anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Długi czas dostawy

DecorPremium_pl
#7 Wielbiciel

Co się dzieje na tym allegro ,co to za praktyki  kiedyś to było nie dopuszczalne żeby ktoś wystawił produkt którego nie posiada na stanie a teraz ustawia czas dostawy 21-40 dni przy czym nie posiadając produktu w sprzedaży zniża celowo cenę żeby czasami konkurencja nie zarobiła , wiadomo że przy ustawionych opcjach regulowania cen automatycznych takie praktyki powodują natychmiastowe spadki do najniższych poziomów cenowych . Rozumiem czas dostawy 21 dni przy produkcie który jest na zamówienie bo jest drogi ale jeśli coś kosztuje 40 - 300  zł to już jest przegięcie czy są jakieś rozwiązania na takie praktyki ? Czy allegro może ukrócić takie zachowania ?  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

TechartGSM
#15 Entuzjasta

1. Allegro nie może "ukrócić takich zachowań".

2. Żeby móc odnieść się do czegokolwiek, czy to przeze mnie, czy przez innych użytkowników forum, czy przez moderację tego forum - proszę podaj jakiś realny przykład.

oznacz moderatorów

DecorPremium_pl
#7 Wielbiciel

@TechartGSM  nie chodzi tu żeby kogoś wskazywać tylko takie praktyki wkurzają , chodzi żeby allegro  przyjrzało się co się dzieje i jakoś to ograniczyło 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@DecorPremium_pl Żeby "Allegro się przyjrzało" - to wypadało by wskazać czemu ma się przyjrzeć - nikt tu prorokiem nie jest.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DecorPremium_pl Na jakiej podstawie Allegro miałoby cokolwiek tu ograniczać? Na podstawie tego, że kogoś to wkurza? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DecorPremium_pl Jeśli przesyłka idzie zza granicy to rzeczywiście dostawa może tyle trwać, w zależności od przewoźnika. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@w_kiwi Staram się być obiektywny - chociaż przyznam że często przychodzi mi to z wielkim trudem - ale wyłumacz mi proszę, dlaczego zmieniłaś tytuł postu z "Co się dzieje na tym allegro" na "Długi czas dostawy"? Naruszało toto cokolwiek? Czy może własna inwencja by "ładniej" wyglądało?

oznacz moderatorów

DecorPremium_pl
#7 Wielbiciel

ja nic nie zmieniałem 

oznacz moderatorów

DecorPremium_pl
#7 Wielbiciel

@w_kiwi  owszem  jeśli idzie ale co jeśli mamy tego samego dostawcę i wiem że towar doręczany jest do 14 dni max a poza tym jak się nie posiada produktu to nie powinien być wystawiany przynajmniej taka zasada kiedyś obowiązywała 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@DecorPremium_pl Udowodnij proszę że osoba/firma sprzedająca towar o którym myślisz go nie posiada? Wydaje mi się że sam długi czas wysyłki nie jest tutaj dowodem.

oznacz moderatorów