anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas otrzymania wiadomości, a odpowiedź

MAMY ROZWIĄZANIE!
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Jedno pytanie.Jak Allegro zamierza policzyć czas odpowiedzi w tym przypadku?

Na screenach widać wyraźnie o co chodzi.Wiadomość z pytaniem otrzymana o godzinie 22:42, pomimo tego że na stronie serwisu widnieje pytanie zadane o 17:37.Odpowiedź udzielona o godzinie 22:51 czyli w 9 minut od pojawienia się pytania, ale z tego jak widać w ponad 5h od zadania pytania przez zainteresowanego.Jak to wytłumaczycie?

Screen z pocztyScreen z pocztyScreen z serwisuScreen z serwisu

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

Żeby nie wątpliwości że to ta sama wiadomość jeszcze jeden screen

Zrzut ekranu (9).png

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@ART_FOTO grunt, że wyrobiłem się w 24 godziny. U mnie też jest opóźnienie ale z 5 min tylko. Może serwery  złapały zadyszkę 😀

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@Client:44052296 Tak to z reguły działa.Na poczcie wiadomość pojawia się kilka minut później niż w serwisie.Tak też było w tym przypadku, pomimo że zainteresowany zadał pytanie ponad 5h wcześniej.Dlatego interesuje mnie co mają do powiedzenia na ten temat moderatorzy.

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Drodzy moderatorzy, nie zamieszczam wpisu po to żeby sobie popisać, tylko po to aby czegoś się dowiedzieć.Czy ktoś może odnieść się do zamieszczonego postu?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO Konsultuję już Twoje pytanie z ekspertami, ale nie dostałam jeszcze potwierdzonych informacji. Jak tylko będę miała dla Ciebie odpowiedź, wrócę tutaj ze szczegółami. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ Dziękuję i czekam.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO Dostałam już potwierdzenie, że w tej sytuacji czas liczymy od godz.  22:42, czyli na tę wiadomość odpowiedziałeś w 9 minut. Nie masz więc żadnych powodów do niepokoju. Ta sytuacja jest spowodowana tym, że wiadomość od kupującego wpadła do naszego czatbota - Alliny i dopiero o 22:42, kupujący kliknął w przycisk "Tak, wyślij". Dopiero od tego momentu liczymy czas na Twoją odpowiedź. 

_HolaOla__0-1658317487688.png

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ Dziękuję za odpowiedź.Tak czy inaczej, godzina wysłania wiadomości przez zainteresowanego powinna być zgodna z godziną faktycznego otrzymania.Oby w przyszłości Alina nie narobiła sprzedającym bałaganu w jakości sprzedaży.

Ostatnio był wątek użytkowniczki barwyflory_pl.Udzieliła odpowiedzi na pytanie w 2 minuty po otrzymaniu pytania.Wasza Alina przetrzymała wiadomość, a w konsekwencji nie przekazała odpowiedzi do pytającego, co skutkowało drastycznym spadkiem w jakości sprzedaży u użytkowniczki.Co ciekawsze w zrzucie ekranu użytkowniczka pokazała Wam, że taka wiadomość została wysłana ale Wasz system niestety jej nie odnotował.Pomimo faktów przemawiających na jej korzyść nie poprawiliście jej jakość sprzedaży.

oznacz moderatorów