Witajcie moze coś przeoczyłem bo na szczęscie póki co mamy mało dyskusji ale po raz pierwszy widze status "PRZEDAWNIONA"
Generalnie sprawa standardowa. Kupujący zakłada dyskusje - poprosze o fakture ( oczywiscie jako powód podaje - nie otrzymałem towaru grrrrrr). Wiec grzecznie odpisujemy że zgodnie z przepisami faktura została wystawiona i wysłana do KSEF skąd powinien ją pobrać. Dla porządku podajemy nasz numer faktury oraz numer ksef.
Kupujący sie nie odzywa
Po kilku dniach prosimy kupującego o zakonczenie dyskusji . Oczywiście brak reakcji.
Dziś mija 14 dni i dyskusja zamiast mieć status ZAKONCZONA jak to bywąło wcześniej to otrzymuje status PRZEDAWNIONA
Wiec moje pytanie
1) co to za nowy status????
2)jaki on ma wpływ na nasza jakość sprzedaży??????
Z góry dziekuje za odpowiedź. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@_Likos_ Na Jakość sprzedaży mają wpływ nierozwiązane dyskusje, a status dyskusji 5feb78d8-38ba-426b-918e-76b95b78cebf zmienił się na przedawniony dzisiaj, bo minęło 14 dni od jej rozpoczęcia i klient otrzymał w dyskusji przypomnienie o możliwości podjęcia decyzji czy kończy ją jako rozwiązaną czy nierozwiązaną. Czekamy teraz na jego ruch.
Pewnie z propozycją złożenia wniosku z AOK
@Client:44052296 tak jest propozycja do AOK ale tutaj nie ma żadnych szkód w produkcie ani roszczeń klienta wiec tutaj sie nie martwie za bardzo bo nie ma podstaw do wypłaty. Obstawiam że klient zalogował sie do ksefu , pobrał FV i zapomniał o sprawie a nam zostały jakies dziwne statusy w dyskusji.
@nat_not dziekuje za odpowiedź do tej pory dyskusje po 14 dniach bez odpowiedzi kupującego były automatycznie oznaczane jako rozwiązane . Wiec skoro cyt "Czekamy teraz na jego ruch." to jak długo będziemy czekać ( czy są jakieś terminy) i czy taka sytuacja ma dla nas jako sprzedawców jakies konsekwencje ? I co jeśli kupujący nadal sie nie odezwie??? Jak mówie dla mnie to pierwsza taka sytuacje wiec wole dopytać.
@_Likos_ Tak, jak wspomniała Natalia, do jakości sprzedaży są brane pod uwagę nierozwiązane dyskusje.
Po 14 dniach od założenia dyskusji pytamy kupującego, czy problem został rozwiązany. Jeśli klient nie podejmie żadnych działań, dyskusja zostanie zamknięta automatycznie po upływie 30 dni od jej otwarcia.
Na prośbę sprzedawcy możemy, zweryfikować i ewentualnie zamknąć dyskusję wcześniej. Tutaj nie ma jeszcze takiej możliwości, ponieważ komunikat z prośbą o wypowiedź klienta, został dopiero dzisiaj wysłany.
@w_kiwi ok dziekuje
Proszę o zamknięcie "przedawnionej" dyskusji 09aeee65-de18-425e-887e-c297f370d0ad
może kupująca znalazła już fakturę w KSEF?
Te [edycja] ...
@AGLOPRIMA2 już weryfikuję, czy mamy możliwość zamknięcia tej dyskusji. Wrócę do Ciebie z informacją.
😂🤣😂
pamiętam czasy PRL - cenzura Allegro tego nie pamięta, ale idzie w dobra stronę 👍
Cześć @AGLOPRIMA2, dyskusja została zakończona.
dziękuję