anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co o myślicie o tym co w treści poniżej?

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

https://allegro.pl/oferta/zestaw-srubokretow-12705009775 w sobotnie popołudnie? Może popołudniowa  jeszcze nie zadziałała, ale dla mnie to jest ewidentna manipulacja.  Chyba że się mylę.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg#

Czy celowa manipulacja to ciężko stwierdzić ale ewidentne oferta w takiej formie nie powinna widnieć na Allegro. 

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

A widzę ją już od ho ho. Roku, może nawet dłużej więc coś w tym jest. Wydaje mi się nawet że znam odpowiedź na pytanie które zadałam ale że nie mam patentu na nieomylność to pytam ludzi którzy mają większe doświadczenie.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@cztery_bez_atu Masz przycisk "zgłoś naruszenie zasad" > kliknij i niech ktoś z Allegro rozstrzygnie

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

zgłaszane XX razy z zerowym efektem. Dla tego sama zastanawiam się nad zastosowaniem podobnego rozwiązania.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@cztery_bez_atu pomijając wprowadzanie w błąd co do ilości (zestaw/1 szt.), to oferta łamie ten artykuł załącznika regulaminu:

1.11.

Niedopuszczalne jest pozostawienie Kupującemu w ramach Oferty wyboru co do jednej bądź kilku istotnych cech Towaru, takich jak np. rozmiar, model itp. W Ofercie obejmującej wiele sztuk Towaru, dopuszczalne jest umożliwienie wyboru koloru bądź wzoru graficznego pod warunkiem, że Sprzedający prezentuje aktualną informację o ilości dostępnych kolorów lub wzorów graficznych.

https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/2

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@cztery_bez_atu  Ja mam trochę inny pogląd. Być może manipulacja ale pewno chęć pozbycia się złomu.   Utylizacja ponad 500 kompletów chinskiego badziewia  to naprawdę koszt zwłaszcza jeśli jest to firma.  A tak jest szansa że znajdą się chętni którzy to zabiorą i jeszcze zapłacą. A potem wyrzucą do różnych śmietników.

Trochę dziwny jest dopisek  że cena dotyczy jednej sztuki, no cóż sprzedający liczy na to że może znajdzie jeleni.

Ale już zamknął ofertę więc problem z głowy.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

To tylko wskazuje na to że czyta forum a nie że problem z głowy. Ta ( lub bardzo podobna ) oferta ukazuje się już od lat. I stawiam dolary przeciwko orzechom że w krótkim czasie zostanie wznowiona w takiej samej formie.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu Oferta została zakończona. Dzięki za zgłoszenie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów