Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Kupujący pyta dlaczego zamówienie nie zostało wysłane dzisiaj.
Data złożenia zamówienia (3 wrz 2024, 07:06).
Czas który udostępniamy na wysłanie zamówienia wynosi 2 dni.
Zamówienie pakujemy o godzine 14 i oczekuje na kuriera któy zjawi się jutro (kurier odbiera paczki od nas o godzinie 11).
O godzinie 20 kupujący pisze dlaczego zamówienie nie zostało wysłane miał informację że zostanie wysłane dzisiaj tj. 03.09.2024.
Na prośbę o zrzut ekranu nie wysyła nic po czym twierdzi że teraz pisze inaczej.
Id zamówienia:
45289f42-69b2-11ef-a92b-e569f76f0c48
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@mix-mce ale @norkoboutlet ma ustawione 2dni i wówczas to działa normalnie
@KOGIEL_T 95% ofert u mnie też mam 2 dni i nie działa mi normalnie.
Jak powinno to normalnie działać?
@KOGIEL_T dzisiaj się zgadza, pisałem że największy problem jest w weekendy, Z jakiegoś powodu allegro uznaje że np niektóre zamówienia z soboty oznaczyć "dostawa w środę" a np niektóre zamówienia z niedzieli oznaczyć "dostawa we wtorek".
Czemu? a <autocenzura> wie czemu. Tak już jest i już.
Bardzo jestem ciekaw w jakim stopniu kupujący przejmuje się małym ukrytym napisem "czas przewidywany" i jak w mało go to obchodzi że to nie jest moja deklaracja.
No ale drogie allegro stwierdza że to rozwiązuje problem. Życzę im żeby wypłaty też mieli przewidywane na podstawie statystyk a nie deklarowane z umowy.
Tak wiem ostatnio to znalazłem, ale to i tak nie zmienia faktu co allegro wyprawia niestety 😡
największy problem w tym że kupującego nie interesuje jaki ma rzeczywisty czas na wysyłkę sprzedający bo jest za leniwy żeby zajrzeć do zakładki z wysyłkami czy w ogóle sprawdzić deklarowany przez sprzedającego czas wysyłki oferty, jego tylko interesuje że widział w ofercie na zielono "dostawa jutro" bo to było podstawą zakupu!
Allegro uparcie nie widzi problemu.
Najgorzej jak się ma na jednym koncie oferty z wysyłką 24 i 48h, wtedy informacje o wysyłce które allegro pokazuje kupującym są tak wzięte z kosmosu że aż głowa mała i mogą się zmieniać z godziny na godzinę szczególnie w weekendy.
Po weekendzie zawsze są jakieś pretensje że miała być wysyłka w poniedziałek chociaż oferta z czasem wysyłki 48h.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_