesyłkę uznajemy za nadaną, gdy kurier ją zeskanuje, nie kiedy umieścisz ją w automacie.
@la_nika wiem o tym, że przesyłka zeskanowana przez kuriera się liczy, jednakże odnoszę wrażenie, że nie dostaje punktów dodatnich mimo wysłanych przesyłek w ten sam dzień. Dostaję tylko ujemne od kilku dni. Nie ogarniam tego już, za chwilę stracę supersprzedawcę
@ClearLife czy możesz podać przykład zamówienia, które nadałeś w dniu opłacenia, a nie zostało uznane za szybką wysyłkę? Sprawdzę to.
Też mnie to zastanawia. Tracę punkty za zamówienia złożone nawet po 21.00. Nawet gdybym był zdesperowany i zawiózłbym paczkę 40km do oddziału to nikt by mi jej nie przyjął o tej godzinie. Powinni zabierać punkty za zamówienia złożone np. do godziny 15:00 i nie przekazane kurierowi, tak jak kurierzy obsługują rejon. Albo chociaż żeby liczył się czas od wrzucenia do paczkomatu po godzinie 15-16, a nie od skanu przez kuriera, bo My jako sprzedający nie odpowiadamy za pracę kuriera i nie mamy na to żadnego wpływu, jeśli zamówienie wpada w nocy.
Ostatnio dostałem też -100pkt za polecenia od kupujących, mimo, że nie otrzymałem żadnego negatywa i utrzymuję renomę 100%.
Za czas odpowiedzi zabrali mi też 100pkt, bo od pół roku żaden klient nie zadał mi pytania - to znaczy, że oferty są tak dobrze opisane, że klient nie ma więcej pytań. Nie powinni zatem za to zabierać punktów,