anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Absurdalny czas dostawy zamówienia

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

Czegoś nie rozumiem. 

Wszystkie zamówienia wysyłam na bieżąco. Wpisuje numery przesyłek. Przy wystawianiu aukcji wybieram czas wysyłki "natychmiast". A teraz te *&*&***& z allegro piszą przy moich aukcjach czas dostawy 9-14 dni!

To jakaś zemsta, że nie korzystam z wysyłek allegro? Mam indywidualną umowę z firmą kurierską. Przez nich może mi drastycznie spaść sprzedaż. [edycja] straszne. Jawne utrudnianie prowadzenia sprzedaży.

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @AutoJatne. W przykładowej ofercie 14536227981 udostępniasz metodę dostawy Kurier i Kurier pobranie. W cenniku widać, że czas dostawy przy tej metodzie to 14 dni. 
Aby to zmienić, przejdź do zakładki Ustawienia dostawy i edytuj cennik, który jest podpięty pod oferty. 
W sekcji Metody dostawy rozliczane na umowie własnej sprawdź jaki masz ustawiony czas przewozu przy metodzie Przesyłka kurierska
Po kliknięciu w Czas przewozu: x-x dni możesz odpowiednio skrócić lub przedłużyć czas dostawy przewoźnika. 

Zrzut ekranu 2025-12-15 164310.png

Daj znać, jeśli zmiana nie przyniesie rezultatu. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

Wczoraj wystawiłem aukcję. Wybrałem czas dostawy "Natychmiast". Przy mojej aukcji wyświetla się napis "dostawa za 13 dni". 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@AutoJatne @bumper3 już to weryfikujemy. Wrócę do Was z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

No i co z naszą sprawą? Ile jeszcze będziecie wprowadzać ludzi w błąd i zaniżać sprzedaż? 

oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Kiedy doczekam się odpowiedzi??? Dlaczego przy moich aukcjach widnieje dopisek, że dostawa za 13 dni??? Od prawie 4 lat paczki wysyłam na bieżąco. Jakim prawem dopisujecie informacje wprowadzające kupujących w błąd???

oznacz moderatorów

bumper3
#10 Popularyzator

podpinam się, zmieniłem na 1-3 dni i dalej pokazuje czas dostawy 13 dni mimo, że klienci dostają towar w max 48h od kliknięcia kup teraz

oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

To jest chore. I ciągle atakują żeby przez nich wysyłać. 

oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

W cenniku mam ustawiony czas dostawy 1-2 dni. Wczoraj wystawiłem aukcję i wpisałem czas dostawy "natychmiast". Ale jak ktoś widzi listę moich aukcji to jest napisane czas dostawy 13 dni!!!! Dlaczego??? Dlaczego utrudniacie prowadzenie sprzedaży???

oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

Ta zmiana nic nie daje. Wciąż przy moich aukcjach widnieje informacja, że dostawa za 13 dni. Znajomy wstawia aukcje tak jak ja i u niego widnieje informacja, że dostawa przed świętami!!! Co się u Was dzieje???  

oznacz moderatorów

bumper3
#10 Popularyzator

Czemu we wszystkich moich aukcjach w których nie ma smarta ( duże przedmioty, smart nieosiągalny) jest podany czas dostawy 13 dni ( automatycznie wyliczany na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego ) skoro moje paczki są doręczane maksymalnie do 48h od kliknięcia kup teraz przez klienta.

Proszę mi podać chociaż jeden przykład wysłanej przeze mnie paczki w tym roku której dostawa trwała dłużej niż 7 dni z mojej winy.

Proszę wyjaśnić mi jak działa algorytm który liczy czas wysyłki. 

Czy mam rozumieć, że allegro znów łamie prawo i faworyzuje jakąś część sprzedawców kosztem innych ?

8.png

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

no i co allegro znowu święta?

temat już wychodzi na zewnątrz

https://wykop.pl/link/7853333/allegro-znowu-pluje-na-sprzedawcow-tym-razem-wciskanie-smarta

czyli zaczyna się dzielenie sprzedawców przez "mityczny" algorytm na tych, którzy coś sprzedadzą

przed świętami i na i na tych drugich i to tydzień przed świętami

https://help.allegro.com/pl/sell/a/przewidywany-czas-dostawy-7G6ElR4v4cM

kto tu okłamuje kupujących: allegro czy @bumper3 

pokazuje czas dostawy 13 dni mimo, że klienci dostają towar w max 48h od kliknięcia kup teraz

oczywiście oficjalne sklepy w serwisie prowadzone przez allegro sprzedają dalej w najlepsze, sugerując prawidłowy czas dostawy

oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

Ja sprzedaje prawie 4 lata. Paczki wysyłam na bieżąco, zawsze wpisuje numery przesyłek. I co? Gucio. Przy moich aukcjach też podają czas dostawy 13 dni. 

oznacz moderatorów

MatrixMedia
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Czy mogę prosić o wyjaśnienie? na naszym koncie również 13 dni mimo że deklarujemy 2 dni robocze i w raporcie z aktualnych wysyłek 100% nadane w terminie, coś wam chyba algorytm się zepsuł... Proszę o natychmiastową naprawę

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@MatrixMedia już to weryfikujemy, proszę Was o chwilę cierpliwości. Jak tylko będę miała dalsze wieści wrócę do Was z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

bumper3
#10 Popularyzator

Czyli po świętach ? Jak "problem" się sam rozwiąże ? Nie oszukujmy się, każdy wie po co to robicie, nie jest to awaria ani pierwszy raz. Jest to zwykłe oszustwo ze strony allegro. Możecie to ubrać tylko w piękne słowa.

oznacz moderatorów

czesciwlkp
#8 Zapaleniec

czekamy za wyjaśnieniem  

oznacz moderatorów

Avar-Parts
#9 Pomysłodawca

Wszyscy mają na allegro dostawę za 13 dni jeśli w opcji dostawy jest ustawiony kurier na umowę własną, nawet jak ustawię czas 1-2 dni automatycznie wyskakuje na allegro 13 dni. Chociaż z drugiej strony Allegro traci na tym zarobek z prowizji bo klienci do wielu sprzedawców dzwonią i kupują po za allegro. Skoro allegro informuje że dostawa za 13 dni a klient po kontakcie ze sprzedającym usłyszy że przesyłkę otrzyma max za dwa dni to po co ma kupować na allegro skoro dogada się z sprzedawcą. To wybór Allegro.

oznacz moderatorów

AutoJatne
#9 Pomysłodawca

Znajomy nie ma umowy z allegro. Ma swoją umowę z przewoźnikiem. I przy jego aukcjach jest dopisek "dostawa przed świętami". C**j wie czym się kierują. 

oznacz moderatorów