anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co było powodem usuniecia oferty?

Stelmach91
#9 Pomysłodawca

Witam. Co bylo konkretnie powodem usunięcia mojej oferty 18112628501

Prosze mi napisac co zle zrobilem.

Dziekuje. 

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

TechartGSM
#14 Krzewiciel

A co masz w treści e-maila?

oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca

Otrzymaliśmy zgłoszenie od uprawnionego podmiotu, który współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. Zweryfikowaliśmy i usunęliśmy wskazane oferty ze wszystkich rynków, na których były dostępne.

W opisach Twoich ofert używasz w sposób nieuprawniony zastrzeżonego słownego znaku towarowego. Naruszenie polega na wykorzystaniu – w tytule i/lub dalszym opisie oferty - nazwy określonego, zarejestrowanego znaku towarowego do sprzedaży produktu innej marki. Więcej informacji na temat naruszenia znajdziesz tutaj.

Podstawa regulaminowa

Twoje działanie jest niezgodne z art. 5.2 Regulaminu Allegro.

Jakie mogą być skutki wystawienia ofert naruszających Regulamin/prawo?

bezpośredni wpływ na obniżenie jakości Twojej sprzedaży

konsekwencją może być nawet zawieszenie Twojego konta

możliwość podjęcia kroków prawnych przez właściciela praw do znaku towarowego

Co teraz zrobić?

Najważniejsze: nie wykorzystuj zarejestrowanego słownego znaku towarowego do sprzedaży produktu innej marki. Zapoznaj się też z informacjami na temat praw własności intelektualnej, które zamieściliśmy w krótkim przewodniku dla sprzedających.

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Naruszenie praw ochrony marek - no to w tum wypadku jedynie Allegro może powiedzieć o jakie słowo czy znak w Twojej ofercie chodziło... 

oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca

Podjęliśmy działania po weryfikacji wiarygodnego zgłoszenia od firmy Labello Sp. z o.o, podmiotu uprawnionego do reprezentowania znaku słownego Elf Psotnik.

W zgłoszeniu wykazano naruszenie polegające na wykorzystaniu zarejestrowanego znaku towarowego (zastrzeżonej nazwy należącej do marki, od której pochodzi zgłoszenie) do sprzedaży produktu innej marki. Stosowanie nazw innych marek w charakterze słów kluczowych jest niedozwolone.

Czyli chodzi o ELF PSOTNIK.

Edytowałem opis i wznowiłem ofertę. Kiedy moge sie spodziewać ze bedzie znowu widoczna? Czy lepiej od nowa wystawić calkiem

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Stelmach91 Konsultuję Twoją sprawę. Jak tylko otrzymam odpowiedź, wrócę z informacjami. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów