anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro znajdzie alternatywę dla listu poleconego Poczty Polskiej?

big-xl
#9 Pomysłodawca#

Jestem sprzedawcą drobnicy, która mieści się w formacie przesyłki List polecony, Poczta polska do najgorsza firma z pakietu dostawców Allegro a jednak ciągle sprzedawcy muszą współpracować z nią - dlaczego? Dlaczego Allegro naraża swoich kupujących na wieczne opóźnienia i problemy? Czy Allegro będzie coś zmieniało w tym temacie, nie wiem dlaczego ale sam Pocztex działa całkiem inaczej. Niektórzy kupujący wybierają Pocztę Polską, bo jest najtaniej lub przez nieuwagę. Może Orlen przejął by ten rozmiar przesyłek z tym kosztem? (List polecony do 2 cm grubości, 23x16 cm do 1 kg jeśli dobrze pamiętam wymiary). Tak dalej być nie może, że świadomie wpuszczamy w kanał kupujących, pozwalając im wybrać Pocztę polską polecony.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@big-xl pamiętaj, że to Ty tworzysz cennik dostaw i wybierasz metody, które udostępniasz kupującym. Nie masz obowiązku dodania przesyłki poleconej do cennika, jeśli nie jesteś zadowolony z tej usługi. Na ten moment nie posiadamy informacji, aby jakaś metoda miała zostać wprowadzona jako alternatywa dla przesyłki poleconej. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

big-xl
#9 Pomysłodawca#

Nie chcę stracić klientów przez rezygnację z listu, mam ich 20-30% także sporo.

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

weż sprawdź kurierów z opcja listu, wiem, że DPD wychodzi taniej niż PP, o ile to jest płaskie. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Sam sprzedaję "drobnicę" i udostępniam PP ale w przeciwieństwie do Ciebie to od co najmniej kilku lat nie miałem problemu ani z listem ani paczką poleconą i nikt się nie skarżył na czas dostawy a wielu nawet było pod wrażeniem szybkiej dostawy .  Są inne formy dostawy do których mam wiele zastrzeżeń ,tak do tempa dostawy jak i jakości obsługi kurierskiej.

oznacz moderatorów

big-xl
#9 Pomysłodawca#

Taki przykład z dziś 2023-05-25 list polecony, który powtarza się kilkanaście razy w roku

bigxl_0-1685035206576.png

oznacz moderatorów

big-xl
#9 Pomysłodawca#

DPD ma abonament płatny z góry nie ważne czy wyślesz zakładaną ilość czy nie. Listów nie posiadają a i ceny są wysokie. Allegro prowadzi w najniższych cenach wysyłki listu poleconego, który wybierają niestety nadal kupujący bo jest najtańszy.

oznacz moderatorów